Nyheter

 • 2021-05-12

  ”Möjligen”, ”troligen” och ”sannolikt” vanliga ord i journalistiken under pandemiåret

  Vetenskapsjournalistik, datajournalistik och vikten av att motarbeta desinformation var några av de ämnen som avklarades i det digitala Anderseminariet.

  Vad har hänt med journalistiken under pandemiåret? Upplägget för årets första Anderseminarium i journalistik bjöd på rapporter från en bransch som har gått på högvarv sedan covid-19 satte sina klor i hela vår värld.

 • 2021-05-10

  Tjänsteinnovationsdagen 2021: Vikten av innovation i en föränderlig tid

  Hur kan man stärka innovationskraften i sin verksamhet? Vad gör de som lyckas jämfört med sina konkurrenter och hur har pandemin påverkat arbetet? Vilket är Sveriges innovativaste företag? Om detta handlar Tjänsteinnovationsdagen 2021.

  Den 1 juni bjuder CTF, Centrum för tjänsteforskning vid Karlstads universitet, in till Tjänsteinnovationsdagen 2021 där forskare och praktiker delar kunskaper och erfarenheter kring innovation och hållbar utveckling. 

 • 2021-05-10

  Silverplats till studenter vid juristprogrammet

  Johanna Frykenberger och Sofie Bäck, båda studenter vid juristprogrammet, kom på andra plats i riksfinalen Högsta domstolen.

  Den 5 maj hölls riksfinalen av Svenska juridiska mästerskapen i Högsta domstolen. Till bästa kärandelag utsågs Johanna Frykenberger och Sofie Bäck.

 • 2021-05-07

  Barnens eldsjäl blir hedersdoktor vid Karlstads universitet

  Hur ska vi få barn och ungdomar att bli mer intresserade av sina studier under grundskoleåren? Carina Sild Lönroth har arbetat med den frågan sedan Näktergalen startade vid Malmö högskola 1997 – ett mentorprogram där universitetsstudenter stöttar och coachar elever i grundskolan. Nu utnämns Carina Sild Lönroth till hedersdoktor vid Lärarutbildningen, Karlstads universitet 2021.

  Näktergalen är ett framgångskoncept som numera finns i hela Sverige samt även i andra delar av världen. Poängen är enkel – som student kan du bli mentor till barn i grundskolan, oavsett vilken utbildning du läser. Du träffar barnet/barnen regelbundet, hittar på kul och lärorika saker att göra tillsammans och lär dig något om dig själv. På så sätt får studenter möjlighet utveckla sin förmåga att leda men även att väcka intresse för utbildning genom att vara förebilder för barn och ungdomar som behöver extra stöd för att vända en negativ utveckling.

 • 2021-05-06

  Kombinationstjänster för ökad kvalitet i förskola, skola och lärarutbildning

  Karlstads universitet och Arvika kommun har tecknat ett samverkansavtal om kombinationstjänster inom förskola och skola. Kombinationstjänster genomförs inom ramen för ULF* och innebär att lektorer i kommunen ägnar delar av sin arbetstid åt praktikutvecklande forskning. Ambitionen är att öka kvaliteten i förskola, skola och lärarutbildning.

  Anna Bergkvist, lektor vid Solbergagymnasiet i Arvika, och Emma Nilsson, lektor inom förskoleverksamheten i Arvika kommun, har varsin kombinationstjänst. I samverkan med Karlstads universitet har de ringat in forskningsområden i syfte att utveckla och förbättra verksamheten.

 • 2021-05-05

  Ny bok om att som chef möta personalproblem

  Att som chef kunna navigera på ett bra och förtroendeingivande sätt när det uppstår problem kan vara avgörande för hur lösningen blir. Att jobba tillsammans med HR-specialister är ledord.

  I läroboken ”Chef och HR – att möta personalproblem tillsammans” tar Kristina Palm, gästforskare i arbetsvetenskap vid Handelshögskolan, och Dag Calminder, konsult inom arbetsmiljö och arbetsrätt, till ett nytt grepp för att sätta in chefer och HR-specialister i problematiska situationer.

@KAU

Tjänsteinnovationsdagen 2021: Vikten av innovation i en föränderlig tid @CTFse
https://t.co/CjJ13opyup