Nyheter

 • 2021-02-24

  Vilka utmaningar möter offentliga organisationer i sin strävan att skapa samhällsnytta?

  Den frågan har Sara Davoudi undersökt i sin avhandling - ”What happened with the leviathan of the Public Sector?: The challenges of vertical coordination in regional public organizations and its effect on public value”.

  Sara Davoudi, ekonomie doktor i företagsekonomi, berätta om din forskning.
  - Min avhandling handlar om vertikal koordination, som enkelt kan beskrivas som den kommunikation som aktörer inom offentlig sektor har med varandra, och dess utmaningar. Det är många olika aktörer, både privata och offentliga, som är med på olika nivåer och jag har tittat på om de kan prata med varandra på det sätt som behövs för att skapa den skattefinansierade samhällsnytta som de finns till för.

 • 2021-02-18

  Morgondagens AI-forskare sätter fokus på människan och ny teknik

  Robotar, drönare och intelligenta system som samverkar med människan var några ämnen som diskuterades när WASP-HS forskarskola samlade sina doktorander för vinterkonferens den 9-11 februari. En av dessa var Petter Falk, doktorand vid CTF.

  WASP-HS finansierar ett stort antal doktorander för att ge dem en så god start som möjligt till att bli morgondagens AI-forskare. Den 9 – 11 februari samlade programmets forskarskola sina doktorander till en konferens för att presentera och diskutera sina studier inom olika ämnen med bas i humaniora och samhällsvetenskap.

 • 2021-02-11

  Hallå där Niklas Salomonson, gästforskare vid CTF …

  … och professor vid Högskolan i Borås. Du forskar om kunder och anställda i ett allt mer digitaliserat samhälle. Varför är detta intressant?

  - Under senaste åren har det fokuserats på vilka möjligheter nya digitala lösningar ger kunder och företag. Jag anser att det är viktigt att också problematisera användandet av ny teknik och belysa negativa aspekter. Till exempel hur anställda upplever sig ignorerade av att kunder ägnar sig åt sin mobiltelefon istället för att hälsa eller svara på tilltal vid köpsituationer. Ett fenomen som kallas "phubbing". Jag och forskare vid CTF har studerat vad som sker, varför det sker och hur anställda inom detaljhandel och kollektivtrafiken kan hantera situationer där kunder bär sig illa åt.

 • 2021-02-08

  Ny professor till CTF och Handelshögskolan

  Vi är glada att välkomna Ingo Karpen, professor i företagsekonomi med inriktning mot affärs- och tjänstedesign. Han började sin anställning den 1 februari och kommer att vara knuten till CTF, Centrum för tjänsteforskning.

  - Som akademiker med inriktning på forskning och speciellt fokus på praktisk kunskaper ser jag fram emot att få bli en del av CTF och Handelshögskolan vid Karlstads universitet och ta del av forskningskulturen som finns där, säger Ingo Karpen.

 • 2021-02-05

  CTF blogg: Runstreak - ett effektivt sätt att skapa en vana

  Vi är ungefär sex veckor in i det nya året 2021. Ett år som många har höga förhoppningar på - året vi ska börja leva igen. Med nytt år följer ofta nya löften som inte sällan om att starta ett hälsosammare liv. Det kan handla både om att börja med något eller att sluta med något. Tyvärr visar forskning att endast ett fåtal orkar hålla fast vid sina nya löften. Kanske är det bättre att satsa allt och skapa en ny vana som upprepas varje dag.

  Jag har uppmärksammat hur det i sociala medier bildats flera grupper för både vinterbadning och runstreaks de senaste månaderna. Det sistnämnda handlar om att varje dag springa en obruten löpserie på minst 1,61 kilometer (1 mile), eller under minst 20 minuter. Detta under en viss tidsperiod, ofta 100 dagar men för en del ännu längre än så.

 • 2021-02-01

  Vi söker två postdoktorer inom innovation och digital hälsa

  Vi söker två nya postdoktorer. Välkommen med din ansökan senast den 21 februari.

  Postdoktor med inriktning innovationsmätningar

  Postdoktor med inriktning mot digital hälsa

  Välkommen med din ansökan senast den 21 februari!

  För mer information
  Kontakta Per Kristensson, professor och föreståndare vid CTF
  per.kristensson@kau.se, 070-974 08 60.

@CTFse

Vilka utmaningar möter offentliga organisationer i sin strävan att skapa samhällsnytta? Den frågan har Sara Davoud… https://t.co/JNIb6e6nYe