Nyheter

 • 2021-06-18

  Möt vår nya postdoktor, Javaneh Mehran

  Javaneh Mehran är lektor och forskare med en bakgrund inom tjänsteforskning. Hennes tvärvetenskapliga forskning fokuserar på områden som konsumentbeteende, hållbar marknadsföring och turism.

  Hej Javaneh, vad fick dig att söka till CTF och Karlstads universitet?

 • 2021-06-16

  Ny professor i marknadsföring

  Vi är glada över att välkomna Christina Öberg, professor i marknadsföring, till CTF och Handelshögskolan där hon är verksam inom forskning och undervisning.

  Christina började på Karlstads universitet den 1 januari och är verksam på heltid sedan den 1 juni. Hon är också Visiting Professor vid Leeds University i England och associerad till forskningsinstitutet Ratio.  

  - Jag är glad över att bli en del av CTF och Handelshögskolan vid Karlstads universitet. Jag har varit verksam i CTF:s styrelse så jag är lite bekant med miljön, säger Christina Öberg.

 • 2021-06-09

  Tillit och samsyn mellan organisationer - nyckeln till bra samarbeten

  I offentliga upphandlingar möts vinstdrivande privata företag och organisationer med sociala värden. I den skärningspunkten kan det uppstå utmaningar.

  Sofia Molander har i sin avhandling ”Enacting, enabling, and embracing market orientation: A study of public–private dyads” undersökt hur kollektivtrafiken kan skapa en tjänst som tillfredsställer kundernas behov genom ett bra samarbete med leverantören.

 • 2021-06-08

  Innovation i en föränderlig tid på femte upplagan av Tjänsteinnovationsdagen

  Innovation, transformation och hållbar utveckling i en föränderlig tid präglad av pandemin stod i fokus på 2021 års Tjänsteinnovationsdag. Deltagarna fick ta del av hur Vinnova, Ikea, Systembolaget och Ica Maxi arbetar med dessa frågor. Forskare vid CTF presenterade insikter från forskning och Svenskt innovationsindex 2020.

  Detta var femte gången som CTF, Centrum för tjänsteforskning vid Karlstads universitet, bjöd in till Tjänsteinnovationsdagen som i år lockade drygt 100 deltagare via Zoom. Moderator var Nina Löfberg, forskare och lektor i företagsekonomi vid CTF. 

 • 2021-06-07

  Ny rapport inom ramen för Hälsolabb

  Nyligen släpptes en ny rapport inom ramen för samarbetet Hälsolabb. Rapporten innefattar upplevelser av hälso- och sjukvård och socialtjänster - vad som är viktigt och värdeskapande för patienter, brukare och närstående.

  - Vi har samverkat med nio kommuner, regioner och samordningsförbund som samlat in befintlig data kring invånares upplevelser av hälso- och sjuk- vård och socialtjänst. Det har även genomförts nya djupintervjuer och en enkätundersökning. Arbetet är nu sammanställt och finns att ta del av i vår nya rapport "Värde för vem? Ett tjänstelogiskt perspektiv på invånarens värdeskapande i hälso-, sjukvård och socialtjänst", säger Johan Quist, docent i företagsekonomi vid CTF.

 • 2021-06-04

  Professor med mångfacetterat forskningsperspektiv går i pension

  Per Pettersson, professor i religionssociologi, har varit forskare och forskningsledare och studerat religion och samhällsförändringar i 26 år vid CTF. I dag är han senior professor och ser fram emot att träffa forskarkollegor runt om i världen så snart pandemin lättar.

  Per är religionssociologiforskare med ett tjänsteperspektiv. Han är uppväxt i Uppsala och flyttade till Karlstad i samband med prästvigning 1979. Han har varit verksam inom Svenska kyrkan under många år, både i Sverige och i England, och som stiftsadjunkt i Karlstads stiftskansli under 22 år. 

@CTFse

Missade du Tjänsteinnovationsdagen 2021? Du kan läsa mer om seminariet och se det i efterhand här:… https://t.co/96iJR94eEb