Nyheter

 • 2021-11-24

  Hallå där Martin Grimberg Löfgren, nybliven professor i företagsekonomi …

  … och prefekt för Handelshögskolan vid Karlstads universitet som nu i dagarna fått AACSB-ackreditering. Grattis, hur känns det?

  - Tack, det känns fantastiskt! Det är stort och har varit ett omfattande arbete som involverat alla medarbetare. Detta kommer att stärka både Handelshögskolans och Karlstads universitets varumärken.

 • 2021-11-22

  Forskningsprojekt ska utveckla ny kunskap om sexuella trakasserier i arbetslivet

  Med fokus på förebyggande insatser och metoder för intervention hoppas forskarna Anna Fyrberg Yngfalk och Markus Fellesson vid CTF, Centrum för tjänsteforskning vid Karlstads universitet, kunna bidra med ny kunskap.

  Forskarna har fått medel av Nordiska ministerrådet genom NIKK, nordisk information för kunskap om kön, för att analysera hur nordiska ideal om ledning och organisering påverkar arbetsmiljön för anställda inom serviceyrken och detaljhandel.

  - Vi vet att det är stora problem med trakasserande kunder inom service- och detaljhandel. Problemen har, inte minst, fått uppmärksamhet genom #metoo, säger Anna Fyrberg Yngfalk, docent i företagsekonomi. 

 • 2021-11-18

  Per Skålén får RJ Sabbatical

  Per Skålén, professor i företagsekonomi, får stöd från Riksbankens jubileumsfond för att forska på heltid under nästa år. Under denna tid ska han vidareutveckla sin forskning om marknadsföringspraktiker.

  - Jag är mycket glad över att ha fått stöd till det här projektet och kunna forska på heltid under nästa år. Jag kommer bland annat att spendera en längre tid vid Hanken School of Economics i Finland och KEDGE Business School i Frankrike för att arbeta med mina medförfattare i projektet, säger Per Skålén som är verksam inom forskning och undervisning vid Centrum för tjänsteforskning och Handelshögskolan vid Karlstads universitet. 

 • 2021-11-16

  Nybliven professor med fokus på förpackningar och minskat matsvinn

  Fredrik Wikström är nybliven professor i miljö- och energisystem. Han forskar om hur förpackningar kan bidra till en hållbar utveckling där mindre mat slängs. Forskning som både uppmärksammats medialt och prisats under de senaste åren.

  Fredrik Wikström har en fil.kand. i fysik vid Uppsala universitet och disputerade 1995 i systemekologi vid Sveriges Lantbruksuniversitet. Han har varit anställd vid Karlstads universitet sedan 1996 och är verksam vid CTF, Centrum för tjänsteforskning vid Karlstads universitet, sedan ett par år tillbaka då forskningen fått ett ökat tjänste- och användarperspektiv.

 • 2021-11-16

  Handelshögskolan vid Karlstads universitet får eftertraktad AACSB-ackreditering

  Ett systematiskt arbetssätt för förbättring, utveckling, lärande, samverkan och återkoppling till samhället är viktiga uppgifter hos en modern handelshögskola med höga ambitioner. Handelshögskolan vid Karlstads universitet har nu uppnått AACSB-ackreditering.

  Arbetet med AACSB-ackrediteringen tar sin utgångspunkt i Handelshögskolans mission: “We educate responsible professionals and conduct research with high societal impact”.

 • 2021-11-09

  Blogg: My CTF story - Pernille K Andersson

  Pernille K Andersson är forskare och lektor i psykologi och har varit verksam vid CTF sedan 2010. Här ser hon tillbaka på sin doktorandtid och reflekterar över sin forskning.

  När jag skulle skriva denna blogg började jag kika i gamla dokument och tänkte att så länge sedan är det väl inte sen jag började på CTF. Men oj vad fel jag hade. Det har visst redan gått elva år. Tiden går fort när man har roligt. 

@CTFse

Missa inte sista seminariet i serien #CTF35 som hålls nu på tisdag 7 december via Zoom! I programmet bla: Lars Wing… https://t.co/4JRzrkHZTW