Nyheter

 • 2022-06-21

  Hallå där Fredrik Wikström …

  … professor i miljö- och energisystem. Din forskning kring förpackningar och matsvinn uppmärksammas just nu internationellt. Berätta, vad handlar det om?

  – Ja, det stämmer! Jag och min kollega Helén Williams har skrivit en artikel som baseras på vår forskning om förpackningar och matsvinn. Detta på uppdrag av en australiensisk organisation, 360info, som arbetar med att sprida forskning med relevans för hållbar utveckling och som adresserar hållbarhetsmålen i Agenda 2030 – i detta fall mål 12.3 som fokuserar på minskat matsvinn. Vi blev tillfrågade eftersom vår forskning om förpackningars betydelse för konsumenters matsvinn är unik.

 • 2022-06-20

  En sommarhälsning från föreståndaren

  Vilket lyft! Sällan har det varit så kul att träffa människor igen som det var i början av mars när pandemin äntligen släppte! Vi hade en planeringskonferens i Sunne och energin i att samverka med andra på ett fysiskt sätt gick nästan att ta på. Sedan dess har verksamheten nått nya höjder och fått ny energi genom att vi kunnat träffa kollegor och partners och arbeta tillsammans fysiskt igen.

 • 2022-06-17

  Möt Klas Hedvall – ny forskare vid CTF

  Hej Klas och välkommen till Centrum för tjänsteforskning, CTF, och Karlstads universitet! Berätta lite om din bakgrund och din forskning?

  – Tackar så mycket! Jag har en doktorsexamen från Teknikens ekonomi och organisation vid Chalmers tekniska högskola. Jag har under flera år varit verksam i olika roller inom fordons- och rymdindustrin. De senaste åren har jag arbetat inom AB Volvo med forskning och utveckling kopplat till produkter och tjänster för eftermarknaden för lastbilar. Under denna period tog jag också min doktorsexamen. I min forskning har jag studerat hur företag inbäddade i affärsnätverk genom samverkan kan utveckla värdeskapande lösningar och tjänster.

 • 2022-06-16

  Johan Netz blir ny prefekt för Handelshögskolan

  Johan Netz är lektor i företagsekonomi och verksam inom forskning och undervisning. Den 1 juli tar han över uppdraget som prefekt vid Handelshögskolan.

  – Det blir en spännande, rolig och intressant utmaning. Handelshögskolan är en bra organisation med mycket expertkompetens som ger stora möjligheter, säger Johan Netz.

  Johan Netz är idag programledare för civilingenjörsprogrammet i industriell ekonomi vid Handelshögskolan. Han är också knuten till Centrum för tjänsteforskning, CTF, där han forskar om hur tjänstefiering och digitala transformation påverkar kundupplevelser och affärsmodeller inom tillverkningsindustrin.

 • 2022-06-15

  Unik översikt av service management

  Bo Edvardsson, professor vid Handelshögskolan och Centrum för tjänsteforskning (CTF), och Bård Tronvoll, professor vid CTF och Høgskolan i Innlandet i Norge, har varit redaktörer för nyutkomna boken The Palgrave Handbook of Service Management.

  -  Boken ger en unik och toppmodern översikt över forskningen inom service management och kompletterar böcker inom områden som sjukvård, gästfrihet, turism och fritid, säger Bo Edvardsson.

  The Palgrave Handbook of Service Management resulterade i sex breda teman.

 • 2022-06-07

  Anekdotiska berättelser får eget liv #swedengate

  Varför tvingar diskussionen om huruvida man fick vänta på kompisens rum när det serverades middag bort mer samhällsviktiga frågor på internet? Charlotte Bäccman, lektor i psykologi förklarar.

  Det rasar ett invasionskrig i Ukraina, Sverige är ca 100 dagar från ett riksdagsval, klimatet står inför enorma utmaningar och energipriserna skjuter i höjden. Varför får en diskussion om middagar i Sverige så stor plats i våra flöden?