Viktiga Bud

 • Åtkomst till KAU-kortets självserviceportal

Nyheter

 • 2023-10-03

  Tre nominerade till Samverkanspriset

  Det var ett starkt startfält bland årets nomineringar till Samverkanspriset. Juryn, som leds av prorektor Margareta Friman, beslutade att nominera följande kandidater: Tekla, I-sektionen i Karlstad och Adrian Aljumaili. Vinnaren kommer att koras på näringslivsgalan 100 ° Karlstad 17 november.

  I-Sektionen Karlstad samlar studenter som pluggar till civilingenjörer i industriell ekonomi. De är nominerade för sitt arbete med att arrangera den europeiska casetävlingen T.I.M.E.S. här i Karlstad i februari 2023, i tät samverkan med universitet i sju olika länder. Genom hela processen av företagskontakter, finansiering och eventplanering har de jobbat på högsta professionella nivå och satt Karlstads universitet och alla partners på kartan. 

 • 2023-09-27

  Skoghalls bruks platschef Årets alumn 2023

  Marie Morin, platschef vid Stora Enso Skoghalls Bruk, har utsetts till Årets alumn vid Karlstads universitet 2023. Hon är högskoleingenjören som utmanar det etablerade i sitt dagliga värv och leder mot framtiden för skogsindustrin och Värmland.

  Marie Morin tog högskoleingenjörsexamen med inriktning energi- och installationsteknik i januari 1997 och har sedan dess ägnat i princip hela sitt yrkesliv åt den värmländska skogsindustrin.

 • 2023-09-26

  Kan man tävla inom robotteknik?

  Svaret är ja och högskoleingenjörsstudenten Carl Törnberg var under sin praktik i Japan med och vann andra pris tillsammans med sitt lag från Ritsumeikan University.

  - Jag har haft en praktik här på Ritsumeikan University i Japan sedan början av 2023 och under sommaren blev det dags för tävling inom robotik tillsammans med teamet som jag ingår i här, säger Carl Törnberg, som nu tagit examen på högskoleingenjörsprogrammet i elektroteknik. 

 • 2023-09-21

  Beredskapsveckan - öva på din egen och samhällets beredskap inför kriser

  Varje år vecka 39 arrangeras den nationella Beredskapsveckan. Missa inte tillfället att delta och öva på värdefulla färdigheter för din egen och samhällets beredskap inför kriser.

  Karlstads universitet deltar i Beredskapsveckan och Centrum för forskning om samhällsrisker (CSR) är stolta över att bidra till ett spännande program med lärorika aktiviteter som kommer att äga rum både på Karlstads universitet och runt om i Värmland mellan den 25 september och 1 oktober.

 • 2023-09-18

  Hallå där Anna Sonesson och Jessica Ekberg...

  ...lärare för Förskollärarprogrammet vid Karlstads universitet. Ni åker till Victoria University i Melbourne, Australien, i oktober på ett ERASMUS-utbyte. Ni ska också träffa en kommission i den australiska regeringen som ser över landets förskola. Ni måste berätta mer!

  - Vi har ett studentutbyte med Victoria University och det visade sig att det fanns ERASMUS-medel för lärare att besöka universitetet också, säger Anna Sonesson. Vi nappade direkt och professor Mary-Rose McLaren, som varit kontaktperson för våra studenter, fungerar även som kontaktperson åt oss.

  Anna och Jessica kommer att besöka Victoria University och dess två campus i Melbourne och i Sydney.

 • 2023-09-18

  Att vara konsument i ett föränderligt samhälle är årets tema på Handelshögskolans dag den 4 oktober

  Handelshögskolans dag är ett årligen återkommande event där inbjudna får ta del av Handelshögskolans verksamhet samt lyssna på intressanta föreläsare.
  - Handelshögskolans dag är ett tillfälle där våra studenter och blivande arbetsgivare bjuds in till en eftermiddag för att träffas, säger Olle Sonesson, projektledare samt lektor i företagsekonomi.

  Hur resonerar ni inför de olika teman som Handelshögskolans dag har?