Viktiga Bud

 • * Uppdatering - Uppgradering av KauPlay 14-15/12

Student

Nyheter

 • 2018-12-11

  Näktergalen: Traditioner som skapar framtidsmagi

  För ett 20-tal av sjundeklassarna på Frödingskolan i Karlstad blev det traditionella pepparkaksbaket mer än förberedelser inför julen – det blev ett inspirerande tillfälle med sin mentor.

  - Ungdomarna är väldigt stolta över sin mentor. Mentorerna har alla haft en egen förebild som unga, inom skolan eller idrotten, och det för de vidare till sina adepter, berättar Petra Johansson, samverkanskoordinator på Karlstads universitet och projektledare för mentorsprogrammet Näktergalen Karlstad.

  Näktergalen är ett samarbete mellan universitetet, Karlstads kommun och Frödingskolan, ett projekt som är inne på sitt andra år. Eleverna matchas med lämplig student, och är personkemin rätt uppstår framtidsmagi.

 • 2018-12-07

  Studentbaserat forskningsprojekt om moskébygget i Karlstad

  Efter att Karlstad kommun givit klartecken för ett moskébygge i stadsdelen Rud har det varit en het debatt kring frågan. Störst fokus har det varit kring hur religionsfriheten i Sverige ska förstås och vems rättigheter som är viktigast. Men hur ska den då tolkas? En antologi kring studier som belyser muslimer och islam i Värmland släpptes i dagarna på Karlstads universitet.

  Antologin Karlstads moské: Förhandlingar om islam i Värmland är ett studentbaserat forskningsprojekt, som genomfördes hösten 2017 när studenterna skrev sina självständiga c-uppsatser.

 • 2018-12-07

  Sustainability Day om Globala mål på lokal nivå

  För tredje året i rad arrangerade Handelshögskolan Sustainability Day - en dag då hållbarhetsfrågor sätts extra mycket i fokus. Eftermiddagen den tredje december ägnades åt några exempel på hur FN:s globala mål för ett hållbart liv på jorden kan omsättas i praktiskt hanterbara nya vanor för organisation, företag och individ.

  Sustainability Day inleddes med en högtidlig trumpetfanfar av Gustav Stenseke, doktorand i juridik vid Handelshögskolan.

  Samuel Sebhatu, lektor i företagsekonomi, var dagens moderator och konstaterade att hållbarhet är en global fråga i allra högsta grad där vi alla behöver samarbeta. Och på Handelshögskolan har arbetet med hållbarhet lyfts allt mer genom arbetet med PRME, Principles for Responsible Management Education, samt genom ackrediteringsarbetet inom AACSB - The Association to Advance Collegiate Schools of Business.

 • 2018-12-07

  A Lovely Christmas - årets jullåt från Musikhögskolan Ingesund

  Julen närmar sig med stormsteg, och med den även den traditionsenliga jullåten av studenterna på Musikhögskolan Ingesund. Årets jullåt heter A Lovely Christmas och är skriven samt producerad av musikproduktionsprogrammet under ledning av lärare Carl Utbult och blir den fjärde jullåten att släppas av musikhögskolans studenter, som gemensamt ingår under namnet Ingesund Christmas Ensemble.

  I årets upplaga har flertalet musiker varit med och gjort A Lovely Christmas till en härlig sprudlande mix av gospel, funk och storband.

  Vokalisterna Ina Forsberg och Rebecka Strågefors, är även de studenter på musikproduktionsprogrammet.

  Förutom Ingesunds stråkorkester samt blåsensemble medverkar Per-Anders Nilsson (elgitarr), Jonas Åkerman (elbas) och Vinson McMurtery (trummor) som varit med och satt sin prägel på låten.

 • 2018-12-05

  Kvalitetsrapport för utbildningar mot examina inom företagsekonomi, nationalekonomi, statistik samt civilekonomexamen klar

  Nu är slutrapporten från Treklöverns kvalitetsutvärdering av utbildningar mot examina inom ämnena företagsekonomi, nationalekonomi och statistik samt civilekonomexamen klar. Rapporten lyfter både fram goda exempel och sådant som behöver åtgärdas.

  Under året har program med högskole-, kandidat-, magister- och masterexamen samt civilekonomexamen granskats av en bedömargrupp med lärare, studenter och externa representanter. Bedömargruppen har läst utbildningarnas självvärderingar, granskat självständiga arbeten och gjort besök på plats eller via Skype. Karlstads universitet, Linnéuniversitetet och Mittuniversitetet har gemensamt utvecklat systemet för att granska kvaliteten i utbildningarna.

 • 2018-12-04

  Välkommen på luciamorgon i Aula Magna/ Welcome to the Lucia celebration

  När december är som mörkast kommer i vanlig ordning Lucia till universitetet. In english below.

  Studenter och personal är välkomna när Lucia gästar Aula Magna torsdagen den 13 december. Med sig har hon körerna Söt Likör och Sällskapet CMB. Det blir en stämningsfull morgon.

  • Insläpp från kl. 07.10
  • Luciatåg kl. 07.30-08.00
  • Fika i aulafoajén kl. 08.00
  • Drop-in

  Varmt välkommen!

  Welcome to the Lucia celebration
  Welcome to the Lucia celebration in Aula Magna on December 13th.
  The doors opens at 07.10. The show starts at 07.30 and will be followed by fika at 08.00. No ticket needed.

  A warm welcome!