Student

Nyheter

 • 2017-02-16

  Höga förväntningar på rätt i digitala nyheter

  Det går fort när nyheter produceras och publiceras på webben. Det ökar risken för fel, men innebär också att felen kan rättas till. Artiklar kan förändras inom loppet av några minuter och ett klockslag visar när senaste ändringen gjordes. Men forskning vid Karlstads universitet visar att allmänheten har höga förväntningar på att nyheter ska vara rätt från början och de har inte mycket överseende med när det blir fel.

  I en studie av svenskarnas attityd till fel och rättelser i digitala medier mättes vad användarna tyckte om fel i nyheter på nätet samt om inställningen påverkades av hur allvarliga och frekventa felen var. Forskarna mätte i vilken grad användarna litade på medier generellt och faktorer som ålder, kön, utbildningsnivå och medievanor fanns också med. I studien fick användarna även svara på om de tog del av nyhetsflödet i mobiltelefon, dator eller surfplatta.

 • 2017-02-13

  Stort utvecklingsbehov inom kontaktsjuksköterskeverksamheten

  Vården är ojämlik och många cancerpatienter får inte den vård och stöd som den nationella cancerstrategin föreslår. Det visar en nyligen publicerad forskningsstudie gjord av två forskare på Karlstads universitet; Kontaktsjuksköterskor i cancervård – en studie av befintliga verksamheter i Uppsala-Örebroregionen.

  Studien identifierade brister avseende symtomhantering, möjlighet att samtala om sin situation och att vara delaktig i sin egen vård. Behovet av utveckling är störst efter avslutad behandling och det finns behov av riktade insatser för att för att utveckla cancerrehabiliteringen i regionen.
  Studien genomfördes av Maria Larsson, professor i omvårdnad och Kaisa Bjuresäter, fil dr och universitetslektor, båda från Institutionen för hälsovetenskaper vid Karlstads universitet, med stöd av RCC, Regionalt Cancer Centrum, Uppsala Örebro.

 • 2017-02-09

  International Exchange Day 22 februari

  Den 22 februari bjuder International Office in studenter till mässan International Exchange Day. Mässan hålls i Transformum klockan 11-15.

  - Som student får du möjlighet att träffa andra studenter från Karlstads universitet som har varit utomlands och internationella studenter som kommer från våra utbytesuniversitet, säger Elin Ljunggren, internationell koordinator på Studentcentrum. Det blir en mässa med möten, mingel, fika och information.

  På mässan deltar också bland annat studie- och karriärvägledare och programledare som kan svara på frågor och ge information. Dessutom är det en fototävling för studenter som var på utbyte hösten 2016 och ett quiz.

 • 2017-02-08

  En kampanj om att göra skillnad

  Just nu pågår första delen av universitetets marknadsföringskampanj mot studenter. I år har vi tagit ett annorlunda grepp, men allting handlar om att få kraft och mod att göra skillnad.

  Kampanjens devis är ”Make Your Mark”, en uppmaning till studenterna att göra avtryck på andra människor, i samhället och i världen. Genom att studera på Karlstads universitet har de chansen att utmana sig själva, utvecklas och sträva efter att nå sina mål och drömmar.

 • 2017-02-03

  Månadens alumn: Försök att hitta en balans mellan studier och nöjen

  Ingenjör blev Henok sedan utbildningsdepartementet i hemlandet Etiopien placerade ut studenter på olika utbildningar och institutioner. Henok placerades på ingenjörsutbildningen. Efter det följde Kau och nu jobbar han som konsult på Volvo.

  Hur kom det sig att du valde Kau?

 • 2017-01-26

  Vill du gå på musikal?

  Den 1:e och 2:a februari kan du som student vid Karlstads universitet se Les Misérable på Värmlandsoperan gratis. Hämta din biljett i Välkomstcenter från och med den 30 januari klockan 08.00. Studenter vid Ingesund kan hämta biljetter i receptionen.

  En biljett till Les Misérables var årets julklapp till universitetets anställda från rektor. De biljetter som inte hämtats släpps nu till studenter. Först till kvarn gäller.

  Världens bästa musikal
  Les Misérables har år efter år blivit framröstad till ”Världens bästa musikal”. Musikalen bygger på Victor Hugos episka roman Samhällets olycksbarn och har sedan urpremiären 1980 setts av över 70 miljoner människor, i 43 länder och på 22 språk runt om i världen.