Student

Nyheter

 • 2016-09-28

  Välkommen till ForskarFredag

  Fredagen den 30 september arrangeras ForskarFredag på Karlstads universitet och i gallerian Mitt i City. Förmiddagen riktar sig till inbjudna skolelever och eftermiddagen i Mitt i City är öppen för allmänheten.

  Besökare i Mitt i City får klockan 16:00-18:00 möjlighet att träffa forskare, prova på experiment, tävla och inspireras av forskning. Förmiddagens aktiviteter på Karlstads universitet är avsatt för inbjudna niondeklassare.

  - ForskarFredag är en möjlighet för den nyfikne att få reda på mer om vad forskarna på Karlstads universitet gör och hur deras arbete bidrar till samhället, säger Susanne Walan, projektledare vid Karlstads universitet.

 • 2016-09-24

  Examenshögtid satte rekord

  Så var det dags igen – höstens examenshögtid har firats i dagarna två och Karlstads universitet har i helgen delat ut nästan 600 glasäpplen till förväntansfulla studenter som nu lämnar studietiden för arbetslivet.

  Examenshögtiden, som ingår som en del i universitetets Akademiska högtid, hålls numera två gånger per år. Vid ceremonin får studenterna ta emot universitetets examensgåva – ett glasäpple – ur prorektor Thomas Bloms hand. På fredagen var lärarstudenterna först ut och aulafoajén fylldes med studenter och deras familjer. Sari Savinen Andersson från Karlskoga och Sara Fredriksson och Ida Nilsson från Årjäng väntade på insläpp i aulan. De har alla läst till grundskolelärare på distans.

 • 2016-09-23

  Värmländsk novellsamling på bokmässan

  Under torsdagen lanserades novellsamlingen "Låt oss berätta - noveller från Värmland" på Bokmässan i Göteborg.

  I novellsamlingen har 18 författare, både etablerade och debutanter, skrivit på temat Värmland. Bakgrunden till boken är en novelltävling som kommit till på initiativ av Stefan Holm i samband med projektet Värmland Skriver, som drivs av Institutionen för språk, litteratur och interkultur vid Karlstads universitet. Tre vinnare valdes ut som inkluderades i samlingen. En av vinnarna är student vid Karlstads universitet, Emelie Spak.

 • 2016-09-21

  CTF firar 30-årsjubileum den 6 oktober

  I år är det 30 år sedan CTF, Centrum för tjänsteforskning vid Karlstads universitet, grundandes och det vill vi fira tillsammans med er. Den 6 oktober bjuder vi in till ett framtidsorienterat heldagsevent med korta tillbakablickar från våra 30 år i forskningens tjänst. Välkommen att fira med oss!

  CTF har i år varit verksamt i trettio år och det vill vi fira tillsammans med alla som är intresserade av CTFs verksamhet och hur man kan skapa värde för användare genom tjänster. Den 6 oktober bjuder vi in till jubileumsfirande på Karlstads universitet. Tillsammans med inbjudna forskare och experter från akademin, näringsliv och offentlig förvaltning kommer vi att prata tjänster, design, upplevelser och andra aktuella ämnen inom tjänsteforskning.

 • 2016-09-20

  Uppstart för elitidrottare

  Bland universitetets studenter finns det flera idrottare som tävlar på elitnivå. Under uppstartsmötet på Elitidrottsuniversitetet fick studenterna träffa Stefan Holm.

  Sedan 2011 har Karlstads universitet, genom satsningen Elitidrottsuniversitetet, erbjudit speciellt studiestöd till elitidrottssatsande studenter. Verksamheten bygger på samverkan med Karlstads kommun, IF Göta, Värmlands idrottsförbund och Svenska friidrottsförbundet. Sedan hösten 2015 är Karlstads universitet partner till Riksidrottsförbundet och har fått statusen ”elitidrottsvänligt lärosäte”.

 • 2016-09-16

  Speaker-seminarier i Geomedia: Den smarta staden

  Geomedia är ett framväxande område i skärningspunkten mellan geografi, kommunikation och medietekniker. Det är också namnet på en forskargrupp, som från årsskiftet är en av universitetets starka forskargrupper. I verksamheten händer redan spännande saker, till exempel en serie öppna föreläsningar med tongivande forskare inom detta internationellt växande fält.

  Den 23 september finns möjlighet att lyssna på Gillian Rose, professor i kulturgeografi vid The Open University, UK och ledamot i The British Academy."Visualising the smart city" är titeln på föreläsningen och handlar om hur städer numera är synliga via digitala medier allt från turistbilder som delas på Instagram och Facebook till fotoliknande visuella produktioner. Digital teknik används för att definiera, distribuera och göra städer mer synliga och tydliga. Vilka blir på det här sättet mer synliga och varför?