Student

Nyheter

 • 2017-03-21

  Ingesundstudent vinnare av Nordic Piano Competition 2017

  Nordic Piano Competition 2017 avgjordes i helgen på Musikhögskolan Ingesund. Vinnaren blev Daumants Liepins, student på just Ingesund.

  Det var första gången Nordic Piano Competition anordnas på annan ort än Malmö. Under en hela vecka kom 35 unga konsertpianister från hela norden att tävla i utslagstävling i 4 rundor. Veckan avslutades med en final tillsammans med Wermland Operas orkester där 3 finalister spelade varsin pianokonsert.

  - Nivån på spelet var enastående högt, säger Julia Dahlkvist, professor i piano och konstnärlig ledare för tävlingen. Det är särskilt glädjande med tanke på att fler än någonsin sökte till tävlingen. Det finns många oerhört skickliga pianister i Norden!

 • 2017-03-17

  Vill du gå på musikalen Parade?

  Torsdagen den 6 april ges musikalen Parade med sångare, dansare och orkestermusiker från Musikhögskolan Ingesund och Karlstads universitet. Musikalen är en del av Kultur på Kau och universitetet bjuder på 25 biljetter till studenter och 25 till personal. Dessutom ingår gratis bussresa till och från Ingesund.

  Mejla sophia.hedmark@kau.se från och med måndagen den 20 mars klockan 12.15 om du är intresserad av att gå. Sista anmälningsdag är den 28 mars. Glöm inte att ange om du är personal eller student.

  Program
  17.15 - Avresa Kau
  18.15 - Ankomst Ingesund, möjligt att köpa fika i caféet/alternativt delta i en kort rundvandring på musikhögskolan. Du kan även köpa fika i pausen.
  19.00 - Parade
  21.30 - Återresa

 • 2017-03-17

  Två karlstadstudenter i semifinal för årets mäklarstudent

  Årets Mäklarstudent har anordnats varje år sedan 2011 av Skandiamäklarna i samarbete med Universum. Studenter från Handelshögskolan vid Karlstads universitet, fastighetsekonomiprogrammet, är ofta med i slutstriden. Så även i år när finalen avgjordes på galan i Stockholm den 15 mars.

  Jaklin Saado och Lisa Markström hängde med ända till seminfinalen, men fick se sig slagna av vinnaren Irma Arvidsson från Högskolan i Gävle.

  - Årets Mäklarstudent innehöll mer kvalificerade kandidater än någonsin och det var mycket jämt i toppen, säger Sandra Miller Kinge, marknadschef för Skandiamäklarna.

  Men Jaklin Saado och Lisa Markström blev inte utan ära och beröm. Så här skriver Skandiamäklarna:

 • 2017-03-14

  Kulturvetarstudent med sikte på Sydafrika

  Anki Yafele, läser på Kulturvetarprogrammet och är en av de studenter som i november beviljades Minor Field Studies-stipendium, MFS. Snart bär det av till Sydafrika, där hon ska undersöka en organisation som erbjuder musikutbildning för barn och unga i en av landets många townships.

  I många kåkstäder i Sydafrika erbjuder inte skolorna kreativa eller skapande ämnen och kulturskolor finns inte på samma sätt som i till exempel Sverige. Det vill organisationen Arkwork for Art NPS ändra på genom musikprojektet AMP!, Access Music Project. Genom projektet erbjuds barn och unga i Grahamstown en musikutbildning.

 • 2017-03-13

  Öppna föreläsningar med universitetets forskare

  Vad är egentligen svarta hål och varför håller ungdomar på med graffiti? Vid tre tillfällen under våren hålls föreläsningar på 30 minuter där några av forskarna vid Karlstads universitet berättar om sitt arbete och svarar på frågor.

  - Vi har många intressanta forskningsområden på universitetet och seminarieserien Möt en forskare, är ett tillfälle att presentera våra forskare och deras arbete, säger bibliotekarie Irina Persson, en av initiativtagarna bakom serien.

 • 2017-03-08

  MÅNADENS ALUMN: STÄLL FRÅGOR SÅ ATT DU VERKLIGEN FÖRSTÅR

  Urban Haaga funderade på att läsa medicin, men valde sjuksköterskeutbildningen och tog examen med inriktning kardiologisk omvårdnad 1983 – 1984, något han aldrig ångrat.

  Hur kom det sig att du valde KAU?
  Detta var innan Kau blev Kau, så att säga, och hette Högskolan i Karlstad. Jag bodde här i Karlstad, hade nyligen gått ut vårdgymnasiet och kompletterade med naturvetenskap på Sundstagymnasiet i Karlstad med siktet inställt på medicinstudier, men sökte även sjuksköterskeprogrammet parallellt. Jag hamnade på reservplats på medicin och valde sedemera att börja sjuksköterskeprogrammet, och har inte ångrat det.