Nyheter

 • 2016-08-25

  Borderless Musical Encounter för sjunde året i rad

  På lördag bjuds på färgsprakande show med dans, humor och musik i Arvika. För sjunde året i rad går Borderless Musical Encounter av stapeln, med över 300 medverkande.

  Borderless Musical Encounter är både en kurs och en show – veckan före konserten pågår ett antal workshopar för studenter på Musikhögskolan Ingesund och Ingesunds folkhögskola med en rad spännande teman: improvisation, storkör, folkmusikstorband, grekiskt, musikantmöte och stororkester.

  Den populära kursen kulminerar på lördag, då Ale Möller band förstärkt med Jonas Knutsson och Sten Källman samt Ingesundsstudenterna bjuder på ett musikaliskt fyrverkeri. Konserten är också en del av Westra Wermlands föreningsdag och 160-årsjubileum.

 • 2016-08-24

  Digitalisering i turismens tjänst

  Ett spel som kan förklara betydelsen av Långbans gruvor för skolbarn. Eller ett hologram som berättar om flottningen på Klarälven. Digitala medier kan berika och fördjupa besöksnäringen i Värmland, något som forskare vid Karlstads universitet har tagit fasta på i ett nytt pilotprojekt.

  Långbans gruvby ligger norr om Filipstad i östra Värmland. Det är en av världens mineralrikaste platser, och gruvbrytningen här började redan under medeltiden. Flera byggnader från gruvepoken finns bevarade här, och det finns utställningar, biograf och café.

 • 2016-08-23

  Karlstads universitet öppnar studiecenter i Sydafrika

  Att arbeta aktivt med internationalisering av utbildning och forskning är viktigt för Karlstads universitet. Som ett led i att utveckla det arbetet har ett koncept med Study Points tagits fram. Den 1 juli i år inrättas Karlstad University Study Point Cape Town.

  Konceptet Karlstad University Study Point är en form av internationellt samarbete och engagemang och etableras på platser som är särskilt intressanta för universitetets verksamhet sett utifrån ett utbildnings- och forskningsperspektiv.

  - Karlstads universitet har mycket kontakt med Sydafrika, säger rektor Åsa Bergenheim. Att inrätta ett Study Point där ger oss fantastiska möjligheter att utveckla våra kontakter och samarbeten med lärosäten och det omgivande samhället.

 • 2016-08-23

  Hallå där, Stefan Olsson...

  .. du är till vardags prefekt för Avdelningen för juridik, men har också hunnit skriva en deckare. Vad handlar den om?

  Den heter "Doktorand i rosa" och handlar om en doktorand som lever en ganska arbetsfylld, men händelsefattig tillvaro, som många nog här känner igen sig i, men som dras in i en utredning kring ett ouppklarat mord.

  Varför skrev du boken?
  - Det var väl mest en kul grej att hålla på med på fritiden.

  Hur lång tid tog det från första utkastet till tryckt bok?
  - Det tog faktiskt ett antal år, både att skriva och att sedan få fram en färdig bok.

 • 2016-07-20

  Clear river racing på Silverstone

  Bäst placering någonsin på de statiska momenten, men tvärstopp i det sista och avgörande racet. En 41:a-plats blev slutresultatet för årets Clear river racing-gäng på Silverstone Circuit, England.

  - Vi är väldigt nöjda med de statiska momenten, alla de var bättre i år än någonsin tidigare. Så sett var det ju roligt, men när vi sen körde lirade inte allting.
  Projektledare Martin Sundberg är överlag nöjd med den internationella tävlingen på Silverstone Circuit, England. Årets bil hade bland annat utvecklats med ett turbopaket med etanolsystem och allt fungerade fint – fram till sista tävlingsdagen.
  - På det sista racet, som var på två gånger två svenska mil, hann vi inte mer än halvvägs innan bilen gick sönder, berättar han.

 • 2016-07-14

  Öppet hus lördag 16 juli

  Vad innebär det egentligen att studera på ett universitet? Hur mycket får jag i studielån, och vart ska jag bo? Karlstads universitet välkomnar de som är nyfikna på livet som student till Öppet hus den 16 juli 2016.

  Studentambassadörer guidar runt på universitetsområdet och studie- och karriärvägledare finns på plats för att svara på frågor om hur det är att läsa vid universitet och att planera sina studier. Även Karlstads studentkår och KBAB Student finns på plats för att svara på frågor. Restaurangen kommer vara öppet under dagen.

  Datum och tid: Lördagen den 16 juli 2016 kl. 10-15
  Plats: Huvudentrén