Nyheter

 • 2024-02-27

  Universitetets körer sjunger i Melodifestivalen på lördag

  På lördag är det dags för Melodifestivalen i Löfbergs Lila Arena här i Karlstad. I mellanakten uppträder våra körer Sällskapet CMB och Söt Likör!

  Mats Backlund är körledare för våra två universitetskörer och han berättar att förberedelserna har pågått sedan november.

  – Vi får inte avslöja för mycket men jag kan säga att det kommer att bli ett riktigt maffigt framträdande! Alla körmedlemmar har tränat intensivt och är väldigt laddade, berättar Mats. 

  Det är en stor ära att få delta i en mellanakt och Mats Backlund är väldigt glad över att körerna får möjligheten att uppträda inför både en stor publik på plats här i Karlstad och i en av årets största TV-sändningar. 

 • 2024-02-21

  Förskollärarstudenters erfarenheter av utbytesstudier

  Karlstads universitet har ett samarbete med Victoria University (VU) i Melbourne, Australien, gällande utbytesstudier. Det innebär att förskollärarstudenter kan välja att studera termin fem på plats i Australien. Nu har några av studenterna som genomfört en termins utbytesstudier deltagit i en film för att berätta om sina upplevelser och erfarenheter.

  – Det bästa med att studera på Victoria University är att lärarna är väldigt hjälpsamma och att skolan har ett väldigt bra arrangemang för att utbytesstudenter ska känna sig välkomna, berättar en av studenterna i filmen.

 • 2024-02-15

  Universitetet syns vid SM i friidrott inomhus

  Mitt i den kalla vargavintern arrangerar Svenska Friidrottsförbundet i samarbete med IF Göta Karlstad och Kils AIK och värdstäderna Karlstad och Kil, 2024 års svenska mästerskap i friidrott inomhus. 16-18 februari gör Sveriges elit upp om medaljerna och i Karlstad genomförs tävlingarna vid Solstadens sportcenter, Eva Lisa Holtz arena. Karlstads universitet med Elitidrottsuniversitetet i spetsen finns närvarande – både med ny skyltprofilering samt med studenten Hanna Karlsson, som tävlar för IF Göta samt studerar parallellt till samhällsplanerare.

  Hanna Karlsson, bördig från Karlstad, tävlar i 400 m häck.

  - Det ska bli jättekul att springa på hemmaplan, med familj och vänner på läktaren. Och så klart roligt att få tävla i den nya fina hallen. Det är försök på fredag och final på lördag, förhoppningsvis går jag vidare. Jag trivs jättebra med att få studera parallellt med min elitsatsning, all hjälp och goda råd som jag får av Karlstads universitet är ett fint stöd.

 • 2024-02-14

  Studenterna om Hotspot: ”Jättebra koncept!”

  132 utställare och omkring 8 000 besökare. När Hotspot 2024 summeras är alla mycket nöjda.
  – Vi är jättenöjda, säger projektledare Ximena Deramond.

  Nöjda var även Amanda Lindvall och Johanna Haggren som minglade mellan montrarna i aulafoajén strax före lunch.

  – Vi har bara varit här en timme än så länge och inte hunnit besöka så många montrar, eftersom varje samtal är så intressant att det tar en stund, säger Amanda Lindvall.

 • 2024-02-13

  Dags för Hotspot 2024 – nu med app

  Onsdag 14 februari är det dags för Hotspot, en av Sveriges största jobbmässor för studenter. I år med en app som gör det lättare att hitta framtida arbetsgivare.
  Viktigt att tänka på under mässdagen är också att ett antal p-platser är bokade för utställare. Därför kan det vara bra att åka buss till universitetet.

  En nyhet under Hotspot 2024 är appen som gör det lättare att hitta just de utställare som kan bli framtida arbetsgivare.

  Appen hittar du här:

 • 2024-02-07

  Studenter knäcker konstruktionskoden tillsammans

  I uppgiften "Valvet" har maskiningenjörsstudenter samarbetat för att tackla komplexa konstruktionsutmaningar och främja gemensam utveckling som problemlösare och konstruktörer.