Student

Nyheter

 • 2016-10-20

  Fika Fairtrade och vinn choklad

  Idag, den 20 oktober, är det Fairtrade challenge. Mellan klockan 11 och 13 kommer universitetets miljösamordnare finnas på plats i Gläntan. Passa på att komma förbi och svara på frågor om Fairtrade och vinn choklad med märkningen.

  Om du tänker Fairtrade-fika på universitetet imorgon är du inte ensam. I restauranger och caféer runtom på universitetet finns Fairtrade-märkt fika att köpa och för personal är allt kaffe och te märkt med både Fairtrade och Krav sedan 2014. Tillsammans är studenter och personal ett stort fikalag som deltar i Fairtrade challenge.

 • 2016-10-19

  Bra söktryck till ny lärarutbildning

  Det är högt söktryck till den nya lärarutbildning som Karlstads universitet startar i januari, visar söksiffrorna inför vårterminen 2017. Totalt har 247 personer sökt kompletterande pedagogisk utbildning för forskarutbildade, varav 78 i första hand.

  - Det är roligt att det finns ett stort sökintresse med tanke på att det är en ny utbildningsform och en förhållandevis liten målgrupp, säger Maria Jansdotter Samuelsson, chef för lärarutbildningens kansli.

 • 2016-10-19

  Nu är mentorprogrammet Näktergalen igång

  Den 17 oktober var första tillfället då ett tjugotal elever från Kronoparksskolans årskurs tre fick träffa sina mentorer från universitetet för första gången. Målet är att väcka elevernas intresse för studier på högre nivå.

  Träffarna sker under fritidsverksamheten och eleverna har själva valt att vara med i programmet. Eleverna har skrivit brev till sin mentor om sig själva och sina förväntningar på träffarna. Någon grupp vill experimentera, någon bara sitta och prata och lära känna varandra eller pyssla.

  Juan Macall som läser första terminen på sjuksköterskeprogrammet och Hanna Svensson som läser första året på personal och arbetsliv är två av de nio mentorerna. De ser både nytta och nöje med att vara med i programmet.

 • 2016-10-17

  Ikea, Löfbergs och världsledande professorer om hållbarhet

  På Sustainability Day den 19 oktober står hållbar utveckling i fokus. Det blir en dag om hållbarhet, affärsetik och CSR - Corporate Social Responsibility. Ikea, Löfbergs med flera är på plats tillsammans med två världsledande professorer från USA.

  Handelshögskolan vid Karlstads universitet har som mission att utbilda framtidens ledare - i det uppdraget är hållbarhetsfrågor en viktig del. Det är Handelshögskolan vid Karlstads universitet som tillsammans med CTF, Centrum för tjänsteforskning, står bakom Sustainability Day. Samuel Petros Sebhatu, lektor i företagsekonomi och Bo Enquist, professor i företagsekonomi, berättar om tankarna och arbetet bakom evenemanget:

 • 2016-10-13

  Från Kristinehamn till Hong Kong

  Henric Marcusson, civilekonomstudent på Handelshögskolan vid Karlstads universitet, studerar höstterminen vid Chinese University of Hong Kong. Kurser i redovisning och företagsklimat blandas med mandarin. Fantastiskt trevliga människor och att få veta mer om Hong Kong och andra kulturer är erfarenheterna efter en månad på plats.

  Henric Marcusson är från Kristinehamn och läser på civilekonomprogrammet med inriktning företagsekonomi.

  - Just nu läser jag i Hong Kong på Chinese University of Hong Kong, tre kurser inom redovisning (Corporate Financial Reporting, Auditing, Financial Statement Analysis), två kurser i mandarin och en kurs om företagsklimatet i Kina (Business Environment of China).

 • 2016-10-12

  ”Jag vill förändra och förbättra”

  I maj 2014 var personalvetarstudenten Sofia Johansson och en kurskamrat i Kapstaden för att skriva c-uppsats. På väg till en vinprovning stötte de på en våldsam demonstration och deras väg dirigerades om genom kåkstaden Khayelitsha. En månad senare föddes Contribution To Opportunities, CTO.

  Två dokumentärfilmare följer alumnen Sofia Johanssons arbete. Varför är inte svårt att förstå – det händer saker runt henne. Sofia är på ett kort besök i Sverige efter ett intensivt år i Sydafrika där hon jobbar med den ideella organisation hon var med och startade för två år sedan, Contribution To Opportunities.

  - Under studietiden upplevde jag att det var det mycket fokus på karriär, som då var liktydigt med ett bra jobb och hög lön. Men det har aldrig varit min drivkraft, jag vill förändra och förbättra.