Viktiga Bud

 • Planerat nätavbrott 24/5 kl 22.00
 • Hämta ut salstentor innan den 8 juni

Student

Nyheter

 • 2018-05-23

  Avtäckning av Clear River Racings nya bil i Aula magna

  Formula Student-teamet Clear River Racing är färdiga med årets bil. Torsdag den 24 maj avtäcks den nya bilen, CRR18, som innehåller många nyheter. Det kommer även bjudas på fika utanför Aula magna.

  Clear River Racing är ett team på 44 studenter, från olika utbildningar, som medverkar i tävlingen Formula Student, vilket är en av världens största ingenjörstävlingar för studenter. Teamet har under ett års tid byggt en racingbil som de tävlar med på internationella tävlingar. I sommar ska de åka till Italien, där de tävlar på Riccardo Paletti Circuit och även till Hockenheimring i Tyskland där de tävlar mot lag från andra universitet världen över. Förra året tog de en hedervärd tredjeplats på tävlingen i England vid Silverstone.

 • 2018-05-22

  Uppskattat firande av tioåring med fokus på klimatrelaterad riskforskning

  I juni 2008 invigdes CCS, Centrum för klimat och säkerhet, ett kunskapscentrum vid Karlstads universitet. Centrumet har sedan dess bidragit till samhällets hantering av klimatrelaterade risker genom samverkan med en bred målgrupp och ett tvärvetenskapligt angreppssätt.

  Jubileumsdag
  I år fyller de tio år och firandet började med en jubileumsdag den 17 maj i Pedagogisk verkstad tillsammans med de samarbetspartners som CCS haft genom åren.

  Dagen började med lunchmingel och en utställning med foton och uppvisning av CCS pedagogiska verktyg. Underhållarna Tor och David bjöd på underfundiga visor och underhöll publiken hela eftermiddagen mellan presentationer och tal. Eftermiddagen avslutades med fika och mingel och alla besökare fick den nya historiska skriften om CCS som beskriver utvecklingen under de första tio åren.

 • 2018-05-22

  Utvecklingsprojekt för ny master i industriell ekonomi

  Nu utvecklas en ny utbildning på masternivå i industriell ekonomi med bas i forskningen inom CTF, Centrum för tjänsteforskning. Det nya masterprogrammet utvecklas i nära samarbete med industrin och planerad start är hösten 2020.

  Utbildningen utvecklas i ett två-årigt projekt i samarbete mellan CTF och företagsekonomi på Handelshögskolan, med stöd av KK-stiftelsens program Avans. Målet är att både ta fram ett självständigt masterprogram, men även att utveckla kurserna inom civilingenjörsprogrammet industriell ekonomi. Industriell ekonomi är det civilingenjörsprogram som idag har högst söktryck av civilingenjörsprogrammen vid Karlstads universitet.

 • 2018-05-21

  Mer skrivhandledning för bättre akademiskt skrivande

  Karlstads universitet har ett framgångsrikt koncept där studenter erbjuds skrivhandledning, men jämfört med andra lärosäten har tillgången till handledning varit låg. Nu utökas verksamheten och flera handledare har anställts. All skrivhandledning erbjuds på campus i Karlstad, Ingesund och på distans. 

 • 2018-05-21

  I valet och kvalet på Anderseminariet

  Vårens upplaga av Anderseminariet tog upp mediernas bevakning av det kommande riksdagsvalet ur olika perspektiv. Hur hittar vi vägen mellan väljarnas behov, politiska strategier och en ständigt pågående turbulens på sociala medier? Eftermiddagen innehöll föredrag med forskare, sociala medieexperter och värmländska mediechefer.

  Större delen av svenska befolkningen rör sig varje dag i sociala medier. Det kan, inte minst i valtider, var svårt att sortera vem som är avsändare, vad som sägs och hur det sägs. Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, varnar för att trollattacker på nätet kan komma att försöka påverka valresultatet på olika sätt.

 • 2018-05-18

  Medie-och kommunikationsvetenskap i Treklöverutvärdering

  Treklöverns kvalitetsgranskning fortsätter och i går, torsdag, var det dags för utfrågning via Skype för utbildningarna mot examina i medie-och kommunikationsvetenskap vid Karlstads universitet.

  Kvalitet i högre utbildning handlar om ett brett fokus på hela utbildningen, studenters erfarenheter och anknytning till arbetsliv. Karlstads universitet, Linnéuniversitetet och Mittuniversitetet arbetar tillsammans i en modell för kvalitetsutveckling inom samarbetet Treklövern. I utvärderingsmodellen grupperas utbildningar med liknande innehåll i kluster. Utbildningarna i ett kluster granskas av en bedömargrupp med representanter från de tre lärosätena, ämnesexperter från andra lärosäten, studenter och representanter från arbetslivet.