Nyhetsarkiv för Student

2024-02-21
Karlstads universitet har ett samarbete med Victoria University (VU) i Melbourne, Australien, gällande utbytesstudier. Det innebär att förskollärarstudenter kan välja att studera termin fem på plats i Australien.
2024-02-15
Mitt i den kalla vargavintern arrangerar Svenska Friidrottsförbundet i samarbete med IF Göta Karlstad och Kils AIK och värdstäderna Karlstad och Kil, 2024 års svenska mästerskap i friidrott inomhus. 16-18 februari gör Sveriges elit upp om medaljerna och i Karlstad genomförs tävlingarna vid Solstadens sportcenter, Eva Lisa Holtz arena.
2024-02-14
132 utställare och omkring 8 000 besökare. När Hotspot 2024 summeras är alla mycket nöjda. – Vi är jättenöjda, säger projektledare Ximena Deramond. Nöjda var även Amanda Lindvall och Johanna Haggren som minglade mellan montrarna i aulafoajén strax före lunch.
2024-02-13
Onsdag 14 februari är det dags för Hotspot, en av Sveriges största jobbmässor för studenter. I år med en app som gör det lättare att hitta framtida arbetsgivare. Viktigt att tänka på under mässdagen är också att ett antal p-platser är bokade för utställare.
2024-02-07
I uppgiften "Valvet" har maskiningenjörsstudenter samarbetat för att tackla komplexa konstruktionsutmaningar och främja gemensam utveckling som problemlösare och konstruktörer.   - Målet är att forma grupper av studenter som arbetar tillsammans för att senare i kursen bättre kunna lösa en större konstruktionsuppgift, säger Adam Fjaestad, adjunkt i maskinteknik.
2024-02-06
...du och tre andra studenter vid Musikhögskolan Ingesund ska framföra de medverkande ländernas nationalsånger i Löfbergs arena under Beijer Hockey Games 8-11 februari. Hur känns det att få sjunga inför en så stor publik? - Ingen av oss har sjungit för så stor publik förut.
2024-02-06
Sedan höstterminen jobbar specialpedagog Öyvind Alster på Studenthälsan. – Studenterna har hittat mig och bokar. I snitt har jag fyra samtal om dagen, säger han, som måndag 12 februari deltar vid nästa Pedagogiska samtal, arrangerat av UPE. Tillsammans med lärare Gunnar Olsson kommer han då prata på temat ”Vad är en tillgänglig lärmiljö?” – Då kommer jag prata om studenter med adhd, autism och läs- och skrivsvårigheter.
2024-02-06
Ingenjörsstudenterna erbjöds en eftermiddag om hållbarhet och cirkularitet där sju inbjudna företag pratade om sitt arbete med att bidra till en mer hållbar framtid. - Kul att få representera Björneborg Steel och vara en del av detta evenemang som var både intressant och lärorikt, säger Håkan Dedorsson, VD på Björneborg Steel.
2024-01-19

Bokbytarhyllan är här!

Nyheter » 2024-01-19
En student lämnade in en motion till kårfullmäktige om att vi borde ha en bokbytarhylla här på Kau. Sagt och gjort - nu är hyllan klar! Alla är välkomna att både ta och lämna böcker och bytandet är redan i full gång. Anna Larsson som är studiesocialt ansvarig på Karlstad Studentkår är mycket nöjd över att hyllan nu finns på plats och att det redan är full ruljans på böckerna.
2024-01-17
En grupp studenter på högskoleingenjörsprogrammen maskinteknik samt innovation och design har tillbringat en innehållsrik vecka i södra Tyskland. Där har de tillsammans med studenter från många andra länder varvat undervisning på värdsuniversitetet med studiebesök hos näringslivet. - Blended intensive program är en utbytesvecka med många intressanta programpunkter, säger Adam, student på högskoleingenjörsprogrammet i maskinteknik.
2024-01-11
Ute råder midvinterkyla, men i Hotspot-gruppens rum höjs temperaturen. – De senaste dagarna har det rasslat till med anmälningar, säger Linnéa Eriksson. – Nu har vi 120 anmälda till Right on sport, säger Sofie Bågenmark. De två gruppledarna i projektgruppen för Hotspot 2024 har startat arbetet igen efter jul- och nyårsledigheten.
2024-01-09
KLARA kemikaliehanteringssystem är Karlstads universitets webbaserade system för förteckning, sammanställning och uppföljning av märkningspliktiga kemiska produkter. Systemet används för inventering, riskbedömning och informationssökning av kemiska produkter. - I de arbetsmoment vi använder kemiska produkter med faropiktogram ska vi göra riskbedömningar, säger Pia Eriksson, arbetsmiljöingenjör.
2024-01-08
På torsdag och fredag 11 och 12 januari är det återigen dags för Sammankonst, den årliga kreativa stafetten mellan studenter inom dans, innovation och design samt musikproduktion vid Karlstads universitet och Musikhögskolan Ingesund.
2023-12-20
Efter en händelserik hösttermin är det nu dags att reflektera över de lysande ögonblicken som har präglat studentlivet. Många händelser och evenemang har präglat dagarna, och ett som sticker ut är IN-dagen. Denna jobbmässa, drivet av studenters ideella insatser för varandra, har blivit en framgångsfaktor som inte bara förbättrar möjligheterna för studenter att knyta kontakter, utan kan även bana väg för en lovande framtid.
2023-12-11
Vill du fly vardagen för några minuter och stänga ute omvärlden? Upplev en installation där musik och teknik gifter sig visuellt och auditivt, 13 december på Musikhögskolan Ingesund och 14 december i aulafoajén på Karlstads universitet.
2023-12-08
Sju datavetenskapsstudenter har uppmärksammats för sitt vad lärare beskriver som ”enastående” projektarbete i kursen Software Engineering vid datavetenskap.
2023-12-08
Det lackar mot jul och det hörs bjällerklang lite var stans. Enligt tradition har studenterna på musikproduktionsprogrammet vid Musikhögskolan Ingesund skrivit och producerat en ny jullåt med extra allt. I år är det Carl Utbult, låtskrivare och producent samt lärare på Ingesund, som har varit handledare för årskurs 1 på musikproduktionsprogrammet när de skrivit och producerat en jullåt tillsammans på den ordinarie låtskrivarkursen.
2023-11-24
Ämneslärarstudenter vid Karlstads universitet kan göra sin långa eller korta verksamhetsförlagda utbildning, VFU, i Indien. – Det är en fantastisk möjlighet, säger lärarutbildningens dekan Jessica Eriksson, som precis kommit hem från Varanasi där hon har återknutit kontakter efter pandemin. – Syftet med min resa var att återknyta kontakter efter pandemin och så besökte jag några nya riktigt bra skolor för att se hur vi kan utveckla samarbeten där.