Nyhetsarkiv för Student

2022-11-22
Låt bortglömda plagg hitta ett nytt hem och uppdatera samtidigt din egen garderob. Den 25 och 26 november slås dörrarna upp till Klädbytardagarna i Transformum. Rensa garderoben och lämna in dina hela och rena plagg vid kårexpeditionen den 23 eller 24 november mellan kl.10-13. När du lämnat dina kläder är du dessutom med i utlottningen av tre presentkort på Rekoroben.
2022-11-18
Det är en stund kvar till 15 februari, men redan nu höjs temperaturen inför årliga jobbmässan Hotspot. – Det har varit så stort intresse från utställarna att vi öppnat för extra monterplatser, säger Ida Flodin. – Egentligen var det 25-årsjubileum i år, men vi firar det i februari, säger Alfred Spridzans. Båda ingår i arrangörsstaben. Ida Flodin som gruppledare marknadsgruppen och Alfred Spridzans som gruppledare för mässgruppen.
2022-11-17
Vad är det som ses som konst i västvärlden 2022? Vilken roll har konstnären i samhället? Och vilken roll har utbildning och forskning för förverkligandet av de visioner konstnärer har?
2022-11-14
I år gick Samverkanspriset till Formula Studentprojektet Clear River Racing. Representanter ur teamet fick motta priset av Margareta Friman på 100 grader Karlstad-galan på KCCC i fredags. Sedan starten 2008 har Clear River Racing varit ett studentdrivet projekt som bygger racingbilar och tävlar i den globala studenttävlingen Formula Student.
2022-11-10
När olika professioner inom förskola, öppen förskola, bibliotek och barnhälsovård samt förskollärarstudenter träffades för en heldag på Karlstads universitet kom Pettson på besök. Han var på dåligt humör för kaffet var slut, pennan som han skulle ha för att lösa korsord var borta och så gillade han inte att det regnade.
2022-11-09
Dynamiken mellan osäkra tider, hoppfulla framtider och kritiska perspektiv på historien stod i fokus när Sveriges största konferens för genusforskning genomfördes på Karlstads universitet. Centrum för genusforskning vid Karlstads universitet bjöd in genusforskarsamhället till g22, den femte nationella konferensen för forskning i genusvetenskap och genusforskning i andra discipliner. Närmare 300 deltagare från tre världsdelar hade tagit sig till Karlstad för den tre dagar
2022-10-31
År 2002 gick Musikhögskolan Ingesund från att vara en del av dåvarande Landstinget i Värmland till att bli en del av Karlstads universitet. Detta firas med en jubileumskonsert, med Robert Wells och Musikhögskolan Ingesund, som ges för studenter och personal i både Arvika och Karlstad. Det var två världar som möttes när Musikhögskolan Ingesund knöt sina band med Karlstads universitet.
2022-10-26
Som en liten kick-off på hösten erbjöd Elitidrottsuniversitetet i dagarna sina studenter en föreläsning om skador som idrottare kan råka ut för. Både i stort och smått. Föreläsningen "Allt du skulle vilja veta om idrottsskador" gavs av fysioterapeuten Karin Schröder som har 12 års erfarenhet av damlandslaget i fotboll, med bland annat flera OS och VM. Numera är hon ansvarig för skador och rehabilitering i hela BK Häcken, både för damer och herrar.
2022-10-25
Högskoleingenjörsprogrammet i innovationsteknik och design firade sitt 27-årsjubileum med att anordna en återträff. - Vi blev 60 alumner, nuvarande studenter och lärare som samlades, säger Johan Strandberg, universitetsadjunkt i maskin- och materialteknik samt programledare för innovationsteknik och design.
2022-10-24

Lekande lätt lärande

Nyheter » 2022-10-24
Ämneslärarstudenter i fysik har gett studenter som läser kursen Naturvetenskap och teknik F-3 en lektion i hur man kan föra in ämnet fysik på ett lekfullt sätt redan från förskoleklass. - Det här är ett koncept som vi kört några år och det brukar vara mycket uppskattat,  säger Tommy Gustavsson, universitetsadjunkt i fysik. Experimenten handlade om friktion, rörelseenergi, temperatur med mera. Hur kan man få så hög fart som möjligt i rutschkanan till exempel?
2022-10-21
Yrkesresan är ett nationellt koncept för yrkesintroduktion och kompetensutveckling för socialtjänstens medarbetare. Syftet är att ge kvalitet i varje möte mellan socialtjänstens medarbetare och invånare. FoU Välfärd Värmland ansvarar för genomförandet i länet.
2022-10-17
Hur påverkas vi som både konsumenter och producenter i ett längre perspektiv av den ekonomiska situationen - och hur kan vi guida unga vuxna till en mer hållbar konsumtion? Forskare vid Centrum för tjänsteforskning (CTF) vid Karlstads universitet svarar på frågor i ämnet. Producenter vill naturligtvis sälja sina produkter men många kommer att få känna på en lägre försäljning.
2022-10-07
Hallå där Dalian Dawody, du har i dagarna vunnit SM-guld i thaiboxning, stort grattis! Vi frågar på klassiskt manér - hur känns det? - Det känns fantastiskt det är svårt att beskriva i ord men det känns riktigt, riktigt bra. Hur har din uppladdning sett ut under året/hösten? - Det senaste året har det varit väldigt mycket träning och tävling. December 2021 tävlade jag i VM i Bangkok, februari 2022 var det EM i Istanbul och Juni 2022 tävlade jag i VM i Abu Dhabi.
2022-10-07
NCM, Nationellt centrum för matematikutbildning vid Göteborgs universitet delar årligen ut ett stipendium i matematikdidaktikern Göran Emanuelssons namn. Stipendiet delas ut till bästa examensarbete vid landets lärarutbildningar. I år delades stipendiet ut till Nina Spångberg, tidigare student vid Karlstads universitet. Titeln på Nina Spångbergs examensarbete är ”Lärares frågor i matematikundervisningen: om möjligheter till utforskande samtal”.
2022-10-05
Studentprotesterna i Iran fortsätter och att trycka ner dem med våld är oacceptabelt och djupt oroväckande. Karlstads universitet verkar för demokrati och mänskliga rättigheter, och fördömer därför detta våld. Yttrandefrihet och fredlig demonstration är grundläggande för att kunna bygga ett hållbart samhälle.
2022-10-04
Karlstads universitet och Akademiska Hus presenterar nu en vision för universitetsområdets framtida utveckling. Campusplanen blir ett verktyg för planeringen av den fysiska miljön fram till år 2040.
2022-09-23
En oändligt nyfiken, lekfullt professionell personlighet med fokus på att förbättra saker, platser eller människor blir Årets alumn vid Karlstads universitet 2022. Magnus Göransson, är Garage Lead på IBM iX, föreläsare, tidigare designchef på Lego, och domare i programmet Lego Masters. Under utbildningstiden på Karlstads universitet fick Magnus Göransson en aha-upplevelse.