Nyhetsarkiv för Student

2021-10-27
Nu är slutrapporten klar för utvärderingen av examina inom socialt arbete och socionomexamen. Utvärderingen startade i våras och är ett samarbete mellan Mittuniversitetet, Linnéuniversitetet och Karlstads universitet - Treklövern. Det är kandidatexamen och socionomexamen inom huvudområdet socialt arbete som har utvärderats vid Karlstads universitet. Rapporten framhåller att socionomexamen är en väl etablerad utbildning med högt söktryck och god genomströmning.
2021-10-19
I dagarna har längdskidåkaren Anton Persson vid Elitidrottsuniversitetet mottagit Svenska Spels och Riksidrottsförbundets Elitidrottsstipendium. Med mer medel till sin elitsatsning har han nu närmast siktet inställt på vinter-OS samtidigt som han studerar till en idrottslärarexamen på distans vid kompletterande pedagogiska utbildningen, KPU. Värmlänningen Anton Persson är uppvuxen i Torsby och har åkt skidor så länge han kan minnas.
2021-10-18
I januari invigs de nya studieplatserna i centrala Karlstad. Universitetet har tecknat hyreskontrakt för en lokal på Drottninggatan 5 för att erbjuda studenter ytterligare en möjlighet till bra studiemiljö. - Det känns jättebra att Karlstads universitet kan erbjuda en studieplats i centrala Karlstad och jag tror att det kommer att bli ett lyft för studenterna.
2021-10-18

Världsbasist gästar Ingesund

Nyheter » 2021-10-18
Den danska basisten, kompositören och vokalisten Ida Nielsen slog igenom stort under sina år med funklegendaren Prince och hans band "New Power Generation" samt "3rdeyegirl". Söndag 24 oktober gästar hon Musikhögskolan Ingesund med sitt band Ida Nielsen & The Funkbots. Ida Nielsen, började spela bas som 16-åring och har en examen vid Royal Danish Academy of Music med huvudinstrument elektrisk bas.
2021-10-11
Trombonisten Nils Landgren har än en gång gått igenom sin kontaktbok och bett artisten Sofia Karlsson samt Arvikabördige illustratören Marcus Gunnar Pettersson att möta upp honom i stora konsertsalen på Musikhögskolan Ingesund för att delta i sin hörna. Detta tillsammans med gitarristen Mattias Perez och folkmusikstudenter.
2021-10-08
Den 28 september arrangerade den världsledande affärssystemsleverantören SAP en spelifieringstävling i att hantera affärssystem. Laget från Handelshögskolan vid Karlstads universitet tog hem ett imponerande förstapris. Tävlingsuppgiften gick ut på att i ett affärssystem driva ett företag på tre olika marknader med en så hög vinst som möjligt.
2021-10-06
Som enda svenska universitet ställer Karlstads universitet upp i matematiktävlingen Simon Marais Mathematics Competition (SMMC). Fyra studenter kvalificerade sig och ska den 9:e oktober mäta sina kunskaper. Stora universitet från Europa, Afrika, Asien och Australien ställer upp i SMMC och konkurrensen är hård.
2021-10-04

Årets alumn 2021: Marie Niljung

Nyheter » 2021-10-04
En heligt förbannad suicidpreventionsaktivist blir Karlstads universitets alumn 2021. Marie Niljung, entreprenör med en livsmission att ändra attityder kring psykisk ohälsa och att rädda liv, mottar utmärkelsen vid en ceremoni senare i höst.
2021-09-27
I september tillträdde Mikael Perstorper rollen som adjungerad professor i byggteknik på Karlstads universitet. Med mångårig erfarenhet inom träindustri liksom en gedigen akademisk bakgrund blir han ämnet byggtekniks första adjungerade professor. Mikael Perstorper disputerade 1994 i stål- och träbyggnad vid Chalmers och blev 1997 docent vid lärosätet.
2021-09-24
Från kraftvärmeverken får vi fjärrvärme och elektricitet. Framöver kan de även komma att producera bioolja, som kan bli biodrivmedel eller ersätta fossil olja inom kemikalieindustrin.
2021-09-22
International Science Programme (ISP) består av tre delprogram inom fysikaliska, kemiska och matematiska vetenskaper. Två etiopiska doktorander har nu börjat på ämnet matematik vid Karlstads universitet. - Doktoranderna Markos Fisseha Yimer och Bizuneh Minda Demissie kommer först och främst att forska inom matematisk analys, förklarar Sorina Barza, docent i ämnet matematik. Det betyder mycket att ha unga och entusiastiska doktorander på plats.
2021-09-20
Hösten är här och det är snart dags att återigen få möjlighet att uppleva kultur i olika former genom Kultur på Kau, vårt nav för kulturella uttryck, i form av konst, musik, dans, litteratur, föreläsningar med mera .
2021-09-08
Ett nystartat samarbetsprojekt på Karlstads universitet förväntas få stor inverkan på sjuksköterskeutbildningen på högskolenivå i Indonesien. Karlstads universitet har i samarbete med sju andra utbildningsinstitutioner i Skandinavien och Indonesien, fått stöd från EU för Erasmusprojektet ”Capacity Building in Nursing Eudcation in Indonesia”, CABNEI. Målet är att utbilda pedagoger i ökad kvalitet och hållbarhet.
2021-09-01
Vid en digital internationell konferens i Setúbal, Portugal, mottog Jorge Solis, docent i elektroteknik, pris för sitt konferensbidrag om identifiering av snö på solceller. Forskningen handlar om adaptiv styrning av solenergianläggninar som anpassar sig efter omgivningens förändrade förutsättningar. - Den studie som vårt paper baserades på handlade om att utan extra sensorer identifiera  snö och smuts på solcellspanelerna, säger Jorge Solis.
2021-08-30
Rektor Johan Sterte hälsar välkommen till höstterminen. Jag vill hälsa alla studenter varmt välkomna till ett nytt läsår på Karlstads universitet! För dig som är helt ny är detta starten på ett nytt liv och en spännande tid. Du blir en av alla de 16 000 studenter som studerar på universitetet. På Karlstads universitet utmanar vi det etablerade och utforskar det okända, något som jag hoppas att även du kommer att göra under din tid hos oss.
2021-08-23

Restflöden som resurs

Nyheter » 2021-08-23
Studenter på Karlstads universitet har fått fördjupa sig i cirkulär och hållbar industri i praktiken, genom en kurs som kom till genom samverkan med Paper Province och aktörer i Torsby kommun. Studenterna har fått tillämpa cirkulära affärsmodeller med riktiga industridata. Kursen handlade om industriell symbios vilket innebär att en industris rester används som resurs av en annan. I Torsby kommun finns god potential för industriella symbioser.
2021-07-06

Hallå där Lina Watz…

Nyheter » 2021-07-06
…stort grattis till ditt silver i 100 m rygg i Para-EM och din debut som sommarpratare! - Tack snälla! Det känns verkligen så roligt att ha fått möjligheten att göra detta.  Som jag förstår har du haft långtidscovid under året som har gått. Vilken come back och uppvärmning EM blev inför Paralympics i Tokyo som ju blev framflyttat förra året till i år.
2021-06-30
Karlstads universitet kommer att återgå till normal verksamhet med början 8 november (läsperiod fem) mot bakgrund av att regeringens rekommendationer om distansutbildning har upphört att gälla från och med 1 juni 2021. Återgången till normal verksamhet innebär att undervisning, examination och laborationer i första hand ska genomföras fysiskt på plats vid Karlstads universitet för alla studentgrupper som inte antagits till distansundervisning, utifrån beslut för respektiv