Nyheter

 • 2022-01-11

  Alltid på en måndag

  Nu är programmet för vårterminens "Alltid på en måndag" färdigt. Varje måndag har du möjlighet att delta i workshops och lyssna på korta lunchföreläsningar med teman som fokuserar på hur du kan bli en mer effektiv och framgångsrik student.

  "Alltid på en måndag" vänder sig i första hand till dig som är student, men alla är välkomna och ingen anmälan behövs. Vi fortsätter att använda Zoom även under vårterminen, länk till aktuellt tillfälle publiceras i god tid i bibliotekets kalender. Se innehåll och hela höstens program genom att klicka på länken:

  Alltid på en måndag - VT22

 • 2021-10-04

  Boka grupprum

  Nu kan du boka bibliotekets grupprum.

  Det går att boka 1- eller 2-timmarspass, men totalt max 6 timmar per person.

  Du loggar in med ditt KauID.

 • 2021-09-08

  Ny musikdatabas

  Klassisk musik, opera och balett i form av strömmande video.

  Biblioteket abonnerar från 1:a september på musikplattformen Medici.tv.
  Här kan du njuta av filmade föreställningar och konserter, eller se på intressanta dokumentärer.

 • 2021-09-03

  Seminarieserie på biblioteket - Science skills to go/ A series of seminars at the Library - Science Skills to Go

  Universitetsbiblioteket, som erbjuder stöd och resurser inom olika delar av forskningsprocessen, startar en seminarieserie för forskare och doktorander under höstterminen. Första tillfället är den 7 september och seminarierna sker till en början över zoom. In English below.

  – Vi tyckte det var en bra idé att lyfta ämnen där vi brukar få många frågor. Det som var viktigt för oss var att hitta ett koncept som inte tar för mycket tid från forskningen samtidigt som man får med sig relevant kunskap därav namnet Science skills to go, säger Nadja Neumann, förlagsredaktör vid Universitetsbiblioteket.

 • 2021-03-19

  Testperiod på Gale Reference under 2021

  Under resten av året erbjuder biblioteket möjligheten att testa databasen Gale Reference. Databasen innehåller både tidskriftsartiklar, dagspress, eböcker och arkivmaterial.

  Här finns referenser från ca 28 000 tidskrifter, tidningar och dagspress, en del av dem i fulltext. Artiklar finner man i databaserna

  • Gale Academic OneFile - 11 000 granskade tidskrifter varav 8000 i fulltext. Här finns t ex artiklar från The Econmist, The Times, The NewYork Times och Financial Times.
  • Gale General OneFile - 14 500 titlar varav 9000 i fulltext.
  • Gale OneFile News - 2300 globala dagstidningar, radioprogram och TV-sändningar

  Det finns ca 1900 eböcker, främst olika uppslagsverk och referensböcker.

 • 2021-02-18

  ORKA SKRIVA! - ny satsning från biblioteket

  Bibliotekets skrivhandledare träffar dagligen många studenter som upplever att de känner sig ensamma i sina studier, att det är svårt att skapa bra studierutiner och lära känna sina studiekamrater och lärare. Från och med tisdag 23 februari erbjuder vi därför en ny möjlighet för studenter och andra intresserade att mötas på ett lättsamt men ändå lärorikt sätt.

  När läget i världen är som det är med många begränsningar och sociala avstånd är det lätt hänt att känna besvikelse över att studietiden inte riktigt blev som man tänkt. Det kanske är en utmaning att få till en bra dygnsrytm, komma igång med sina studieuppgifter i tid eller att förstå hur uppgifterna ska skrivas.

  Behovet av att regelbundet kunna träffa andra i samma situation är stort och därför har bibliotekets skrivhandledare bestämt sig för att hitta ett forum för att träffas utan krav på föranmälning eller prestation.