Nyheter

 • 2024-05-06

  Utställning: tema EU

  Med anledning av Europadagen 9 maj och EU-valet 9 juni har biblioteket en utställning på plan 3 med böcker och information om EU, demokrati och internationella relationer.

  Vid utställningen kan du få boktips på temat och läsa om kommande EU-val 9 juni. Det finns också information om vad EU gör för oss i Sverige.

  Karlstads universitetsbibliotek är ett EDC-bibliotek, där EDC står för Europeiskt dokumentationscenter, läs mer om vad det innebär här.

  Utställningen pågår till 24 maj. 

  Välkommen!

 • 2024-04-02

  Utställning: Tänk om - tillsammans i krig och fred

  8-12 april besöker utställningen "Tänk om - tillsammans i krig och fred" Karlstads universitetsbibliotek.

  Upplev utställningen och lär dig mer om hur du kan engagera dig i totalförsvaret. Läs mer om utställningen här.

  Utställningen visas i form av en upplevelsecontainer placerad utanför Karlstads universitets huvudentré. Containern är öppen varje dag 8-12 april kl. 11:00-17:00 och bemannas av Försvarsmaktens skolinformatörer.

 • 2023-08-24

  Alltid på en måndag

  Programmet för höstens "Alltid på en måndag" är klart! Varje måndag har du möjlighet att delta i workshops och lyssna på korta lunchföreläsningar med teman som fokuserar på hur du kan bli en mer effektiv och framgångsrik student.

  "Alltid på en måndag" vänder sig i första hand till studenter, men alla är välkomna och ingen föranmälan behövs. Under hösten träffas vi via Zoom om inget annat anges. Länk till aktuellt tillfälle publiceras i bibliotekets kalender.

  Välkommen!

  Se höstens alla tillfällen via länken:

  Alltid på en måndag HT23

 • 2023-03-10

  Universitetspedagogiska enheten (UPE) – en del av universitetsbiblioteket

  Från 1 januari 2023 ingår UPE i Universitetsbibliotekets organisation.

  Universitetspedagogiska enheten har ett övergripande ansvar för kompetensutveckling inom universitetspedagogik och -didaktik vid universitetet. Enhetens huvuduppdrag är att, utifrån en akademisk plattform, bidra till ökad kvalitet och kunskapsutveckling inom utbildning på grundnivå, avancerad nivå och forskarnivå.

  UPE erbjuder stöd för pedagogiskt vardagsarbete genom webben Keep on teaching där det finns tips om hur man som lärare planerar, genomför och examinerar såväl campus- som nätbaserad undervisning.

 • 2023-01-11

  Alltid på en måndag

  Nu är programmet för vårens "Alltid på en måndag" färdigt. Varje måndag har du möjlighet att delta i workshops och lyssna på korta lunchföreläsningar med teman som fokuserar på hur du kan bli en mer effektiv och framgångsrik student.

  "Alltid på en måndag" vänder sig i första hand till dig som är student, men alla är välkomna och ingen anmälan behövs. Vi fortsätter att använda Zoom även under våren, länk till aktuellt tillfälle publiceras i god tid i bibliotekets kalender. Se innehåll och hela vårens program genom att klicka på länken:

  Alltid på en måndag VT23

 • 2023-01-02

  Nya öppettider på biblioteket

  Från och med 1 januari 2023 reviderar universitetsbiblioteket sina öppettider och förändrar öppettiderna på söndagar.

  Universitetsbiblioteket har under en längre tid varit öppet, med bemanning, mellan kl. 10 och kl. 15 både lördagar och söndagar. Från och med 1 januari 2023 kommer biblioteket att hålla stängt på söndagar. Läsesalens öppettider påverkas inte.

  De nya öppettiderna blir:

  Måndag-torsdag: 8-20 (läsesalen: 8-24)
  Fredag: 8-18 (läsesalen: 8-24)
  Lördag: 10-15 (läsesalen: 8-20)
  Söndag: stängt (läsesalen: 8-20)

  Bibliotekets öppettider och kontakt.