Nyheter

 • 2024-04-02

  Utställning: Tänk om - tillsammans i krig och fred

  8-12 april besöker utställningen "Tänk om - tillsammans i krig och fred" Karlstads universitetsbibliotek.

  Upplev utställningen och lär dig mer om hur du kan engagera dig i totalförsvaret. Läs mer om utställningen här.

  Utställningen visas i form av en upplevelsecontainer placerad utanför Karlstads universitets huvudentré. Containern är öppen varje dag 8-12 april kl. 11:00-17:00 och bemannas av Försvarsmaktens skolinformatörer.

 • 2023-08-24

  Alltid på en måndag

  Programmet för höstens "Alltid på en måndag" är klart! Varje måndag har du möjlighet att delta i workshops och lyssna på korta lunchföreläsningar med teman som fokuserar på hur du kan bli en mer effektiv och framgångsrik student.

  "Alltid på en måndag" vänder sig i första hand till studenter, men alla är välkomna och ingen föranmälan behövs. Under hösten träffas vi via Zoom om inget annat anges. Länk till aktuellt tillfälle publiceras i bibliotekets kalender.

  Välkommen!

  Se höstens alla tillfällen via länken:

  Alltid på en måndag HT23

 • 2023-03-10

  Universitetspedagogiska enheten (UPE) – en del av universitetsbiblioteket

  Från 1 januari 2023 ingår UPE i Universitetsbibliotekets organisation.

  Universitetspedagogiska enheten har ett övergripande ansvar för kompetensutveckling inom universitetspedagogik och -didaktik vid universitetet. Enhetens huvuduppdrag är att, utifrån en akademisk plattform, bidra till ökad kvalitet och kunskapsutveckling inom utbildning på grundnivå, avancerad nivå och forskarnivå.

  UPE erbjuder stöd för pedagogiskt vardagsarbete genom webben Keep on teaching där det finns tips om hur man som lärare planerar, genomför och examinerar såväl campus- som nätbaserad undervisning.

 • 2023-01-11

  Alltid på en måndag

  Nu är programmet för vårens "Alltid på en måndag" färdigt. Varje måndag har du möjlighet att delta i workshops och lyssna på korta lunchföreläsningar med teman som fokuserar på hur du kan bli en mer effektiv och framgångsrik student.

  "Alltid på en måndag" vänder sig i första hand till dig som är student, men alla är välkomna och ingen anmälan behövs. Vi fortsätter att använda Zoom även under våren, länk till aktuellt tillfälle publiceras i god tid i bibliotekets kalender. Se innehåll och hela vårens program genom att klicka på länken:

  Alltid på en måndag VT23

 • 2023-01-02

  Nya öppettider på biblioteket

  Från och med 1 januari 2023 reviderar universitetsbiblioteket sina öppettider och förändrar öppettiderna på söndagar.

  Universitetsbiblioteket har under en längre tid varit öppet, med bemanning, mellan kl. 10 och kl. 15 både lördagar och söndagar. Från och med 1 januari 2023 kommer biblioteket att hålla stängt på söndagar. Läsesalens öppettider påverkas inte.

  De nya öppettiderna blir:

  Måndag-torsdag: 8-20 (läsesalen: 8-24)
  Fredag: 8-18 (läsesalen: 8-24)
  Lördag: 10-15 (läsesalen: 8-20)
  Söndag: stängt (läsesalen: 8-20)

  Bibliotekets öppettider och kontakt.

 • 2022-12-28

  Förändringar inom bibliotekets medieutbud 2023

  Oktober – december är de månader på året då vi ser över de prenumerationer och avtal vi har för bibliotekets tidskrifter, databaser och e-böcker. Vi tittar på användningsstatistik både vad gäller läsning och publicering samt utvärderar kostnaden mot vår kommande budget.

  Utifrån detta har följande förändringar gjorts:

  • Antalet prenumerationer på tidskrifter minskas. De flesta är tryckta tidskrifter, men även några elektroniska. Många av titlarna är öppet tillgängliga eller finns att tillgå via databaserna Mediearkivet och PressReader. Artiklar går också att beställa via fjärrlån.
   Vi avslutar också prenumerationen på Svenska Dagbladets pappersutgåva. Även den är tillgänglig via PressReader.