Nyheter

 • 2022-08-18

  Alltid på en måndag

  Nu är programmet för höstens "Alltid på en måndag" färdigt. Varje måndag har du möjlighet att delta i workshops och lyssna på korta lunchföreläsningar med teman som fokuserar på hur du kan bli en mer effektiv och framgångsrik student.

  "Alltid på en måndag" vänder sig i första hand till dig som är student, men alla är välkomna och ingen anmälan behövs. Vi fortsätter att använda Zoom även under hösten, länk till aktuellt tillfälle publiceras i god tid i bibliotekets kalender. Se innehåll och hela höstens program genom att klicka på länken:

  Alltid på en måndag - HT22

 • 2022-07-20

  Oxford Academic uppdateras med e-böcker

  Från 19 juli 2022 kommer även e-böcker att finnas på samma portal som e-tidskrifterna.

  Detta innebär att de e-böcker biblioteket köpt och haft åtkomst till på olika Oxford-portaler nu istället samlas på "Oxford Academic".

 • 2022-05-27

  Grupprummen renoveras

  Renoveringen fortsätter under vår och sommar.

  Uppdatering 220527

  Under vår och sommar fortsätter renoveringen av våra grupprum då även fönsterbänkar ska bytas ut. 
  Det innebär att den dag som ett visst rum är inplanerat för byte, så kommer det inte att vara bokningsbart eller tillgängligt för drop-in. Detta kommer beröra ca 3-4 grupprum per vecka.

  ___________________________________________________________

 • 2022-04-27

  E-böcker från Princeton University Press

  Biblioteket köper ibland in paket med e-böcker från olika förlag. Det senaste är ett paket från Princeton University Press, med 29 titlar utgivna 2021.

  Titlarna finns att läsa på portalen IEEE Xplore och kan laddas ner i pdf-format. Titlarna spänner över flera ämnesområden, och några exempel är "The Essence of Software: Why Concepts Matter for Great Design", "Experiments of the Mind: From the Cognitive Psychology Lab to the World of Facebook and Twitter" och "The Princeton Guide to Historical Research"

 • 2022-03-08

  Nytt program för Science Skills to go

  Seminarieserie på biblioteket / A series of seminars at the Library - Science Skills to Go

  Universitetsbiblioteket som erbjuder stöd och resurser inom olika delar av forskningsprocessen, fortsätter seminarieserien för forskare och doktorander under vårterminen. Vi vill lyfta ämnen som kan vara viktiga för forskare att känna till och hitta ett koncept som inte tar för mycket tid från forskningen. Varje seminarium är 40 minuter långt och består av en informationsdel med användbara tips och tricks samt en avslutande fråge- och diskussionsdel för att maximera kunskapsutbytet. Seminarierna ges på svenska, på engelska om det finns önskemål.

 • 2022-03-03

  Fria e-böcker om Ukraina

  Förlaget CEU Press har nu lagt ut 10 böcker om Ukraina och dess historia med fri tillgång. De finns att läsa på plattformen "Project Muse".