Nyheter

 • 2023-09-07

  Test av anatomidatabas

  Under hösten kommer vi erbjuda testperioder på olika anatomiresurser.

  Vi har just nu aktiverat ett test på VB Suite från Visual Body. Den påminner en del om Human Anatomy Atlas som vi redan har, men är mer omfattande.
  Första gången du använder databasen behöver du vara på universitetets nätverk, samt skapa ett konto.

  Använder du resursen tar vi gärna emot kommentarer om hur du upplever den.  Synpunkter från lärare och studenter är viktiga när det blir dags att bestämma om en ny tjänst ska köpas in.

  Fler resurser kommer erbjudas för test senare under hösten.

 • 2023-08-24

  Alltid på en måndag

  Programmet för höstens "Alltid på en måndag" är klart! Varje måndag har du möjlighet att delta i workshops och lyssna på korta lunchföreläsningar med teman som fokuserar på hur du kan bli en mer effektiv och framgångsrik student.

  "Alltid på en måndag" vänder sig i första hand till studenter, men alla är välkomna och ingen föranmälan behövs. Under hösten träffas vi via Zoom om inget annat anges. Länk till aktuellt tillfälle publiceras i bibliotekets kalender.

  Välkommen!

  Se höstens alla tillfällen via länken:

  Alltid på en måndag HT23

 • 2023-03-10

  Universitetspedagogiska enheten (UPE) – en del av universitetsbiblioteket

  Från 1 januari 2023 ingår UPE i Universitetsbibliotekets organisation.

  Universitetspedagogiska enheten har ett övergripande ansvar för kompetensutveckling inom universitetspedagogik och -didaktik vid universitetet. Enhetens huvuduppdrag är att, utifrån en akademisk plattform, bidra till ökad kvalitet och kunskapsutveckling inom utbildning på grundnivå, avancerad nivå och forskarnivå.

  UPE erbjuder stöd för pedagogiskt vardagsarbete genom webben Keep on teaching där det finns tips om hur man som lärare planerar, genomför och examinerar såväl campus- som nätbaserad undervisning.

 • 2023-02-07

  Ta bussen i största möjliga mån

  Onsdag 15 februari är det dags för jobbmässan Hotspot. Under hela den dagen är ett antal parkeringsplatser norr om Universitetsbiblioteket reserverade för utställarna som deltar på mässan.

  Egna parkeringsbiljetter kommer att användas den dagen för att säkerställa att det enbart utställare som parkerar sina bilar där. Bilar utan Hotspots parkeringsbiljett kommer att få böter. 

  Vi vill därför be både personal och studenter att ta bussen den dagen i största möjliga mån.

 • 2023-01-11

  Alltid på en måndag

  Nu är programmet för vårens "Alltid på en måndag" färdigt. Varje måndag har du möjlighet att delta i workshops och lyssna på korta lunchföreläsningar med teman som fokuserar på hur du kan bli en mer effektiv och framgångsrik student.

  "Alltid på en måndag" vänder sig i första hand till dig som är student, men alla är välkomna och ingen anmälan behövs. Vi fortsätter att använda Zoom även under våren, länk till aktuellt tillfälle publiceras i god tid i bibliotekets kalender. Se innehåll och hela vårens program genom att klicka på länken:

  Alltid på en måndag VT23

 • 2023-01-02

  Nya öppettider på biblioteket

  Från och med 1 januari 2023 reviderar universitetsbiblioteket sina öppettider och förändrar öppettiderna på söndagar.

  Universitetsbiblioteket har under en längre tid varit öppet, med bemanning, mellan kl. 10 och kl. 15 både lördagar och söndagar. Från och med 1 januari 2023 kommer biblioteket att hålla stängt på söndagar. Läsesalens öppettider påverkas inte.

  De nya öppettiderna blir:

  Måndag-torsdag: 8-20 (läsesalen: 8-24)
  Fredag: 8-18 (läsesalen: 8-24)
  Lördag: 10-15 (läsesalen: 8-20)
  Söndag: stängt (läsesalen: 8-20)

  Bibliotekets öppettider och kontakt.