Per Skålén i P4 Värmland

Den 18 januari pratade Per Skålén, professor i företagsekonomi vid CTF, Centrum för tjänsteforskning om musikbranschens utveckling i P4 Värmland. Mycket har hänt inom musikbranschen de senaste åren. Musik finns i dag tillgänglig när som helst och vart som helst via olika streamingtjänster. Hur påverkar branschens aktörer av denna utveckling? Om detta forskar Per Skålén i projektet MINS, Music Innovation Network Inner Scandinavia.

Per Skålén i P4 Värmland

Wordfinder avslutat - ordböcker finns i NE

Biblioteket har från årsskiftet avslutat sitt abonnemang på Wordfinder. Istället har vi tillgång till ordböcker via Nationalencyklopedien (NE). I NE finns... - Norstedts ordböcker - Lexinordböcker från Språkrådet, Institutet för språk och folkminnen Norstedts ordböcker hittar du enklast genom att välja "Uppslagsverk" på bibliotekets startsida och ingången "Norstedts ordböcker via NE". I NE ligger de under rubriken "Tjänster" Direktlänk

Wordfinder avslutat - ordböcker finns i NE

Annika Norell-Clarke i P4 Värmland

Annika Norell-Clarke, doktor i psykologi vid CFBUPH, medverkade i P4 Värmland om ungdomars sömnvanor. Sömnvanorna bland barn och ungdomar har förändrats markant sedan 1980-talet. Barn och ungdomar sover mindre och lägger sig senare idag. Annika Norell-Clarke, psykolog och postdoktor vid CFBUPH, kommenterar forskningsresultaten i en intervju med P4 Värmland den 13 januari 2017. Hör intervjun med Annika Norell-Clarke här.

Annika Norell-Clarke i P4 Värmland

Forskning om barns skolresor uppmärksammades på Transportforum

I samband med konferensen Transportforum intervjuades doktoranden Jessica Westman i Sveriges Radio om sin senaste studie som handlar om barns resvanor. Studien visar att allt fler föräldrar tar bilen för att skjutsa sina barn till och från skolan oavsett avstånd. - Vår senaste studie visar att föräldrar i allt större utsträckning skjutsar sina barn till och från skolan oavsett om avståndet är kort eller långt.

Forskning om barns skolresor uppmärksammades på Transportforum

Forskare utvecklar internationella spetsutbildningar

Internationella online-kurser med stark anknytning till de mest framgångsrika forskningsmiljöerna och direkt anpassade till yrkesverksamma. Det kommer att kunna erbjudas vid Karlstads universitet tack vare ett utvecklingsprojekt i samarbete med en rad ledande företag och med stöd från KK-stiftelsen. KK-stiftelsen har beviljat Karlstads universitet 6 miljoner kronor under 2017-2019 för att utveckla och genomföra nätbaserade spetsutbildningar på avancerad nivå.

2017-01-13

Google Talk på Karlstads universitet

Tidigare informatikdoktoranden Julio Angulo kommer från Google Research för att ge ett Google Talk till studenterna. Google's mission is to organize the world's information and make it universally accessible  and useful.