2020-01-24
Vi är glada över att välkomna Martina Caic som postdoktor vid CTF under de kommande två åren. Hon forskar bland annat om användarupplevelser, digitalisering och värdeskapande inom hälso- och sjukvård. Martina Caic har en doktorsexamen från Maastricht University i Nederländerna där hon var Marie Curie doktorand inom projektet Service Design for Innovation Network, SDIN, som finansieras inom EU:s forskningsprogram Horisont 2020 under 2015-2018.

Martina Caic, new postdoc at CTF

Nyheter » 2020-01-24
We welcome Martina Caic, new postdoctoral researcher at CTF. During the next two years, she will, among other things, conduct research on how new technologies affects value co-creation within different networks of actors. Martina Caic holds a PhD from Maastricht University, the Netherlands, where she was a Marie Curie Fellow within the EU-funded project Service Design for Innovation Network, SDIN. The SDIN project was funded by Horizon 2020 during 2015-2018.
2020-01-23
Från engagerade forskare och hållbar utveckling i utbildningar till matavfall och arbete med hur vi kan resa mer miljövänligt. Miljöledningen utvecklas positivt på Karlstads universitet, även om det också finns avvikelser.
2020-01-22
På onsdag 22 januari genomförs intervjuer av medarbetare och studenter inom Treklöverns utvärdering av examen på kandidat-, magister- och masternivå inom folkhälsovetenskap, idrottsvetenskap, rehabiliteringsvetenskap, riskhantering samt risk- och miljöstudier. Bedömargruppen, som består av representanter från Karlstads universitet, Mittuniversitetet och Linnéuniversitetet samt externa bedömare, kommer att träffas på Linnéuniversitetets campus i Växjö. - Efter att ha läst
2020-01-22
Anonymitetsnätverket Tor, med miljontals dagliga användare världen över, är viktigt för människor i utsatta situationer för att exempelvis undgå övervakning eller censur. Nu har två Karlstadforskare identifierat nya brister i anonymitetsskyddet och bidragit till tekniker som gör nätverket säkrare för användarna. Syftet med Tor är att du som användare ska kunna surfa på webben anonymt utan att information om vilka sidor du besöker registreras.
2020-01-21
Syftet är att renodla kontakterna mellan studenterna och arbetsgivare till aktiviteter som kan kopplas direkt till universitetets olika utbildningsprogram. Uppdragsbörsen var ett självbetjäningsverktyg där det saknades möjlighet att säkra kvalitet och relevans i de inkomna uppdragen. Det förbättras nu. Det nya verktyget i form av ett kontaktformulär kommer att ge kvalitetssäkrade kontakter på ett mer personligt sätt.
2020-01-21
I övergången till mer sol- och vindkraft är en av de stora utmaningarna hur vi kan lagra el. Nu pågår ett samverkansprojekt med en bostadsrättsförening i Karlstad, där forskarna studerar och testar olika lösningar. Projektet bedrivs inom kiselsolcellsforskningsgruppen, som leds av Markus Rinio, professor vid Karlstads universitet. - Energilagring och smartare användning av solel är en av nycklarna till framgång för solenergi.
2020-01-21
Klimatförändringar skapar stora och ökande risker för människors hälsa. Ett förändrat klimat kan ses både som förekomsten av kortvariga extrema väderhändelser och gradvisa långsiktiga förändringar. Nu har forskare från Karlstads universitet fått pengar beviljade till ett projekt som syftar till att skapa samarbeten med forskare i Bangladesh. Syftet med projektet är att skapa ett starkt nätverk för forskningssamarbete mellan tre institutioner i Bangladesh och Sverige.
2020-01-20
Utvärderingarna av utbildningar i kluster 1, 6 och 7 har avslutats. Nu återstår för fakulteten för humaniora och samhällsvetenskap att följa upp de åtgärder som utbildarna ska genomföra. Utvärderingar rör utbildningar inom media- och kommunikationsvetenskap, statistik, nationalekonomi, företagsekonomi, civilekonomprogrammet och informatik.
2020-01-20
Frågan om upphandling är viktig för att ge utrymme för nya innovationer i välfärden. I en workshop på Karlstads universitet inspirerade DigitalWells processledare studenter i att upphandla digitala lösningar för att skapa en mer hälsosam arbetsmiljö. Workshoppen var ett moment i kursen Anskaffning av IT-system, och gavs för studenter på programmen IT-design och Webbutvecklare.
Prenumerera på Nyhetsarkivflöde för Karlstads universitet