Nyheter

 • 2016-12-19

  Sprakande Eldkonst lyste upp decemberkvällen

  Fredagskvällens Eldkonst lockade storpublik till Sandgrundsudden i Karlstad. På temat I tidens spegel skapade studenter från innovations- och designprogrammet, musik, dans och bild en magisk berättelse om nutid och urtid, om dåtid och framtid.

  Kvällen började med en föreläsning av idéhistorikern Kristian Petrov – Ur led är tiden, tankar om tid i olika kulturer genom tiderna. Den västerländska tidsuppfattningen med en rak sträcka från en stund till en annan, från början till slut, är bara ett sätt att tänka om tid. I den linjära tiden är det är lätt att tänka att den tid som varit inte spelar någon roll för den tid som kommer. Men i andra tider och kulturer finns cirkulär tid och parallell tid.

 • 2016-12-06

  Bring out the joy- årets jullåt drar in pengar till Rädda Barnen

  Äntligen är det dags för uppföljaren av fjolårets julsuccé, Christmas is You, som spreds som en löpeld. Musikhögskolan Ingesunds studenter på kursen, ”Producent, Låtskrivare och Entreprenör” hoppas kunna dra in ännu mer pengar med låten Bring out the joy. I år går intäkterna till Rädda Barnen.

  Förra året skänkte studenterna alla intäkter till Musikhjälpen. I år går intäkterna till Rädda Barnen. Med musiker från världens alla hörn satsar de för att nå ut med sitt budskap: att julen handlar om familj och en förenande gemenskap mellan människor. 17 låtskrivare, 18 producenter, två sångare, Ingesunds stråkorkester, en blåsensamble och en maffig kör, skapar tillsammans Bring Out the Joy.

 • 2016-11-10

  Proprefekt för Konstnärliga studier utsedd

  Proprefekt för Institutionen för konstnärliga studier är nu utsedd. Göran Lindskog, idag studierektor vid samma institution, blir från årsskiftet ny proprefekt.

  Göran Lindskog är förutom studierektor, även lärare vid Musikhögskolan Ingesund.

 • 2016-11-09

  Ansökningstiden för Konstnärlig kandidat musiker börjar 1 december

  Ansökningstiden för konstnärlig kandidat musiker är förlagd till 1 december till 15 januari för att antagningsproven ska hinna genomföras. Det är också den normala ansökningstiden för de flesta musikhögskolor i Sverige.

  - Alla sökande till programmet kommer att få chansen att visa upp sin förmåga på sitt huvudinstrument, säger Ragnhild Sandberg Jurström, programledare på Musikhögskolan Ingesund. Det handlar om teknik och att kunna visa förmåga att gestalta och kommunicera musik.

 • 2016-10-13

  Körledarkonvent firar 30 på Ingesund

  Föreningen Sveriges Körledare besöker i helgen Musikhögskolan Ingesund för sitt årliga körledarkonvent. De passar också på att fira 30-årsjubileum. Körsångsfantaster gör rätt i att besöka Arvika den här helgen.

  Körledarkonventet, som alltså är det 30:e i ordningen, sker på olika platser varje år, men det är första gången det förläggs till Värmland. Vad passar då bättre än att hålla till på Musikhögskolan Ingesund? På schemat står föreläsningar, seminarier och – förstås – körsång.

  - Vi kommer att få till livs föreläsningar om intonation, instuderingsteknik och nytt pedagogiskt material, berättar Anders Andersson, sångpedagog och styrelsemedlem i FSK. Jag är själv från Arvika från början, så det ska bli väldigt trevligt. Det är över 100 körledare från hela Sverige som samlas.

 • 2016-10-10

  Akademisk högtid i en tid av rörelse

  I en färgsprakande höst är det återigen dags för Akademisk högtid. Den 21 oktober firar Karlstads universitet nya professorer, doktorer och hedersdoktorer tillsammans med övriga gäster. Årets tema är rörelse - ett begrepp som i mångt och mycket speglar en värld av idag.

  Karlstads universitet är ett lärosäte i ständig rörelse, med framgångar och nytänkande inom utbildning och forskning. Temat speglar också vår demokrati, rätt till yttrandefrihet och en egen tro. Vi upplever den största flyktingströmmen från krig och våld sedan andra världskriget - en rörelse som reflekterar många människoöden. Att kunna hjälpa, stödja och utbilda våra nyanlända har blivit en hjärtefråga för Karlstads universitet