Nyheter

 • 2024-06-18

  Hallå där, Indra Nielsen och Elin Emanuelsson, studenter på programmet konstnärlig kandidat musiker...

  … ni kommer att spendera hösten på Kulturhuset Spira i Jönköping på uppsättningen av Carmen. Och med självaste Rickard Söderberg i huvudrollen. Spännande! Vad ska ni göra?

  - Vi har blivit erbjudna en praktikplats för att sjunga rollerna som Frasquita (sopran) och Mercédès (mezzosopran) - Carmens nära vänner. Det kommer att vara en konsertversion med sceniska inslag. Vi kommer att spendera tre intensiva veckor med repetitioner i Jönköping fram till de tre föreställningarna den 12/9, 14/9 och 15/9. En alumn från Ingesund, Arvid Emilsson kommer att delta som Remendado (tenor).

 • 2024-05-24

  Hallå där Fanny Andersson, student på musiklärarprogrammet...

  ...du och en ensemble från Musikhögskolan Ingesund spelade traditionsenligt under Polarpriset tidigare i veckan.

  Var och när spelade ni i anslutning till prisutdelningen?

  Vi spelade i början av röda mattan utanför Grand Hotel när alla gästerna anlände, från kl. 16.00 och en dryg timme tills kungafamiljen anlände.

  Hur kändes det att spela för hela Sveriges musikerelit samt för pristagare och andra influgna musiker?

 • 2024-05-22

  Ingesundstudent framgångsrik i internationell musiktävling

  Studenten och pianisten Gabriele Strata har rönt stora framgångar vid den prestigefyllda 2024 Concours Musical International de Montréal, CMIM. Han har tilldelats tävlingens andrapris, samt publikens pris och kammarmusikpriset, vilket markerar en betydande milstolpe i hans musikkarriär.

  Gabriele Strata studerar på ettåriga utbildningen Artistdiplom vid Musikhögskolan Ingesund, en post-masterkurs dedikerad till konstnärlig utveckling för artister i världsklass.  Under ledning av professor Julia Mustonen-Dahlkvist och andra framstående lärare har han förfinat sitt hantverk och visat exceptionell konstnärlighet och teknisk skicklighet.

 • 2024-05-15

  Ny examenshögtidsmusik

  På fredag och lördag är det dags för vårens examenshögtider i Aula Magna. 400 tidigare studenter ska få emotta sina glasäpplen och firas av som de alumner de nu är. Nytt för i år är att ceremonin kommer att ske till toner av universitetets nya högtidsmusik, skapad av studenter och lärare på Musikhögskolan Ingesund!

  Helena Björkman är ceremoniansvarig för examenshögtiderna och ser mycket fram emot att få en ny musikalisk inramning till dessa festliga stunder.

  – Vi har länge velat ha en musik som är unik för just oss här på Karlstads universitet, berättar Helena. Mattias Nordblom, alumn och medarbetare på Ingesund, fick uppdraget att komponera och producera musiken med inspiration från Värmlandsvisan.

 • 2024-05-03

  Musikproducent blir adjungerad professor

  Jenny Wilson är en internationellt känd svensk indiemusiker, konstnär och inte minst producent. Hennes musik är elektroinfluerad och energisk och låttexterna är konfrontativa, inte sällan samhällskritiska. Samtidigt backar hon inte för att vara mycket sårbar och personlig vilket är en stor del av hennes uttryck. Musikhögskolan Ingesund och ämnet musikproduktion är glada över att välkomna henne som adjungerad professor i musikproduktion, inriktning låtskrivande, under Wettergrenstiftelsens vingar. 

  Hösten 2018 inrättades högskoleprogrammet musikproduktion på konstnärlig grund. Hösten 2022 byggdes musikproduktionsprogrammet ut till ett kandidatprogram.

 • 2024-03-08

  SVT och Live Nation föreläste om sina produktioner

  Det har varit melloyra i Karlstad då en av deltävlingarna hölls i Löfbergs arena lördag 2 mars. I samband med eventet bjöd arrangörerna och producenterna SVT och Live Nation i samarbete med Karlstads kommun, in studenter och elever vid utbildningar som anknyter till den här typen av produktion till en föreläsning på Karlstads universitet. Studenter vid musikproduktionsprogrammet på Musikhögskolan Ingesund deltog.

  Föreläsningarna inleddes med Therese Hädinggård, som jobbar på Warner Music som Marketing Manager/Label Manager efter sju år på Ten Music Group. Therese har jobbat med artister som Benjamin Ingrosso, Theoz och Medina. Therese är också en av initiativtagarna till Släs som står bakom konceptet ”Her Songs For Him” som är ett låtskrivarcamp för kvinnor för att hitta nya öppningar för kvinnor och icke-binära att ta större plats i musikbranschen.