Nyheter

 • 2017-11-20

  Alumnen som kom tillbaka: Hans Ek om MHI

  Under vecka 45 fick Musikhögskolan Ingesunds studenter möta dirigenten, kompositören och arrangören Hans Ek. Han hade tillsammans med musikern Ale Möller ett konsertprojekt där de mötte Ingesunds symfoniorkester som denna gång var utökad med kompband, kör och solister. Det hela avslutades med en bejublad konsert i Stora konsertsalen, som var fylld till sista plats.

  - Det var omtumlande att komma tillbaka till Ingesund, har inte besökt skolan sedan jag slutade min utbildning här, våren 1989. Många känslor kom tillbaka, antagligen eftersom det var en viktig tid för mig. Mycket var sig likt men utvecklingen har också gått framåt, inte minst vad gäller konsertsalen och de tekniska förutsättningarna.

  Arbetet tillsammans med studenterna tycker Hans har varit otroligt kul. En enorm seriositet rådde under projektets gång och alla gick all-in.

 • 2017-10-27

  H.M. Konungen mottog sin musikaliska födelsedagspresent på Ingesund

  - Ett underbart fredagsmys, sa kungen efter konserten.
  Den 30 april 2016 fyllde H.M. Konungen 70 år. I samband med detta gav Karlstads universitet en födelsedagspresent till kungen – en konsert på Musikhögskolan Ingesund. Fredagen den 27 oktober mottog kungen sin present.

  Konserten innehöll bland annat kör- och stråkmusik, folkmusik och storbandslåtar och föregicks av ett välbesökt mingel på Ingesund.
  - När jag kom hit visste jag inte vad jag skulle förvänta mig, men att få en födelsedagspresent inslagen på det här sättet är ju helt fantastiskt, sa kungen.

 • 2017-10-06

  Forskning på Instagram

  Instagramkontot Kauresearch startades upp i september med syftet att ge en lättillgänglig bild av vår forskning och våra forskare.

  Flera forskare har under en längre tid uttryckt ett behov av att visa upp forskningen på Karlstads universitet via Instagram.

  - Instagram är ett verktyg som kan bidra till att nå ut till nya målgrupper med den forskning som pågår vid universitetet. Allt fler väljer att ta del av nyheter och information via mobilen och surfplattan, gärna snabba nyheter och rörlig bild. Många av universitetets forskare har ett stort intresse och behov av att nå ut. Det är väldigt glädjande och ställer krav på en aktiv forskningskommunikation, säger Arvid Dahlgren, kommunikationschef.

 • 2017-10-04

  Det finns hjärta och hjärna i Akademisk högtid

  Halvvägs in i hösten närmar vi oss Karlstads universitets största årliga händelse – Akademisk högtid. Den 20 oktober äntrar nya professorer, doktorer och hedersdoktorer scenen i Aula Magna för att bli installerade och promoverade. Men vad är det som driver en forskare att nå fantastiska resultat? En sak är säker – både hjärtat och hjärnan måste vara med.

  Att forska kräver ett fullständigt engagemang där människor lägger ner sin själ och offrar många timmar av sitt liv för att få svar på sina frågor. Driv, kreativitet och mycket hjärta är ledord som beskriver forskarkollegiet men också är hela universitetets andemening då det gäller såväl forskning och utbildning. Hjärtat och hjärnan måste vara med. Så också vid Akademisk högtid som valt denna devis som årets tema.

 • 2017-09-11

  Årets alumner 2017 – Marie Fossum Strannegård och Jörgen Svensson

  Två tidigare studenter vid Karlstads universitet hedras varje år som Årets alumner. De har använt sin utbildning på ett inspirerande sätt, har spännande karriärer och är goda förebilder för universitetets studenter. I år tilldelas Marie Fossum Strannegård och Jörgen Svensson utmärkelsen Årets alumner.

  Marie Fossum Strannegård har en filosofi kandidatexamen med systemvetenskap som huvudämne från Karlstads universitet (1995). Studierna i Karlstad lade grunden för en internationell karriär i energi- och telekombranschen. En röd tråd i Maries karriär är utveckling, hon har bland annat utvecklat affärsmodeller och strategier för att möta marknadens behov för flera stora bolag som Ericsson och Fortum. Sedan i juni i år har Marie en ny roll, hon sitter numera i ledningsgruppen i en startup, North Volt. Tillsammans ska de bygga Europas största batterifabrik!

 • 2017-06-14

  Musikhögskolan Ingesund hyllar Sting och Wayne Shorter under Polarpriset

  När Polarpriset delas ut nu på torsdag den 15 juni i Stockholm, är ett antal studenter från Musikhögskolan Ingesund på plats och står för musicerandet. De kommer att spela i samband med ceremonin och banketten och vid Polar Music Talks.

  När Polarpriset delas ut nu på torsdag den 15 juni i Stockholm, är ett antal studenter från Musikhögskolan Ingesund på plats och står för musicerandet. De kommer att spela i samband med ceremonin och banketten och vid Polar Music Talks.

  Torsdag 15 juni är det dags för årets Polarprisutdelning, och för femte året i rad deltar Musikhögskolan Ingesunds studenter i flertalet evenemang knutna till festligheterna.