Nyheter

 • 2016-08-25

  Borderless Musical Encounter för sjunde året i rad

  På lördag bjuds på färgsprakande show med dans, humor och musik i Arvika. För sjunde året i rad går Borderless Musical Encounter av stapeln, med över 300 medverkande.

  Borderless Musical Encounter är både en kurs och en show – veckan före konserten pågår ett antal workshopar för studenter på Musikhögskolan Ingesund och Ingesunds folkhögskola med en rad spännande teman: improvisation, storkör, folkmusikstorband, grekiskt, musikantmöte och stororkester.

  Den populära kursen kulminerar på lördag, då Ale Möller band förstärkt med Jonas Knutsson och Sten Källman samt Ingesundsstudenterna bjuder på ett musikaliskt fyrverkeri. Konserten är också en del av Westra Wermlands föreningsdag och 160-årsjubileum.

 • 2016-06-16

  Musikhögskolan Ingesund intar Polarprisgalan

  Det har blivit något av en tradition att studenter från Musikhögskolan Ingesund står för en del av musicerandet på Polarpriset. Torsdag 16 juni är det dags igen.

  Årets Polarpris går till den svenske låtskrivaren och superproducenten Max Martin, samt till den italienska operasångerskan Cecilia Bartoli. Priset delas ut av kungen vid en ceremoni i Konserthuset i Stockholm.

  IngeSounds Orchestra spelar vid Konserthusets trappa och röda matta. Temat är Polarpristagare genom tiderna och framförallt lyfts årets pristagare. En folkmusiktrio kommer att lotsa kungafamiljen och pristagarna till ceremonin i Konserthuset samt spela på den efterföljande banketten på Grand Hotel.

 • 2016-06-14

  Årets alumner heter Anna Jonhed och Mats Larsson Gothe

  ​Två tidigare studenter vid Karlstads universitet hedras varje år som Årets alumner. De har använt sin utbildning på bästa sätt, hittat intressanta vägar till nya utmaningar och är goda förebilder för universitetets studenter. I år utses Anna Jonhed och Mats Larsson Gothe till Årets alumner.

  Anna Jonhed doktorerade i kemiteknik vid Karlstads universitet 2006, och passerade Nordic Paper innan hon hamnade på BillerudKorsnäs. På bara fyra år avancerade hon till att vara koncernens forsknings- och utvecklingsdirektör. Mats Larsson Gothe är en av Sveriges mest eftertraktade kompositörer och har arbetat i flera olika genrer, inte minst opera. Han studerade vid Musikhögskolan Ingesund och Kungliga Musikhögskolan, och har en rad priser och hyllade verk på meritlistan.

 • 2016-02-23

  Utbyten Ingesund-Kanada kan bli möjligt

  Under ett besök till Wilfrid Laurier University i Ontario, Kanada, diskuterade representanter för Musikhögskolan Ingesund student- och lärarutbyten.

  Wilfrid Laurier University har sitt huvudcampus i Waterloo, några mil från storstaden Toronto, och har cirka 21 000 studerande. Det är ett av de kanadensiska lärosäten som Karlstads universitet har avtal med, och i januari tog de emot besök från Musikhögskolan Ingesund i form av prefekt Carina Hauge-Rouass och lärarna Ia Hultén och Kerstin Ekling.

  Besökarna diskuterade student- och lärarutbyten med studenter, ledning och personal, och motsvarigheten till International Office.

 • 2016-02-11

  Hallå där Johan Birgersson...

  ... idémakare, producent och konferencier för Ingesunds Stikkan-hyllning som i tisdags drog stående ovationer från en storpublik på Chinateatern i Stockholm. Grattis till ett lyckat arrangemang!

  - Tack! Ja, det har varit en häftig resa som resulterade i bejublad succé. En fantastisk upplevelse att se våra studenter på scenen och få genomföra detta med en storartad teknisk produktion med folk på plats och våra egna Thorbjörn Andersson, Arvid Blix och Håke Karlsson i spetsen. Ur varumärkessynpunkt är det av tung vikt för både Musikhögskolan Ingesund och Karlstads universitet, då vi har nått ut på såpass bred front, från folk i allmänhet till de stora giganterna inom svenskt musikliv.

 • 2016-02-08

  Musikhögskolan Ingesund hyllar Stikkan i Stockholm

  Tisdagen den 9 februari händer något utöver det vanliga. Då ges nämligen höstens bejublade hyllning till Stikkan Andersson på China-teatern i Stockholm.