Nyheter

 • 2020-03-09

  Läraren som skriver och producerar hitlåtar

  Carl Utbult arbetar som lärare på Musikproduktionsprogrammet vid Musikhögskolan Ingesund. Han är också upphovsperson och musikproducent till en rad listettor, bland annat i Japan och Korea. Just nu är han tjänstledig på deltid för att kunna hänge sig mer åt låtskrivande och musikproduktion.

  Men vad innebär det då att vara musikproducent?

 • 2020-03-04

  Fint stipendium till pianostudent vid Musikhögskolan Ingesund

  Daumants Liepins, student i pianoklassen vid Musikhögskolan Ingesund har ­tilldelats Anders Walls Girestastipendium på 100.000 kronor. I stipendiet ingår också möjligheten att få ge en solokonsert i Giresta kyrka och medlemskap i det kreativa nätverket Wallumni.

  Daumants Liepiņš växte upp i Lettland i en musikalisk familj och började spela piano vid tidig ålder. Han började sin utbildning vid Musikhögskolan Ingesund 2016 i pianoklassen som leds av Julia Mustonen-Dahlkvist, professor i klassiskt pianospel. Daumants Liepiņš har deltagit i en rad internationella tävlingar vilket han menar är en del av utbildningen för en pianist.

 • 2020-02-27

  Musiklärarprogrammet håller hög kvalitet

  Musiklärarutbildningen, med inriktning mot arbete i gymnasieskolan, vid Musikhögskolan Ingesund, Karlstads universitet har fått omdömet hög kvalitet i den nationella utvärdering som genomförts av Universitetskanslersämbetet, UKÄ.

  UKÄ har sedan hösten 2019 utvärderat kvaliteten på ämneslärarutbildningar, grundskolans årskurs 7–9 och gymnasieskolan. Utvärderingen omfattar bild, dans, idrott och hälsa, matematik, musik, samhällskunskap och svenska. Sex av åtta lärosäten, däribland Musikhögskolan Ingesund, fick omdömet hög kvalitet för ämneslärarexamen, musik i gymnasieskolan.

 • 2020-02-25

  Hallå där Rolf Landberg, lärare i slagverk på Musikhögskolan Ingesund...

  ... i dagarna har ni startat en kurs i traditionstrumslagning. Kan du berätta lite mer om den?

  - Först vill jag förklara begreppet traditionstrumslagning. Det finns många begrepp som egentligen betyder samma sak beroende vem man vänder sig till. Marschtrumslagning, militärtrumning, fälttrumslagning är några av dessa. Så det var svårt att sätta en rubrik på detta ämne. Vi valde till slut traditionstrumslagning eftersom det kändes mest övergripande och kan innefatta det som kursen innehåller, inklusive trumslagarhistorik.

 • 2020-02-19

  UKÄ-granskning av ämneslärarprogrammet klar

  Hösten 2018 startade Universitetskanslersämbetet, UKÄ, utvärderingen av alla ämneslärarutbildningar i landet. Nu har beslutet kommit. Drygt hälften av utbildningarna får omdömet hög kvalitet och knappt hälften ifrågasatt kvalitet. Karlstads universitet får både beröm och kritik.

  I utbildningsutvärderingarna av lärarutbildningen granskas kvaliteten på alla förskollärar- och grundlärarutbildningar, ämneslärarutbildningar på grundskolans och gymnasieskolan samt yrkeslärarutbildningar. Hösten 2018 startade utvärderingen av ämneslärarutbildningen och för Karlstads universitets del har beslut nu kommit om ämneslärarprogrammet med inriktning mot arbete i gymnasieskolan för undervisningsämnena idrott och hälsa, matematik, musik, samhällskunskap samt svenska.

 • 2019-12-17

  P4 Värmland sänder direkt från Ingesund

  P4 Värmland besöker idag Musikhögskolan Ingesund och sänder live mellan klockan 10.00-13.00.

  Idag tisdag sänder P4 Värmland direkt från Musikhögskolan Ingesund. Varje halvtimme spelar våra studenter livemusik i olika genrer och konstellationer. Det varvas med samtal och prat om musikhögskolans vardag och verksamhet. Tune in kl 10.00.