Nyheter

 • 2024-03-08

  SVT och Live Nation föreläste om sina produktioner

  Det har varit melloyra i Karlstad då en av deltävlingarna hölls i Löfbergs arena lördag 2 mars. I samband med eventet bjöd arrangörerna och producenterna SVT och Live Nation i samarbete med Karlstads kommun, in studenter och elever vid utbildningar som anknyter till den här typen av produktion till en föreläsning på Karlstads universitet. Studenter vid musikproduktionsprogrammet på Musikhögskolan Ingesund deltog.

  Föreläsningarna inleddes med Therese Hädinggård, som jobbar på Warner Music som Marketing Manager/Label Manager efter sju år på Ten Music Group. Therese har jobbat med artister som Benjamin Ingrosso, Theoz och Medina. Therese är också en av initiativtagarna till Släs som står bakom konceptet ”Her Songs For Him” som är ett låtskrivarcamp för kvinnor för att hitta nya öppningar för kvinnor och icke-binära att ta större plats i musikbranschen.

 • 2024-03-04

  Hårt arbete, tålamod och hängivenhet kan vara nyckel till framgång

  Vår alumn Julia Bengtson från Borlänge har en diger musikutbildning med studier vid Musikkonservatoriet Falun, en utbytestermin vid Norges Musikkhøgskole i Oslo och inte minst en examen i musikproduktion från Musikhögskolan Ingesund. Nu studerar hon på fria musikerprogrammet vid Högskolan för scen och musik i Göteborg.

  Var det självklart för dig att bli musiker och musikproducent?

 • 2024-02-26

  Att skapa lekvärldar genom musikaliskt lekande

  Forskningsstudien ”Att skapa lekvärldar genom musikaliskt lekande” studerar pedagogers uppfattning kring musik och lek i fritidshem. Ett av resultaten är att de vuxna kan behöva släppa på kontrollen och själva leka. Studien beskrivs närmare i en ny poddserie som är publicerad på Pedagog Värmland.

  Mona Persson Aronson, filosofie doktor i musikpedagogik, och Inga-Lill Emilsson, adjunkt i pedagogiskt arbete, båda Karlstads universitet, står bakom forskningsstudien ”Att skapa lekvärldar genom musikaliskt lekande”.

 • 2024-02-06

  Hallå där David Persson, student på musiklärarprogrammet...

  ...du och tre andra studenter vid Musikhögskolan Ingesund ska framföra de medverkande ländernas nationalsånger i Löfbergs arena under Beijer Hockey Games 8-11 februari.

  Hur känns det att få sjunga inför en så stor publik?

  - Ingen av oss har sjungit för så stor publik förut. Medan vi är lite nervösa är vi framför allt förväntansfulla och har repeterat intensivt för att sjunga ihop oss och få musiken att sätta sig.

 • 2023-12-20

  Ny professor förklarar konsten att undervisa om improvisationsmusik

  Under året har Musikhögskolan Ingesund rekryterat en professor i musikpedagogik. Hennes nyfikenhet på improvisationsmusik har varit en drivkraft och inspiration sen barnsben. Något som hon gärna för vidare till blivande musikpedagoger. Hon heter Guro Gravem Johansen.

  Guro Gravem Johansen kommer från en liten ort i glesbygden i Nordnorge. När de andra barnen spelade fotboll sjöng hon och spelade piano på sitt rum. Hon spelade också Euphonium, en mindre tuba, i skolorkestern. Hemma sjöng hennes föräldrar hela tiden, faktiskt mycket av den svenska vistraditionen.

  - Så mycket att när jag gick i förskolan fick mina föräldrar ett meddelande om att de var bekymrade, jag sjöng nämligen nubbevisor, typ Bellman, för de andra barnen.

 • 2023-12-11

  En kontrastrik upplevelse i decembermörkret

  Vill du fly vardagen för några minuter och stänga ute omvärlden? Upplev en installation där musik och teknik gifter sig visuellt och auditivt, 13 december på Musikhögskolan Ingesund och 14 december i aulafoajén på Karlstads universitet. Denna kreativa vision är skapad av Mats Gustavii, lärare vid Musikhögskolan Ingesund på Karlstads universitets andra campus i Arvika. 

  Mats Gustavii har komponerat två verk som framförs; Allegria, som representerar glädje, och Elegos, som utforskar temat Affectus Doloris, symboliserande sorg. I installationen framförs varje musikstycke individuellt genom 14 högtalare, placerade i en omfamnande cirkel. Som besökare får du friheten att vandra mellan olika lyssningspunkter och välja vilka element du vill fokusera på.