Nyheter

 • 2023-03-23

  Välkänd musiker gästföreläser om ergonomi

  Musikern Judith Kleinman kommer till Musikhögskolan Ingesund i slutet av mars för att undervisa om ergonomi för musiker. Hennes undervisning bygger på Alexandertekniken och besöket sker inom ramen för lärarutbyte inom Erasmus.

  Judith Kleinman är utbildad vid Guildhall School of Music och har haft en framgångsrik frilanskarriär i London och Europa. Hon har samarbetat med English National Opera samt London Symphony Orchestra och City of London Sinfonia, CLS.

 • 2023-02-27

  Vår masterutbildning tar dig till högsta nivån

  Till hösten är det dags, då startar vi vårt nya masterprogram för musiker. Här får du, i nära samarbete med våra tre professorer i sång, piano och stråkinstrument möjlighet att utveckla dig som musiker och fördjupa dina konstnärliga kunskaper, ditt hantverk och ditt ID.

  Du som siktar högt i din karriär och redan har en kandidatexamen i musik hos oss eller någon annan musikhögskola har möjlighet att söka programmet konstnärlig master musiker (KMM). Vår masterutbildning förbereder dig och ger dig, efter avlagd examen, stora möjligheter till en internationell karriär samt dessutom möjlighet att söka forskarutbildning inom ämnet musikalisk gestaltning.

 • 2023-02-08

  Musicera, skapa och förstå - en musiklärares mantra

  Musicera, skapa och förstå är tre viktiga ord för Ingesundaren Henrik Bengtsson som idag jobbar som musiklärare i grundskolan. Många idag arbetande musiklärare har studerat vid Musikhögskolan Ingesund och av dem är Henrik som tog examen 2016. Idag arbetar han som musiklärare på grundskolan för årskurserna 4-9 i Trollhättan. Dessutom frilansar han ibland som musiker, dels själv men också tillsammans med sin fru som också studerat på Ingesund.

  Att få arbeta brett i sitt musiklärarjobb är viktigt för Henrik. Undervisningen handlar både om teori och praktik som Henrik ofta vill väva samman. 

 • 2023-02-02

  Upplev våra lokaler på Google!

  I höstas hade vi besök av den här lilla krabaten på Ingesund. Det är ingen rymdvarelse utan en kamera som tar bilder i 360-gradersformat för Google. Så nu kan du ta dig en tur i våra fina lokaler. Visste du att vi har sammanlagt 50 övningsrum, två konsertsalar, egen bistro och ett bibliotek? Varmt välkommen!

 • 2022-12-20

  Hallå där Tim Larsson, lärare på Musikproduktionsprogrammet vid Musikhögskolan Ingesund…

  …du är medkompositör till en låt i Melodifestivalen 2023 som heter ”Raggen går”…kan du utveckla den låttiteln lite?

  - Artisterna  Elov & Beny grundades 2008 och består av Mattias ’’Elov’’ Elovsson och Oscar ’’Beny’’ Kilenius. De hade en stor hit med ”Bubbel på balkongen” i somras och är uppe i 25 miljoner lyssningar på Spotify. Då killarna, precis som jag, bor i Örebro, sökte de upp mig och ville ha hjälp med lite affärsstrategi, om de ska skriva kontrakt med ett skivbolag och så vidare. Innan vi skiljdes åt frågade de om jag skulle kunna tänka mig att skriva en låt till dem.

 • 2022-12-12

  Hallå där Ylva Nilsson, VFU-handläggare för musiklärarprogrammet vid Musikhögskolan Ingesund…

  …musiklärarprogrammet inleder 2023 med att bjuda in programmets lokala lärarutbildare som tar hand om Musikhögskolan Ingesunds studenter under deras verksamhetsförlagda utbildning, VFU, till ett möte.

  Under träffen berättar ni om vad som förväntas av en lokal handledare. Kan du ge några exempel?

  - Det kan till exempel handla om att de ska stödja studentens utveckling till professionell musiklärare genom att uppmuntra, utmana och bedöma. Vidare ska de också observera studentens insatser och avsätta tid till strukturerade handledarsamtal. På det sättet kan de hjälpa studenten att reflektera över sina insatser och identifiera starka och svaga sidor.