Nyheter

 • 2021-09-20

  Kultur på Kau – det här är på gång

  Hösten är här och det är snart dags att återigen få möjlighet att uppleva kultur i olika former genom Kultur på Kau, vårt nav för kulturella uttryck, i form av konst, musik, dans, litteratur, föreläsningar med mera . På torsdag morgon den 23 september är alla välkomna att starta dagen med en Digital kulturmorgon – och många fler aktiviteter väntar!

  Kultur på Kau är en verksamhet som erbjuder aktiviteter för medarbetare, studenter och omvärld, med målet att skapa en attraktiv och öppen miljö genom att ta tillvara den dynamiska  och inkluderande kraft som konst och kultur kan ge. Liselotte Englund är prodekan vid HS-fakulteten och ordförande för arbetsgruppen som består av representanter från olika delar av universitetet samt Studentkåren.

 • 2021-08-31

  Treklövern granskar utbildningar i musik och ljudproduktion

  Treklöverns granskningsrunda har kommit till kluster 23, utbildningar i musik och ljudproduktion. Den 26 augusti var det upptaktsmöte och nästa steg är att respektive lärosäte arbetar vidare med sina självvärderingar. Karlstads universitet tittar närmare på musikproduktion och konstnärlig kandidat musiker. Direkt efter årsskiftet är det dags för platsbesök, som sker digitalt, och bedömargruppens rapport väntas i maj nästa år.

  Kvalitet i högre utbildning handlar om ett brett fokus på hela utbildningen, studenters erfarenheter och anknytning till arbetsliv. Karlstads universitet, Linnéuniversitetet och Mittuniversitetet arbetar tillsammans i en modell för kvalitetsutveckling inom samarbetet Treklövern.

 • 2021-08-30

  Hallå där Göran Lindskog...

  ...prefekt för institutionen för konstnärliga studier, nu är det dags att välkomna nya studenter till Musikhögskolan Ingesund för terminsstart!

  Är du taggad?

  Ja, nu är det äntligen dags, nu händer det något på riktigt! Dags att välkomna nya studenter som är ju den verkliga kärnan i allt vi gör.

  Det råder fortfarande pandemirestriktioner, vad innebär det för nya studenter?

 • 2021-08-26

  Ministern för högre utbildning och forskning besökte Ingesund

  I dagarna var Matilda Ernkrans, ministern för högre utbildning och forskning, i Arvika för att inviga en ny högstadieskola. Då passade hon också att besöka Musikhögskolan Ingesund där hon fick en genomgång av institutionen för konstnärliga studiers utbildningsutbud och forskning samt en rundvandring i lokalerna.

  Matilda Ernkrans har tidigare besökt campus Karlstad vid Karlstads universitet och nu kom turen till universitetets andra campus i Arvika vid musikhögskolan. Med sig hade hon också Gunilla Svantorp, riksdagsledamot på Värmlandsbänken och ordförande för utbildningsutskottet samt Lars-Ove Jansson, ordförande i kommunfullmäktige i Arvika.

 • 2021-06-14

  Hallå där Ann Elkjär…

  …du är flöjtlärare vid Musikhögskolan Ingesund och doktorand vid Musikhögskolan i Piteå. Kan du berätta lite om din bakgrund?

  -    Jag växte upp i Sunne, och började spela flöjt i musikskolan. Jag kände nog ganska tidigt att jag ville satsa på musik, fast visste inte riktigt hur förstås. Sedan studerade jag en massa år på flera musikhögskolor (Ingesund, Köpenhamn, Göteborg och London) innan jag slog mig ner i Göteborg. Där bor jag sedan ungefär 20 år. Jag spelar gärna kammarmusik, och tycker mycket om nutida musik. 2008 var ett viktigt år för mig, då började jag jobba på Musikhögskolan Ingesund, som är världens bästa och trevligaste arbetsplats, rent objektivt sett. 

 • 2021-05-05

  Nisses hörna återvänder med lokal stjärnglans

  Att Värmland har en stark grogrund för kreatörer och musiker blir extra tydligt när det den 11 maj återigen är dags för Nisses Hörna på Musikhögskolan Ingesund. Nils Landgren bjuder in sångerskan Dotter och mångkonstnären Ismael Ataria till ett musikaliskt möte som går att följa live på Youtube klockan 16:00.

  Nils Landgren har i flera år arrangerat ”Nisses Hörna” i Kulturhuset på Stadsteatern i Stockholm – ett personligt och avskalat möte med en artistkollega. Konceptet har varit lyckat med musicerande varvat med avspända samtal som Nils Landgren också gästspelat med på Karlstads universitet vid olika tillfällen för personal och studenter. I höstas gästade Malena Ernman hörnan som livestreamades från Musikhögskolan Ingesund. Nu bjuder Nils Landgren, som själv studerat på Ingesund, återigen in två kollegor.