Nyheter

 • 2021-06-14

  Hallå där Ann Elkjär…

  …du är flöjtlärare vid Musikhögskolan Ingesund och doktorand vid Musikhögskolan i Piteå. Kan du berätta lite om din bakgrund?

  -    Jag växte upp i Sunne, och började spela flöjt i musikskolan. Jag kände nog ganska tidigt att jag ville satsa på musik, fast visste inte riktigt hur förstås. Sedan studerade jag en massa år på flera musikhögskolor (Ingesund, Köpenhamn, Göteborg och London) innan jag slog mig ner i Göteborg. Där bor jag sedan ungefär 20 år. Jag spelar gärna kammarmusik, och tycker mycket om nutida musik. 2008 var ett viktigt år för mig, då började jag jobba på Musikhögskolan Ingesund, som är världens bästa och trevligaste arbetsplats, rent objektivt sett. 

 • 2021-05-05

  Nisses hörna återvänder med lokal stjärnglans

  Att Värmland har en stark grogrund för kreatörer och musiker blir extra tydligt när det den 11 maj återigen är dags för Nisses Hörna på Musikhögskolan Ingesund. Nils Landgren bjuder in sångerskan Dotter och mångkonstnären Ismael Ataria till ett musikaliskt möte som går att följa live på Youtube klockan 16:00.

  Nils Landgren har i flera år arrangerat ”Nisses Hörna” i Kulturhuset på Stadsteatern i Stockholm – ett personligt och avskalat möte med en artistkollega. Konceptet har varit lyckat med musicerande varvat med avspända samtal som Nils Landgren också gästspelat med på Karlstads universitet vid olika tillfällen för personal och studenter. I höstas gästade Malena Ernman hörnan som livestreamades från Musikhögskolan Ingesund. Nu bjuder Nils Landgren, som själv studerat på Ingesund, återigen in två kollegor.

 • 2021-04-20

  Njut av vårens konserter i en dator nära dig

  Vi är väldigt glada att kunna presentera ett fint konsertprogram under våren och försommaren 2021. Med anledning av pandemin live streamar vi våra evenemang men hoppas ändå att kunna förmedla glädje och värme från Ingesund och Arvika.

  Torsdag 22 april kl.19.00 – Isabella Lundgren med kompgrupp och stråkkvartett

 • 2021-04-01

  Musikproduktionsprogrammet blir treårigt

  Hösten 2018 startade det tvååriga Musikproduktionsprogrammet som leder fram till en högskoleexamen vid Musikhögskolan Ingesund. Redan i samband med inrättandet av programmet fanns en diskussion kring om det istället skulle inrättas ett treårigt program och en kandidatexamen. Nu har detta blivit verklighet då rektor vid Karlstads universitet i dagarna tagit beslut i frågan.

  För att prova sig fram utformades utbildningen från början, av olika anledningar, som ett högskoleprogram för att se hur det skulle utveckla sig. Sedan starten har lärandemiljön stärkts ytterligare och blivit mer etablerad. Programmet har haft ett högt söktryck, genomströmningen har varit god och studenterna har efterfrågat ett studieår till. Med ett kandidatprogram ges studenterna ökad möjlighet till såväl stabil och bred grund som fördjupning inom området.

 • 2021-03-12

  Kungliga musikaliska akademien 250 år

  Sedan 1771 har Kungliga musikaliska akademien arbetat för musikens ställning i undervisning på olika nivåer, men också för dess betydelse och relevans i samhället. Detta kommer att märkas i hela landet genom en mängd spännande evenemang under hela jubileumsåret 2021 i samarbete med över 50 musikorganisationer och betydelsefulla aktörer där Musikhögskolan Ingesund ingår.

  På programmet står samtal, debattartiklar, workshops, turnéer, konsertserier och samarbeten i hela landet. Och inte minst ska, musikens år som akademien kallar jubileet, firas med jubileumskonserter för allmänheten, små intima seminarier, workshops och vetenskapliga konferenser.

 • 2021-03-12

  Att läsa till musiklärare i Arvika gav maximal utdelning

  Kristoffer och Sanna Toth läste till musiklärare vid Musikhögskolan Ingesund åren 2010-2016. En tid som de minns med värme - när de var färdiga hade de en universitetsexamen i bagaget samt lyckan med att hittat sin livspartner i varandra.

  Kan ni berätta lite om er bakgrund och vart ni kommer ifrån?