Nyheter

 • 2016-11-10

  Proprefekt för Konstnärliga studier utsedd

  Proprefekt för Institutionen för konstnärliga studier är nu utsedd. Göran Lindskog, idag studierektor vid samma institution, blir från årsskiftet ny proprefekt.

  Göran Lindskog är förutom studierektor, även lärare vid Musikhögskolan Ingesund.

 • 2016-11-09

  Ansökningstiden för Konstnärlig kandidat musiker börjar 1 december

  Ansökningstiden för konstnärlig kandidat musiker är förlagd till 1 december till 15 januari för att antagningsproven ska hinna genomföras. Det är också den normala ansökningstiden för de flesta musikhögskolor i Sverige.

  - Alla sökande till programmet kommer att få chansen att visa upp sin förmåga på sitt huvudinstrument, säger Ragnhild Sandberg Jurström, programledare på Musikhögskolan Ingesund. Det handlar om teknik och att kunna visa förmåga att gestalta och kommunicera musik.

 • 2016-10-13

  Körledarkonvent firar 30 på Ingesund

  Föreningen Sveriges Körledare besöker i helgen Musikhögskolan Ingesund för sitt årliga körledarkonvent. De passar också på att fira 30-årsjubileum. Körsångsfantaster gör rätt i att besöka Arvika den här helgen.

  Körledarkonventet, som alltså är det 30:e i ordningen, sker på olika platser varje år, men det är första gången det förläggs till Värmland. Vad passar då bättre än att hålla till på Musikhögskolan Ingesund? På schemat står föreläsningar, seminarier och – förstås – körsång.

  - Vi kommer att få till livs föreläsningar om intonation, instuderingsteknik och nytt pedagogiskt material, berättar Anders Andersson, sångpedagog och styrelsemedlem i FSK. Jag är själv från Arvika från början, så det ska bli väldigt trevligt. Det är över 100 körledare från hela Sverige som samlas.

 • 2016-10-10

  Akademisk högtid i en tid av rörelse

  I en färgsprakande höst är det återigen dags för Akademisk högtid. Den 21 oktober firar Karlstads universitet nya professorer, doktorer och hedersdoktorer tillsammans med övriga gäster. Årets tema är rörelse - ett begrepp som i mångt och mycket speglar en värld av idag.

  Karlstads universitet är ett lärosäte i ständig rörelse, med framgångar och nytänkande inom utbildning och forskning. Temat speglar också vår demokrati, rätt till yttrandefrihet och en egen tro. Vi upplever den största flyktingströmmen från krig och våld sedan andra världskriget - en rörelse som reflekterar många människoöden. Att kunna hjälpa, stödja och utbilda våra nyanlända har blivit en hjärtefråga för Karlstads universitet

 • 2016-08-25

  Borderless Musical Encounter för sjunde året i rad

  På lördag bjuds på färgsprakande show med dans, humor och musik i Arvika. För sjunde året i rad går Borderless Musical Encounter av stapeln, med över 300 medverkande.

  Borderless Musical Encounter är både en kurs och en show – veckan före konserten pågår ett antal workshopar för studenter på Musikhögskolan Ingesund och Ingesunds folkhögskola med en rad spännande teman: improvisation, storkör, folkmusikstorband, grekiskt, musikantmöte och stororkester.

  Den populära kursen kulminerar på lördag, då Ale Möller band förstärkt med Jonas Knutsson och Sten Källman samt Ingesundsstudenterna bjuder på ett musikaliskt fyrverkeri. Konserten är också en del av Westra Wermlands föreningsdag och 160-årsjubileum.

 • 2016-06-16

  Musikhögskolan Ingesund intar Polarprisgalan

  Det har blivit något av en tradition att studenter från Musikhögskolan Ingesund står för en del av musicerandet på Polarpriset. Torsdag 16 juni är det dags igen.

  Årets Polarpris går till den svenske låtskrivaren och superproducenten Max Martin, samt till den italienska operasångerskan Cecilia Bartoli. Priset delas ut av kungen vid en ceremoni i Konserthuset i Stockholm.

  IngeSounds Orchestra spelar vid Konserthusets trappa och röda matta. Temat är Polarpristagare genom tiderna och framförallt lyfts årets pristagare. En folkmusiktrio kommer att lotsa kungafamiljen och pristagarna till ceremonin i Konserthuset samt spela på den efterföljande banketten på Grand Hotel.