Nyheter

 • 2017-09-11

  Årets alumner 2017 – Marie Fossum Strannegård och Jörgen Svensson

  Två tidigare studenter vid Karlstads universitet hedras varje år som Årets alumner. De har använt sin utbildning på ett inspirerande sätt, har spännande karriärer och är goda förebilder för universitetets studenter. I år tilldelas Marie Fossum Strannegård och Jörgen Svensson utmärkelsen Årets alumner.

  Marie Fossum Strannegård har en filosofi kandidatexamen med systemvetenskap som huvudämne från Karlstads universitet (1995). Studierna i Karlstad lade grunden för en internationell karriär i energi- och telekombranschen. En röd tråd i Maries karriär är utveckling, hon har bland annat utvecklat affärsmodeller och strategier för att möta marknadens behov för flera stora bolag som Ericsson och Fortum. Sedan i juni i år har Marie en ny roll, hon sitter numera i ledningsgruppen i en startup, North Volt. Tillsammans ska de bygga Europas största batterifabrik!

 • 2017-06-14

  Musikhögskolan Ingesund hyllar Sting och Wayne Shorter under Polarpriset

  När Polarpriset delas ut nu på torsdag den 15 juni i Stockholm, är ett antal studenter från Musikhögskolan Ingesund på plats och står för musicerandet. De kommer att spela i samband med ceremonin och banketten och vid Polar Music Talks.

  När Polarpriset delas ut nu på torsdag den 15 juni i Stockholm, är ett antal studenter från Musikhögskolan Ingesund på plats och står för musicerandet. De kommer att spela i samband med ceremonin och banketten och vid Polar Music Talks.

  Torsdag 15 juni är det dags för årets Polarprisutdelning, och för femte året i rad deltar Musikhögskolan Ingesunds studenter i flertalet evenemang knutna till festligheterna.

 • 2017-03-30

  Världskänd klarinettist blir adjungerad professor vid Musikhögskolan Ingesund

  Andreas Sundén är en av Nordens främsta klarinettister och en internationellt efterfrågad pedagog. Nu knyts han till Musikhögskolan Ingesund, Karlstads universitet, som innehavare av Wettergrenprofessuren i två år med start i höst.

  Andreas Sundén är känd internationellt som en av de ledande klarinettisterna i den unga generationen av musiker från Skandinavien. Han kombinerar ett engagemang som solist med orkesterspel och är en aktiv kammarmusiker. Som pedagog har han undervisat studenter som idag är framgångsrika musiker i såväl nordiska som internationella orkestrar.

 • 2017-03-21

  Ingesundstudent vinnare av Nordic Piano Competition 2017

  Nordic Piano Competition 2017 avgjordes i helgen på Musikhögskolan Ingesund. Vinnaren blev Daumants Liepins, student på just Ingesund.

  Det var första gången Nordic Piano Competition anordnas på annan ort än Malmö. Under en hela vecka kom 35 unga konsertpianister från hela norden att tävla i utslagstävling i 4 rundor. Veckan avslutades med en final tillsammans med Wermland Operas orkester där 3 finalister spelade varsin pianokonsert.

  - Nivån på spelet var enastående högt, säger Julia Dahlkvist, professor i piano och konstnärlig ledare för tävlingen. Det är särskilt glädjande med tanke på att fler än någonsin sökte till tävlingen. Det finns många oerhört skickliga pianister i Norden!

 • 2016-12-19

  Sprakande Eldkonst lyste upp decemberkvällen

  Fredagskvällens Eldkonst lockade storpublik till Sandgrundsudden i Karlstad. På temat I tidens spegel skapade studenter från innovations- och designprogrammet, musik, dans och bild en magisk berättelse om nutid och urtid, om dåtid och framtid.

  Kvällen började med en föreläsning av idéhistorikern Kristian Petrov – Ur led är tiden, tankar om tid i olika kulturer genom tiderna. Den västerländska tidsuppfattningen med en rak sträcka från en stund till en annan, från början till slut, är bara ett sätt att tänka om tid. I den linjära tiden är det är lätt att tänka att den tid som varit inte spelar någon roll för den tid som kommer. Men i andra tider och kulturer finns cirkulär tid och parallell tid.

 • 2016-12-06

  Bring out the joy- årets jullåt drar in pengar till Rädda Barnen

  Äntligen är det dags för uppföljaren av fjolårets julsuccé, Christmas is You, som spreds som en löpeld. Musikhögskolan Ingesunds studenter på kursen, ”Producent, Låtskrivare och Entreprenör” hoppas kunna dra in ännu mer pengar med låten Bring out the joy. I år går intäkterna till Rädda Barnen.

  Förra året skänkte studenterna alla intäkter till Musikhjälpen. I år går intäkterna till Rädda Barnen. Med musiker från världens alla hörn satsar de för att nå ut med sitt budskap: att julen handlar om familj och en förenande gemenskap mellan människor. 17 låtskrivare, 18 producenter, två sångare, Ingesunds stråkorkester, en blåsensamble och en maffig kör, skapar tillsammans Bring Out the Joy.