Nyheter

 • 2016-10-13

  Körledarkonvent firar 30 på Ingesund

  Föreningen Sveriges Körledare besöker i helgen Musikhögskolan Ingesund för sitt årliga körledarkonvent. De passar också på att fira 30-årsjubileum. Körsångsfantaster gör rätt i att besöka Arvika den här helgen.

  Körledarkonventet, som alltså är det 30:e i ordningen, sker på olika platser varje år, men det är första gången det förläggs till Värmland. Vad passar då bättre än att hålla till på Musikhögskolan Ingesund? På schemat står föreläsningar, seminarier och – förstås – körsång.

  - Vi kommer att få till livs föreläsningar om intonation, instuderingsteknik och nytt pedagogiskt material, berättar Anders Andersson, sångpedagog och styrelsemedlem i FSK. Jag är själv från Arvika från början, så det ska bli väldigt trevligt. Det är över 100 körledare från hela Sverige som samlas.

 • 2016-10-10

  Akademisk högtid i en tid av rörelse

  I en färgsprakande höst är det återigen dags för Akademisk högtid. Den 21 oktober firar Karlstads universitet nya professorer, doktorer och hedersdoktorer tillsammans med övriga gäster. Årets tema är rörelse - ett begrepp som i mångt och mycket speglar en värld av idag.

  Karlstads universitet är ett lärosäte i ständig rörelse, med framgångar och nytänkande inom utbildning och forskning. Temat speglar också vår demokrati, rätt till yttrandefrihet och en egen tro. Vi upplever den största flyktingströmmen från krig och våld sedan andra världskriget - en rörelse som reflekterar många människoöden. Att kunna hjälpa, stödja och utbilda våra nyanlända har blivit en hjärtefråga för Karlstads universitet

 • 2016-08-25

  Borderless Musical Encounter för sjunde året i rad

  På lördag bjuds på färgsprakande show med dans, humor och musik i Arvika. För sjunde året i rad går Borderless Musical Encounter av stapeln, med över 300 medverkande.

  Borderless Musical Encounter är både en kurs och en show – veckan före konserten pågår ett antal workshopar för studenter på Musikhögskolan Ingesund och Ingesunds folkhögskola med en rad spännande teman: improvisation, storkör, folkmusikstorband, grekiskt, musikantmöte och stororkester.

  Den populära kursen kulminerar på lördag, då Ale Möller band förstärkt med Jonas Knutsson och Sten Källman samt Ingesundsstudenterna bjuder på ett musikaliskt fyrverkeri. Konserten är också en del av Westra Wermlands föreningsdag och 160-årsjubileum.

 • 2016-06-16

  Musikhögskolan Ingesund intar Polarprisgalan

  Det har blivit något av en tradition att studenter från Musikhögskolan Ingesund står för en del av musicerandet på Polarpriset. Torsdag 16 juni är det dags igen.

  Årets Polarpris går till den svenske låtskrivaren och superproducenten Max Martin, samt till den italienska operasångerskan Cecilia Bartoli. Priset delas ut av kungen vid en ceremoni i Konserthuset i Stockholm.

  IngeSounds Orchestra spelar vid Konserthusets trappa och röda matta. Temat är Polarpristagare genom tiderna och framförallt lyfts årets pristagare. En folkmusiktrio kommer att lotsa kungafamiljen och pristagarna till ceremonin i Konserthuset samt spela på den efterföljande banketten på Grand Hotel.

 • 2016-06-14

  Årets alumner heter Anna Jonhed och Mats Larsson Gothe

  ​Två tidigare studenter vid Karlstads universitet hedras varje år som Årets alumner. De har använt sin utbildning på bästa sätt, hittat intressanta vägar till nya utmaningar och är goda förebilder för universitetets studenter. I år utses Anna Jonhed och Mats Larsson Gothe till Årets alumner.

  Anna Jonhed doktorerade i kemiteknik vid Karlstads universitet 2006, och passerade Nordic Paper innan hon hamnade på BillerudKorsnäs. På bara fyra år avancerade hon till att vara koncernens forsknings- och utvecklingsdirektör. Mats Larsson Gothe är en av Sveriges mest eftertraktade kompositörer och har arbetat i flera olika genrer, inte minst opera. Han studerade vid Musikhögskolan Ingesund och Kungliga Musikhögskolan, och har en rad priser och hyllade verk på meritlistan.

 • 2016-02-23

  Utbyten Ingesund-Kanada kan bli möjligt

  Under ett besök till Wilfrid Laurier University i Ontario, Kanada, diskuterade representanter för Musikhögskolan Ingesund student- och lärarutbyten.

  Wilfrid Laurier University har sitt huvudcampus i Waterloo, några mil från storstaden Toronto, och har cirka 21 000 studerande. Det är ett av de kanadensiska lärosäten som Karlstads universitet har avtal med, och i januari tog de emot besök från Musikhögskolan Ingesund i form av prefekt Carina Hauge-Rouass och lärarna Ia Hultén och Kerstin Ekling.

  Besökarna diskuterade student- och lärarutbyten med studenter, ledning och personal, och motsvarigheten till International Office.