Nyhetsarkiv för Mhi

2022-06-22
In 2016, Karlstad University was given the right to issue a Degree of Bachelor of Fine Arts at Ingesund School of Music. The experiences gained from that application process were then utilised in a new application for a Degree of Master of Fine Arts, which was submitted to the Swedish Higher Education Authority, UKÄ. The application has now been approved and Ingesund School of Music can issue a master’s degree.
2022-06-21
Karlstads universitet fick examensrättigheter för konstnärlig kandidatexamen vid Musikhögskolan Ingesund 2016. Med erfarenheter från ansökningsprocessen gjordes en ny ansökan till en konstnärlig masterexamen som lämnades in till Universitetskanslerämbetet, UKÄ. Ansökan har blivit godkänd och Musikhögskolan Ingesund får nu utfärda konstnärlig examen på avancerad nivå.
2022-05-11
Varje sommar vallfärdar besökare till Berättarladan vid Rottneros Park för att se Västanå Teater. Som konstnärlig ledare har Leif Stinnerbom medverkat till att forma en regional teaterscen som gjort både nationellt och nordiskt avtryck. Med sin kunskap om berättandets dramaturgi och gestaltande i musik och dans, har han dessutom berikat undervisningen och forskningen som gästlärare och föredragshållare vid Karlstads universitet.
2022-04-26
Ernst Erlansson är född och uppväxt i Umeå i en relativt stor familj med fyra bröder. Det största intresset bland bröderna var först och främst fotboll, men under högstadietiden fick Ernst upp ögonen för musik. Förutom gitarr provade han på kontrabas innan han hittade pianot som är hans huvudinstrument än idag.
2022-04-26
Jazztraditionen har djupa rötter i den Värmländska myllan och har förts vidare i generationer. Inte minst av Karlstadbördiga sångerskan Isabella Lundgren som med sina verksamma år i New York har en bas, erfarenhet och en högst personlig ton som hon delar med sig av då hon gästar Nisses hörna 3 maj. ”Denna gudabenådade sångerska som är bland det bästa som hänt den svenska jazzscenen. Låt mig bara få säga att Isabella Lundgren har ett allvar som är unikt.
2022-04-20

Lördagsgodis med SMASK

Nyheter » 2022-04-20
Lördag 23 april är det äntligen återigen dags för SMASK, Sveriges musikakademikers sång kåntest. Schlagertävlingen, som arrangerats årligen sen 1991, genomförs på landets sex musikhögskolor. Två finalister från Musikhögskolan Ingesund ska röstas fram för att delta i riks-SMASK som går av stapeln i Göteborg 7 maj.
2022-04-19
Hanna Carlsson från Märsta, norr om Stockholm, började ta saxofonlektioner på Sigtuna Kulturskola när hon gick i årskurs 3. Efter studier vid musikgymnasiet Lilla Akademien i Stockholm med fagott som biinstrument sökte hon direkt till Musikhögskolan Ingesund och musiklärarprogrammet.
2022-03-15
Hösten 2018 startade det tvååriga Musikproduktionsprogrammet som leder fram till en högskoleexamen vid Musikhögskolan Ingesund. Redan i samband med inrättandet av programmet fanns en diskussion kring om det istället skulle inrättas ett treårigt program och en kandidatexamen. Nu har detta blivit verklighet det nya treåriga Musikproduktionsprogrammet som ger en fil. kand.
2022-02-08
Ljuv musik kan uppstå när konstnärer inspireras av varandras arbete. Det är samarbetet kring biografin ”Osebol” mellan journalisten och författaren Marit Kapla och musikern och tonsättaren Martin Hederos ett bevis på. De delar också sitt ursprung och sin kärlek till Värmland med vännen Nils Landgren som de gästar i Nisses hörna den 15 februari. Obs!
2022-01-20
Nu är det snart dags för vårens första Digitala Kulturmorgon, ett Kultur på Kau-evenemang som är öppet för alla. Torsdag den 27 januari möter vi Carl Unander-Scharin, professor vid Musikhögskolan Ingesund.
2021-12-06
Det lackar mot jul och återigen kommer Musikhögskolan Ingesund att bidra med julstämning i Arvika sporthall 11 december. Den traditionella julkonserten kommer att bjuda på både klassiker samt nyskriven musik. Konserten går att avnjutas på plats eller via live stream. Musikhögskolan Ingesunds julkonsert är som vanligt späckad med det mesta i stort och smått – av symfoniorkester, blåsorkester och mindre ensembler inom flera genrer med julen som inramning.
2021-11-26
Tim Larsson, lärare på musikproduktionsprogrammet vid Musikhögskolan Ingesund samt musikproducent och låtskrivare har fått med en låt i Melodifestivalen 2022. Och det är inte första gången han får med ett bidrag – närmare bestämt 23:e gången! Vad är det som utmärker en låt att den bör skickas in? - Det handlar mycket om tydlighet, den måste vara byggd utefter en tydlig struktur i vers, refräng och så vidare.
2021-11-22
Carl Unander-Scharin har en gedigen utbildning bakom sig och har många järn i elden till vardags. Parallellt med att han är tonsättare är han verksam som sånglärare, ämnesföreträdare för klassisk sång och forskare vid Musikhögskolan Ingesund.
2021-10-18

Världsbasist gästar Ingesund

Nyheter » 2021-10-18
Den danska basisten, kompositören och vokalisten Ida Nielsen slog igenom stort under sina år med funklegendaren Prince och hans band "New Power Generation" samt "3rdeyegirl". Söndag 24 oktober gästar hon Musikhögskolan Ingesund med sitt band Ida Nielsen & The Funkbots. Ida Nielsen, började spela bas som 16-åring och har en examen vid Royal Danish Academy of Music med huvudinstrument elektrisk bas.
2021-10-11
Trombonisten Nils Landgren har än en gång gått igenom sin kontaktbok och bett artisten Sofia Karlsson samt Arvikabördige illustratören Marcus Gunnar Pettersson att möta upp honom i stora konsertsalen på Musikhögskolan Ingesund för att delta i sin hörna. Detta tillsammans med gitarristen Mattias Perez och folkmusikstudenter.
2021-09-20
Hösten är här och det är snart dags att återigen få möjlighet att uppleva kultur i olika former genom Kultur på Kau, vårt nav för kulturella uttryck, i form av konst, musik, dans, litteratur, föreläsningar med mera .