Nyhetsarkiv för Mhi

2023-03-23
Musikern Judith Kleinman kommer till Musikhögskolan Ingesund i slutet av mars för att undervisa om ergonomi för musiker. Hennes undervisning bygger på Alexandertekniken och besöket sker inom ramen för lärarutbyte inom Erasmus. Judith Kleinman är utbildad vid Guildhall School of Music och har haft en framgångsrik frilanskarriär i London och Europa.
2023-02-27
Till hösten är det dags, då startar vi vårt nya masterprogram för musiker. Här får du, i nära samarbete med våra tre professorer i sång, piano och stråkinstrument möjlighet att utveckla dig som musiker och fördjupa dina konstnärliga kunskaper, ditt hantverk och ditt ID. Du som siktar högt i din karriär och redan har en kandidatexamen i musik hos oss eller någon annan musikhögskola har möjlighet att söka programmet konstnärlig master musiker (KMM).
2023-02-08
Musicera, skapa och förstå är tre viktiga ord för Ingesundaren Henrik Bengtsson som idag jobbar som musiklärare i grundskolan. Många idag arbetande musiklärare har studerat vid Musikhögskolan Ingesund och av dem är Henrik som tog examen 2016. Idag arbetar han som musiklärare på grundskolan för årskurserna 4-9 i Trollhättan.
2023-02-02

Upplev våra lokaler på Google!

Nyheter » 2023-02-02
I höstas hade vi besök av den här lilla krabaten på Ingesund. Det är ingen rymdvarelse utan en kamera som tar bilder i 360-gradersformat för Google. Så nu kan du ta dig en tur i våra fina lokaler. Visste du att vi har sammanlagt 50 övningsrum, två konsertsalar, egen bistro och ett bibliotek? Varmt välkommen! Rundvandring på Musikhögskolan Ingesund. Se vänsterspalten.  
2022-12-20
…du är medkompositör till en låt i Melodifestivalen 2023 som heter ”Raggen går”…kan du utveckla den låttiteln lite? - Artisterna  Elov & Beny grundades 2008 och består av Mattias ’’Elov’’ Elovsson och Oscar ’’Beny’’ Kilenius. De hade en stor hit med ”Bubbel på balkongen” i somras och är uppe i 25 miljoner lyssningar på Spotify.
2022-12-12
…musiklärarprogrammet inleder 2023 med att bjuda in programmets lokala lärarutbildare som tar hand om Musikhögskolan Ingesunds studenter under deras verksamhetsförlagda utbildning, VFU, till ett möte. Under träffen berättar ni om vad som förväntas av en lokal handledare. Kan du ge några exempel? - Det kan till exempel handla om att de ska stödja studentens utveckling till professionell musiklärare genom att uppmuntra, utmana och bedöma.
2022-11-28
Så här i adventstid sjuder det av förberedelser på Musikhögskolan Ingesund inför skolans traditionsenliga julkonsert i Arvika Sporthall lördag 10 december. En bred repertoar med utlovas med stora och små ensembler samt soloinsatser i en gnistrande inramning. Konserten inleds, som sig bör med luciatåg, och bjuder sen som vanligt på en späckad kavalkad av julmusik av symfoniorkester, blåsorkester och mindre ensembler inom flera genrer.
2022-11-01
Den 14 oktober firade Karlstads universitet Akademisk högtid. Under ceremonin installerades Carl Unander-Scharin som professor i musikalisk gestaltning, med inriktning klassisk sång och Leif Stinnerbom, Västanå teater, promoverades till hedersdoktor. Akademiska högtider och ceremonier har firats i vårt land sedan medeltiden.
2022-10-04
Karlstads universitet och Akademiska Hus presenterar nu en vision för universitetsområdets framtida utveckling. Campusplanen blir ett verktyg för planeringen av den fysiska miljön fram till år 2040.
2022-09-13
Wermländska sällskapet i Stockholm delar varje år ut sitt stipendium Årets kulturpristagare. I mitten av september tar Julia Mustonen-Dahlkvist emot utmärkelsen vid en ceremoni i Immanuelkyrkan i huvudstaden. Julia Mustonen-Dahlkvist, professor i piano vid Musikhögskolan Ingesund, Karlstads universitet, har genom sitt pedagogiska arbete varit väldigt framgångsrik med att locka unga studenter från hela världen till Arvika.
2022-06-22
In 2016, Karlstad University was given the right to issue a Degree of Bachelor of Fine Arts at Ingesund School of Music. The experiences gained from that application process were then utilised in a new application for a Degree of Master of Fine Arts, which was submitted to the Swedish Higher Education Authority, UKÄ. The application has now been approved and Ingesund School of Music can issue a master’s degree.
2022-06-21
Karlstads universitet fick examensrättigheter för konstnärlig kandidatexamen vid Musikhögskolan Ingesund 2016. Med erfarenheter från ansökningsprocessen gjordes en ny ansökan till en konstnärlig masterexamen som lämnades in till Universitetskanslerämbetet, UKÄ. Ansökan har blivit godkänd och Musikhögskolan Ingesund får nu utfärda konstnärlig examen på avancerad nivå.
2022-05-11
Varje sommar vallfärdar besökare till Berättarladan vid Rottneros Park för att se Västanå Teater. Som konstnärlig ledare har Leif Stinnerbom medverkat till att forma en regional teaterscen som gjort både nationellt och nordiskt avtryck. Med sin kunskap om berättandets dramaturgi och gestaltande i musik och dans, har han dessutom berikat undervisningen och forskningen som gästlärare och föredragshållare vid Karlstads universitet.
2022-04-26
Ernst Erlansson är född och uppväxt i Umeå i en relativt stor familj med fyra bröder. Det största intresset bland bröderna var först och främst fotboll, men under högstadietiden fick Ernst upp ögonen för musik. Förutom gitarr provade han på kontrabas innan han hittade pianot som är hans huvudinstrument än idag.
2022-04-26
Jazztraditionen har djupa rötter i den Värmländska myllan och har förts vidare i generationer. Inte minst av Karlstadbördiga sångerskan Isabella Lundgren som med sina verksamma år i New York har en bas, erfarenhet och en högst personlig ton som hon delar med sig av då hon gästar Nisses hörna 3 maj. ”Denna gudabenådade sångerska som är bland det bästa som hänt den svenska jazzscenen. Låt mig bara få säga att Isabella Lundgren har ett allvar som är unikt.
2022-04-20

Lördagsgodis med SMASK

Nyheter » 2022-04-20
Lördag 23 april är det äntligen återigen dags för SMASK, Sveriges musikakademikers sång kåntest. Schlagertävlingen, som arrangerats årligen sen 1991, genomförs på landets sex musikhögskolor. Två finalister från Musikhögskolan Ingesund ska röstas fram för att delta i riks-SMASK som går av stapeln i Göteborg 7 maj.
2022-04-19
Hanna Carlsson från Märsta, norr om Stockholm, började ta saxofonlektioner på Sigtuna Kulturskola när hon gick i årskurs 3. Efter studier vid musikgymnasiet Lilla Akademien i Stockholm med fagott som biinstrument sökte hon direkt till Musikhögskolan Ingesund och musiklärarprogrammet.
2022-03-15
Hösten 2018 startade det tvååriga Musikproduktionsprogrammet som leder fram till en högskoleexamen vid Musikhögskolan Ingesund. Redan i samband med inrättandet av programmet fanns en diskussion kring om det istället skulle inrättas ett treårigt program och en kandidatexamen. Nu har detta blivit verklighet det nya treåriga Musikproduktionsprogrammet som ger en fil. kand.