Nyhetsarkiv för "Mhi"

2020-08-31
Rektor Johan Sterte välkomnar dig till Karlstads universitet och berättar hur vi tillsammans kan göra en säker terminsstart. Jag vill hälsa alla studenter välkomna till ett nytt läsår vid Karlstads universitet! Höstens terminsstart blir dock inte som vanligt. Coronapandemin pågår fortfarande och därför har vi anpassat vår undervisning.
2020-06-17
I dessa underliga tider, då vi fått sätta vår tillit till verksamhet online, får våra lärare undervisa via Zoom och andra kanaler som står till buds. Men sen ska ju också studenterna godkännas i sina kurser.
2020-06-05
Vid Musikhögskolan Ingesund finns en tradition att lärare och personal tar ton för att hedra de studenter som tar examen. Eftersom personalen inte kunde vara på plats i år spelade de in alltsammans istället. Redigering: Håke Karlsson Ljudmix: Thorbjörn Andersson Se filmen här!
2020-06-05
...i juni är du klar med din examen konstnärlig kandidat musiker, huvudinstrument viola. Till hösten går flyttlasset till London och Royal College of Music och du har dessutom fått stipendium från Stiftelsen Marianne Sundin-Dahlskogs Musikhögskolefond – dubbelt grattis! Hur känns det? - Det känns konstigt att vara färdig med min examen, tiden har gått väldigt snabbt!
2020-05-27
Det har knappast undgått någon att även musik- och eventbranschen har påverkats kraftigt av coronakrisen. Just nu genomför forskningsprojektet Music Ecosystems Inner Scandinavia, MECO, en enkätundersökning om hur förutsättningarna har förändrats för verksamma i branschen och vad som krävs för att hantera situationen. Listan på inställda evenemang har blivit lång under vintern och våren, och än ser det inte ut att lätta för musik- och eventbranschen.
2020-05-08
Fakulteten för humaniora och samhällsvetenskap vid Karlstads universitet, vill uppmärksamma en person som har en drivande roll i den svenska musikbranschen. Hon har också anknytning till Värmland och har haft stor betydelse för Musikhögskolan Ingesund i samband med årliga Polar Music Prize som hon är VD för. Marie Ledin utses till hedersdoktor vid Karlstads universitet 2020. Marie Ledin är dotter till legendaren Stikkan Anderson och värmlandsbördiga Gudrun Rydstedt.
2020-04-28
Ansökningstiden inför hösten 2020 har gått ut och färdighetsproven är i full gång. I år är det extra många som har sökt Musikhögskolan Ingesund i första hand vilket är mycket glädjande i en osäker tid. På grund av virusspridningen i Sverige och världen har färdighetsproven i år genomförts på distans. Totalt har drygt 160 sökande skickat video till musiklärarprogrammet, musik 60 och musiklinjen college. Sammanlagt har 400 filmer skickats in och granskas nu av juryn.
2020-04-09
I underhållningsbranschen och inte minst inom musikindustrin är det ingen nyhet att det är männen som dominerar nyckelpositionerna. Detta märks även på Musikproduktionsprogrammet vid Musikhögskolan Ingesund då det flesta lärare är män och så också många av de gästföreläsare som besöker utbildningen. Helt enkelt för att branschen ser ut så. Men det råder absolut ingen brist på kompetenta kvinnliga upphovspersoner och musikproducenter som kan vägleda fler kvinnor i branschen.
2020-04-09

Vad är egentligen VFU?

Nyheter » 2020-04-09
Som blivande lärare är det viktigt att ha varit ute i verkligheten och upplevt hur arbetet går till i ett klassrum. Den verksamhetsförlagda delen av lärarutbildningen, VFU, görs ute på skolor som Karlstads universitet har avtal med.
2020-03-09
Carl Utbult arbetar som lärare på Musikproduktionsprogrammet vid Musikhögskolan Ingesund. Han är också upphovsperson och musikproducent till en rad listettor, bland annat i Japan och Korea.
2020-03-04
Daumants Liepins, student i pianoklassen vid Musikhögskolan Ingesund har ­tilldelats Anders Walls Girestastipendium på 100.000 kronor. I stipendiet ingår också möjligheten att få ge en solokonsert i Giresta kyrka och medlemskap i det kreativa nätverket Wallumni. Daumants Liepiņš växte upp i Lettland i en musikalisk familj och började spela piano vid tidig ålder.
2020-02-27
Musiklärarutbildningen, med inriktning mot arbete i gymnasieskolan, vid Musikhögskolan Ingesund, Karlstads universitet har fått omdömet hög kvalitet i den nationella utvärdering som genomförts av Universitetskanslersämbetet, UKÄ. UKÄ har sedan hösten 2019 utvärderat kvaliteten på ämneslärarutbildningar, grundskolans årskurs 7–9 och gymnasieskolan. Utvärderingen omfattar bild, dans, idrott och hälsa, matematik, musik, samhällskunskap och svenska.
2020-02-25
... i dagarna har ni startat en kurs i traditionstrumslagning. Kan du berätta lite mer om den? - Först vill jag förklara begreppet traditionstrumslagning. Det finns många begrepp som egentligen betyder samma sak beroende vem man vänder sig till. Marschtrumslagning, militärtrumning, fälttrumslagning är några av dessa. Så det var svårt att sätta en rubrik på detta ämne.
2020-02-19
Hösten 2018 startade Universitetskanslersämbetet, UKÄ, utvärderingen av alla ämneslärarutbildningar i landet. Nu har beslutet kommit. Drygt hälften av utbildningarna får omdömet hög kvalitet och knappt hälften ifrågasatt kvalitet.
2019-12-17
P4 Värmland besöker idag Musikhögskolan Ingesund och sänder live mellan klockan 10.00-13.00. Idag tisdag sänder P4 Värmland direkt från Musikhögskolan Ingesund. Varje halvtimme spelar våra studenter livemusik i olika genrer och konstellationer. Det varvas med samtal och prat om musikhögskolans vardag och verksamhet. Tune in kl 10.00.
2019-12-06
För femte året i rad släpper studenterna på Ingesund en jullåt. Traditionen förs vidare, men i år bryts mönstret av låtar på engelska och texten blir för första gången på svenska. Årets låt, ”Vinterdröm” framförs av Ingesunds Christmas Ensemble med Elin Zampieri och Philip Wilson på sång.
2019-10-25
Under höstens enda högtid har du möjlighet att uppleva Gustav Mahlers så kallade Uppståndelsesymfoni, antingen i Brunskogs kyrka eller Karlstads domkyrka. Konserterna är ett samarbete mellan Wermland Opera och Musikhögskolan Ingesund. Symfoni nr 2 i c-moll, som kräver både sopran- och altsolist, en stor blandad kör och en enorm orkester, fullbordades 28 december 1894. Den framfördes i sin helhet för första gången i Berlin den 13 december 1895 under Mahlers ledning.
2019-10-24
...kompositör, dirigent och lärare från Reykjavik, Island/...composer, conductor, and teacher from Reykjavik, Iceland. Hur känns det att vara gästlärare på Musikhögskolan Ingesund? - Det känns jättekul! Jag har träffat trumpetstudenterna och jag ser fram emot repetitioner med Ingesounders Big band inför vår konsert som jag leder och som avslutar mitt besök.
2019-10-08
Under förmiddagen, 8 oktober, gick utrymningslarmet på Musikhögskolan Ingesund. - Larmet utlöstes på grund av rökutveckling i en högtalare. De som befann sig i lokalerna är välbehållna och utrymningen genomfördes enligt våra rutiner. Räddningstjänsten finns på plats och så snart röken vädrats ut från berörda lokaler kan undervisningen fortsätta som vanligt.
Prenumerera på Nyhetsarkiv för "Mhi"