Nyhetsarkiv för Mhi

2024-05-24
...du och en ensemble från Musikhögskolan Ingesund spelade traditionsenligt under Polarpriset tidigare i veckan. Var och när spelade ni i anslutning till prisutdelningen? Vi spelade i början av röda mattan utanför Grand Hotel när alla gästerna anlände, från kl. 16.00 och en dryg timme tills kungafamiljen anlände. Hur kändes det att spela för hela Sveriges musikerelit samt för pristagare och andra influgna musiker? – Det var en fantastiskt häftig och rolig upplevelse.
2024-05-15

Ny examenshögtidsmusik

Nyheter » 2024-05-15
På fredag och lördag är det dags för vårens examenshögtider i Aula Magna. 400 tidigare studenter ska få emotta sina glasäpplen och firas av som de alumner de nu är.
2024-05-03
Jenny Wilson är en internationellt känd svensk indiemusiker, konstnär och inte minst producent. Hennes musik är elektroinfluerad och energisk och låttexterna är konfrontativa, inte sällan samhällskritiska. Samtidigt backar hon inte för att vara mycket sårbar och personlig vilket är en stor del av hennes uttryck.
2024-03-08
Det har varit melloyra i Karlstad då en av deltävlingarna hölls i Löfbergs arena lördag 2 mars. I samband med eventet bjöd arrangörerna och producenterna SVT och Live Nation i samarbete med Karlstads kommun, in studenter och elever vid utbildningar som anknyter till den här typen av produktion till en föreläsning på Karlstads universitet.
2024-03-04
Vår alumn Julia Bengtson från Borlänge har en diger musikutbildning med studier vid Musikkonservatoriet Falun, en utbytestermin vid Norges Musikkhøgskole i Oslo och inte minst en examen i musikproduktion från Musikhögskolan Ingesund. Nu studerar hon på fria musikerprogrammet vid Högskolan för scen och musik i Göteborg. Var det självklart för dig att bli musiker och musikproducent? - Nej, absolut inte.
2024-02-26
Forskningsstudien ”Att skapa lekvärldar genom musikaliskt lekande” studerar pedagogers uppfattning kring musik och lek i fritidshem. Ett av resultaten är att de vuxna kan behöva släppa på kontrollen och själva leka.
2024-02-06
...du och tre andra studenter vid Musikhögskolan Ingesund ska framföra de medverkande ländernas nationalsånger i Löfbergs arena under Beijer Hockey Games 8-11 februari. Hur känns det att få sjunga inför en så stor publik? - Ingen av oss har sjungit för så stor publik förut.
2023-12-20
Under året har Musikhögskolan Ingesund rekryterat en professor i musikpedagogik. Hennes nyfikenhet på improvisationsmusik har varit en drivkraft och inspiration sen barnsben. Något som hon gärna för vidare till blivande musikpedagoger. Hon heter Guro Gravem Johansen. Guro Gravem Johansen kommer från en liten ort i glesbygden i Nordnorge. När de andra barnen spelade fotboll sjöng hon och spelade piano på sitt rum.
2023-12-11
Vill du fly vardagen för några minuter och stänga ute omvärlden? Upplev en installation där musik och teknik gifter sig visuellt och auditivt, 13 december på Musikhögskolan Ingesund och 14 december i aulafoajén på Karlstads universitet.
2023-12-08
Det lackar mot jul och det hörs bjällerklang lite var stans. Enligt tradition har studenterna på musikproduktionsprogrammet vid Musikhögskolan Ingesund skrivit och producerat en ny jullåt med extra allt. I år är det Carl Utbult, låtskrivare och producent samt lärare på Ingesund, som har varit handledare för årskurs 1 på musikproduktionsprogrammet när de skrivit och producerat en jullåt tillsammans på den ordinarie låtskrivarkursen.
2023-11-01
Härom helgen firade Musikhögskolan Ingesund 100-årsjubileum i dagarna två. Det gavs stor konsert med flera gästartister samt Ingesunds stora symfoniorkester och solister.
2023-09-08
Musikhögskolan Ingesund, som ursprungligen var Folkliga musikskolan på Ingesund, fyller 100 år och det ska firas i dagarna två till hösten. Helgen 13-14 oktober ges två större jubileumskonserter för att fira födelsedagsbarnet. Grundaren av Ingesundskolorna, legendaren Valdemar Dahlgren, startade parallellt med Västra Värmlands folkhögskola (senare namnbyte till Ingesunds folkhögskola) även Folkliga musikskolan 1923 med 35 deltagare från tio olika landskap.
2023-06-02
Musikhögskolan Ingesund får lärarförstärkning på Musikproduktionsprogrammet efter sommaren. Ett välbekant ansikte kommer att synas ännu mer i korridorerna medan ett annat kommer att introduceras kommande termin. Rekryteringen av två halvtidstjänster för Musikproduktionsprogrammet är nu klar.
2023-05-16
Nu presenterar Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA) årets 100-lista med forskningsprojekt som bedöms ha stor potential att komma till nytta genom kommersialisering, affärs- och metodutveckling eller samhällspåverkan.
2023-05-10
Med över 200 utgivna produktioner i miljontals exemplar är Silence-profilen Anders Lind en av Sveriges stora musikproducenter. Nu utses han till hedersdoktor vid Karlstads universitet. Anders Lind är en av grundarna till skivbolaget Silence Records och studion Silence i Koppom. Han har sina rötter i den svenska musikrörelsen och är en stöttepelare inom svensk proggmusik.
2023-05-03

Hallå där Mikael Persson…

Nyheter » 2023-05-03
…du går första året på musikproduktionsprogrammet och är en av fem lokala finalister med bidraget Drottninggatan då P4 Värmland sänder sin lokala final av P4 Nästa 2023 den 5 maj . Vad spännande, är det första tävlingen du är med i eller har du tävlat förut? - Hej och tack för att ni ville prata med mig. Jag har varit med i flera tävlingar så som Studiefrämjandets rock karusell och lite annat också med olika band uppställningar men det var i ungdomen.
2023-04-19
I väntan på sköna maj bjuder sångstudenter vid Musikhögskolan Ingesund och skolans symfoniorkester in till två konserter som lovar en rad folkkära verk med svensk tonsättarhistoria som tema.
2023-03-23
Musikern Judith Kleinman kommer till Musikhögskolan Ingesund i slutet av mars för att undervisa om ergonomi för musiker. Hennes undervisning bygger på Alexandertekniken och besöket sker inom ramen för lärarutbyte inom Erasmus. Judith Kleinman är utbildad vid Guildhall School of Music och har haft en framgångsrik frilanskarriär i London och Europa.