Nyhetsarkiv för "Mhi"

2020-03-09
Carl Utbult arbetar som lärare på Musikproduktionsprogrammet vid Musikhögskolan Ingesund. Han är också upphovsperson och musikproducent till en rad listettor, bland annat i Japan och Korea.
2020-03-04
Daumants Liepins, student i pianoklassen vid Musikhögskolan Ingesund har ­tilldelats Anders Walls Girestastipendium på 100.000 kronor. I stipendiet ingår också möjligheten att få ge en solokonsert i Giresta kyrka och medlemskap i det kreativa nätverket Wallumni. Daumants Liepiņš växte upp i Lettland i en musikalisk familj och började spela piano vid tidig ålder.
2020-02-27
Musiklärarutbildningen, med inriktning mot arbete i gymnasieskolan, vid Musikhögskolan Ingesund, Karlstads universitet har fått omdömet hög kvalitet i den nationella utvärdering som genomförts av Universitetskanslersämbetet, UKÄ. UKÄ har sedan hösten 2019 utvärderat kvaliteten på ämneslärarutbildningar, grundskolans årskurs 7–9 och gymnasieskolan. Utvärderingen omfattar bild, dans, idrott och hälsa, matematik, musik, samhällskunskap och svenska.
2020-02-25
... i dagarna har ni startat en kurs i traditionstrumslagning. Kan du berätta lite mer om den? - Först vill jag förklara begreppet traditionstrumslagning. Det finns många begrepp som egentligen betyder samma sak beroende vem man vänder sig till. Marschtrumslagning, militärtrumning, fälttrumslagning är några av dessa. Så det var svårt att sätta en rubrik på detta ämne.
2020-02-19
Hösten 2018 startade Universitetskanslersämbetet, UKÄ, utvärderingen av alla ämneslärarutbildningar i landet. Nu har beslutet kommit. Drygt hälften av utbildningarna får omdömet hög kvalitet och knappt hälften ifrågasatt kvalitet.
2019-12-17
P4 Värmland besöker idag Musikhögskolan Ingesund och sänder live mellan klockan 10.00-13.00. Idag tisdag sänder P4 Värmland direkt från Musikhögskolan Ingesund. Varje halvtimme spelar våra studenter livemusik i olika genrer och konstellationer. Det varvas med samtal och prat om musikhögskolans vardag och verksamhet. Tune in kl 10.00.
2019-12-06
För femte året i rad släpper studenterna på Ingesund en jullåt. Traditionen förs vidare, men i år bryts mönstret av låtar på engelska och texten blir för första gången på svenska. Årets låt, ”Vinterdröm” framförs av Ingesunds Christmas Ensemble med Elin Zampieri och Philip Wilson på sång.
2019-10-25
Under höstens enda högtid har du möjlighet att uppleva Gustav Mahlers så kallade Uppståndelsesymfoni, antingen i Brunskogs kyrka eller Karlstads domkyrka. Konserterna är ett samarbete mellan Wermland Opera och Musikhögskolan Ingesund. Symfoni nr 2 i c-moll, som kräver både sopran- och altsolist, en stor blandad kör och en enorm orkester, fullbordades 28 december 1894. Den framfördes i sin helhet för första gången i Berlin den 13 december 1895 under Mahlers ledning.
2019-10-24
...kompositör, dirigent och lärare från Reykjavik, Island/...composer, conductor, and teacher from Reykjavik, Iceland. Hur känns det att vara gästlärare på Musikhögskolan Ingesund? - Det känns jättekul! Jag har träffat trumpetstudenterna och jag ser fram emot repetitioner med Ingesounders Big band inför vår konsert som jag leder och som avslutar mitt besök.
2019-10-08
Under förmiddagen, 8 oktober, gick utrymningslarmet på Musikhögskolan Ingesund. - Larmet utlöstes på grund av rökutveckling i en högtalare. De som befann sig i lokalerna är välbehållna och utrymningen genomfördes enligt våra rutiner. Räddningstjänsten finns på plats och så snart röken vädrats ut från berörda lokaler kan undervisningen fortsätta som vanligt.
2019-09-23
Akademisk högtid är en av årets största händelser vid Karlstads universitet och en tradition med gamla anor. Det är trevligt med traditioner, men för att bibehålla dem krävs inte bara tillbakablickar utan också visioner om framtiden och kraft att föra dem vidare. I dessa dagar pratar vi mycket om hållbarhet och hur vi ska värna om vår miljö och vår planet. Hur ska nya generationer kunna föra det gamla arvet vidare om vi inte agerar nu? Medan vi fortfarande kan?
2019-06-11
Kompositören Sven-David Sandström utsågs till hedersdoktor vid Karlstads universitet 2015 och har tidigare undervisat i komposition vid Musikhögskolan Ingesund. Som lärare vid musikhögskolan skapade han en oerhört kreativ miljö och många av hans dåvarande studenter är numera etablerade tonsättare. Sven-David Sandström var en av vår samtids världsledande kompositörer. - Det var med stor sorg och saknad vi tog emot beskedet om Sven-David Sandströms bortgång.
2019-06-10

Ingesund på Polarpriset

Nyheter » 2019-06-10
Nu är det åter dags för musikens Nobelpris - Polarpriset. Musikhögskolan Ingesund är representerade med studenter i dagarna måndag-tisdag, 10-11 juni genom gruppen Andra chansen. Andra chansen kommer medverka under Polar Talks, en konferens med flera intressanta ämnen och talare. Evenemanget är redan utsålt.
2019-06-10
2019 blev året då Musikhögskolan Ingesunds studenter bröt en över 20 år lång förlustsvit i Sveriges musikhögskolors egen schlagerfestival, SMASK. SMASK står för Sveriges Musikakademiska Sång Kåntest och anordnas varje år på alla Sveriges musikhögskolor. Tävlingen bildades i Stockholm av musikstudenter som var trötta på att deras låtar inte kom med i den riktiga melodifestivalen.
2019-02-26
Måndag 11 mars besöks Arvika av 2018 års mottagare av Polarpriset, Dr Ahmad Sarmast, grundaren av Afghanistan National Institute of Music samt Zohra Orchestra. Studenter från Musikhögskolan Ingesund kommer att spela tillsammans med orkestern i en av bara tre konserter på svensk mark. Konserten inleds med ett samtal (c:a 30 min) där vi får möta grundaren själv, Dr Ahmed Sarmast och dirigenten Negin Khpalwak.
2019-02-13
19-24 februari utspelar sig Nordic Piano Competition, Nordens största tävling för klassiska pianister, i Arvika. Det är nionde upplagan, och andra gången som Musikhögskolan Ingesund står värd. På finaldagen spelar tre finalister med Wermland Operas orkester under ledning av Johannes Gustavsson. Nordic Piano Competition har fått stor uppmärksamhet i omvärlden. Den livestreamas på internet och Sveriges Radio P2 kommer att livesända finalen i sin helhet.
2018-12-18
Daniel Mateos-Moreno är docent i musikpedagogik vid Musikhögskolan Ingesund. Hans forskning rör sig mellan pedagogik och didaktik och – neurovetenskap. - Det händer mycket i hjärnan när man lyssnar på musik, säger Daniel Mateos-Moreno. Och det är extra intressant att se på vad som händer i hjärnan när musiker med absolut gehör lyssnar på musik.
2018-12-17

Magisk konst i vintermörkret

Nyheter » 2018-12-17
I fredags kväll hölls den årliga föreställningen Eldkonst på Sandgrundsudden i Karlstad, skapad av studenter vid Karlstads universitet. Vinterkvällen bjöd på nyskapad konst i flera former: danser, musik, en ljusinstallation, eldjonglering och flera brinnande konstverk. Årets tema var ”Att göra någonting av ingenting”. Kvällen inleddes med en föreläsning på Värmlands museum med Kristian Petrov, docent i idéhistoria och lektor i kulturstudier vid Karlstads universitet.
2018-10-03
Träden sprakar i allsköns färger, luften är hög och klar och nätterna börjar bli frostbitna – det är ett tydligt tecken på att Akademisk högtid närmar sig. Högtidskläder ses över, tal skrivs, installationsföreläsningar putsas och stämningen stiger – huset gör sig redo för universitetets stora högtidsdag den 19 oktober. I januari firar Karlstads universitet 20 år som universitet. Lärosätet bubblar och sjuder av aktivitet, både i nuet och inför framtiden.
Prenumerera på Nyhetsarkiv för "Mhi"