Nyheter

 • 2017-05-17

  Succé för Karlekon i SM

  En femteplats av 22 tävlande lag - det blev resultatet för Karlekon när SM i ekonomi avgjordes under helgen.

  I år har totalt 141 lag från olika universitet i Sverige deltagit tävlingen från start. När SM avgjordes i Luleå under helgen fanns 22 lag kvar - däribland Karlekon-trion Viktor Karlsson, Tobias Ahlberg och Axel Bergström från Handelshögskolan vid Karlstads universitet. Laget slutade på en femteplats.

 • 2017-05-15

  Praktik på Handelskammaren i Amsterdam

  Är du en marknadsföringsorienterad ekonomi- eller mediestudent och söker praktikplats? Titta hit!

  Svenska Handelskammaren i Amsterdam, Nederländerna, söker två praktikanter i höst - en inom event management och en inom communication management. Till dessa praktikplatser passar studenter inom marknadsföring, event och ekonomi, samt inom medie- och kommunikationsvetenskap. Praktikperioden är mellan 21 augusti-20 december. Här följer mer information om praktikplatserna och ansökan:

  Svenska Handelskammaren i Nederländerna söker två praktikanter för höstterminen 2017, 21 augusti – 20 december 2017

 • 2017-05-08

  Quiz: Är du beredd om krisen kommer?

  Ibland händer saker som gör att samhället inte fungerar som vi är vana vid, kriser som innebär att din egen förmåga testas. Många känner sig osäkra och är dåligt förberedda för sådana situationer. Vilket ansvar har du som privatperson och hur kan du hjälpa andra? Nu kan du på ett lekfullt sätt kolla vilken beredskap du har för samhällskriser och samtidigt lära dig mer.

  Karlstads universitet deltar i den nationella Krisberedskapsveckan för stärkt beredskap och bättre riskkommunikation 8-14 maj med ett quiz: Är du beredd om krisen kommer? Vi bjuder också in till Öppet hus i RiskLab, Karlstads universitet. Tisdag 9/5 kl 12:00-13:00, sal 21A259.

  Quizet Är du beredd om krisen kommer? kommer att presenteras digitalt på webbplatsen www.criseit.org på måndag morgon den 8/5. Quizet har tagits fram inom projektet CriseIT och handlar om att utveckla verktyg, metod och utbildningsmaterial som stödjer virtuella krisövningar.

 • 2017-05-05

  Revisorn i fokus för ny bok

  Stefan Olsson, professor i finansrätt på Handelshögskolan vid Karlstads universitet har kommit ut med en ny bok om de regler och internationella standards som styr revisorernas praktiska verksamhet.

  Stefan Olsson är förutom professor, även ämnesföreträdare för juridik och föreståndare för Forum För Redovisning på Handelshögskolan. Han undervisar och forskar i bland annat redovisningsrätt och har publicerat ett antal böcker och artiklar ämnet.

 • 2017-05-05

  Forskningsresultat från Karlstads universitet kan bli internationell policy

  För sex år sedan disputerade Carolina Camén i företagsekonomi med avhandlingen ”Using contracts to manage services: A study of contracts in public transport”. Nu är resultaten och tankarna om kontraktens betydelse och utformning på god väg att bli en del av policy och riktlinjer för hela branschen i Europa.

  UITP, Union Internationale des Transports Publics, är en internationell icke-vinstdrivande intresseorganisation för kollektivtrafik, med över 1400 medlemsföretag och organisationer i 96 länder över hela världen. I februari höll organisationen en konferens i Manchester, Storbritannien, där de som arbetar främst med kontraktsfrågor för ökad kvalitet möttes tillsammans med marknadsförare inom branschen.

 • 2017-05-02

  Månadens blogg: Goda relationer tar tid att bygga - och ger tillbaka många gånger om

  För att visa och sprida ett gott exempel på att bygga och använda nätverk kring forskning och undervisning i samproduktion med näringslivet – det var motiveringen till det samverkansstipendium som jag fick ta emot av rektor hösten 2016.

  Jag blev så glad (!) att vårt nätverksbygge för en gemensam kunskapsutveckling blev uppmärksammat. Det tar tid att skapa goda relationer och den har jag fått tillbaka många gånger om – ser också till att slå ”flera flugor i en smäll”. Jag deltar i flera nätverk, men det primära är det jag driver inom ramen för processorientering i praktiken (PoP). Att tänka på, beskriva och förbättra verksamhet utifrån kundens ”glasögon” är användbart inom informatik där helhet och sammanhang är viktigt för digitalisering.