Nyheter

 • 2020-01-20

  Studenter fick nya perspektiv på upphandling

  Frågan om upphandling är viktig för att ge utrymme för nya innovationer i välfärden. I en workshop på Karlstads universitet inspirerade DigitalWells processledare studenter i att upphandla digitala lösningar för att skapa en mer hälsosam arbetsmiljö.

  Workshoppen var ett moment i kursen Anskaffning av IT-system, och gavs för studenter på programmen IT-design och Webbutvecklare. DigitalWells processledare Marika Martin och Malthe Vesström hade konstruerat övningar där studenterna fick i uppdrag att utforma krav för en digital lösning som uppmuntrade till fysisk aktivitet på en arbetsplats, utifrån ett givet scenario, för att förebygga ohälsa.

 • 2019-12-19

  Karlstads universitet får närmare 18 miljoner till forskning med näringslivet

  CTF, Centrum för tjänsteforskning vid Karlstads universitet, får cirka 18 miljoner från KK-stiftelsen till ett nytt forskningsprojekt i samverkan med näringslivet. I projektet ska forskarna titta närmare på hur digitalisering påverkar kunder och företag med fokus på upplevelser och utveckling av tjänster.

  - Vi är mycket glada och tacksamma för att KK-stiftelsen har gett oss möjlighet att fördjupa vår forskning kring digitalisering, kundupplevelser och tjänstefiering. Det kommer att ge CTF förutsättningar att prioritera dessa viktiga frågor – frågor som är viktiga för företag och samhälle, säger Lars Witell projektledare och professor i företagsekonomi vid CTF.

  Syftet med projektet är att skapa en ökad förståelse för hur digitalisering påverkar tjänstefiering hos företag och kundens upplevelser med fokus på interaktionen mellan företag och kunder.

 • 2019-12-18

  Marie Karlsson Tuula ny ambassadör mot hedersvåld (uppdaterad)

  Marie Karlsson Tuula, professor i civilrätt på Handelshögskolan vid Karlstads universitet, har utsetts till att bli en av 2020 års hedersvåldsambassadörer av Riksorganisationen GAPF - Glöm aldrig Pela och Fadime. Motiveringen är hennes viktiga ställningstagande och engagemang mot hedersvåld.

  (Uppdaterad 20/12. uppdateringen gäller att Marie nu utsetts till ambassadör, artikeln publicerad den 18/12 handlade om att hon hade blivit nominerad.)

  – Det känns jättestort och överraskande, säger Marie Karlsson Tuula. Det är ett hedersfullt uppdrag för mig men jag ser också att det är positivt för Karlstads universitet och en möjlighet att stärka varumärket ytterligare. Det ska vi ta till vara på genom att aktivt arbeta för att medvetandegöra hedersvåld och driva frågorna så att de inte blir osynliga.

 • 2019-12-16

  Välkommen Kristin Svärd, ny doktorand i företagsekonomi

  Nu är ytterligare en ny doktorand på plats och vi är glada över att välkomna Kristin Svärd. Hon är ny doktorand i företagsekonomi vid Handelshögskolan, placerad på Centrum för tjänsteforskning och knuten till Forskarskolan Management och IT. Hennes forskning kommer att fokusera på digitala innovationer och dess påverkan på individer, organisationer och samhället i stort.

  Vad vill du uppnå med din forskning?
  - Digitalisering och digitala innovationer har en stor inverkan på hur vi driver organisationer och konsumerar tjänster, det har också förändrat vårt beteende och förhållningssätt till omvärlden. Här finns kunskapsluckor som behöver fyllas med ny teori för att bidra till att skapa en ökad förståelse och främja till fortsatt utveckling och praktisk implementering i samhället.

 • 2019-12-13

  Karlstad – en av landets bästa studentstäder

  – Jag tycker det är roligt att Karlstads universitet och Karlstad som stad placerar sig i toppen på denna lista. Det är ett bevis på att våra studenter trivs och att vår samverkan med kommunen är på rätt väg, säger Johan Sterte, rektor vid Karlstads universitet.

  Det är Sveriges förenade studentkårer (SFS) som utser Årets studentstad och efter en nomineringsprocess har Karlstad kvalificerat sig till topp tre i landet.

  – Studenterna är mycket viktiga för Karlstad, vi vill få dem att trivas så bra att de stannar kvar efter att de är klara med sina studier. Därför är det väldigt roligt att vi är topp tre på listan över Sveriges bästa studentstäder, säger Per-Samuel Nisser (M), kommunstyrelsens ordförande.

 • 2019-12-13

  Hallå där Stefan Olsson, professor i finansrätt på Handelshögskolan...

  ... du hade besök måndag 9 december av en delegation från Guangzhou i Kina. Varför då?

  - Det var en delegation från Guangzhou Audit Bureau, som är en del av staden Guangzhous kommunala förvaltning. De var intresserade av skatter och uppbörd.

  Hur kom det sig att Forum för redovisning på Handelshögskolan vid Karlstads universitet blev kontaktade?
  - Jag gissar att de hade hittat vår websida.