Nyheter

 • 2016-09-21

  CTF firar 30-årsjubileum den 6 oktober

  I år är det 30 år sedan CTF, Centrum för tjänsteforskning vid Karlstads universitet, grundandes och det vill vi fira tillsammans med er. Den 6 oktober bjuder vi in till ett framtidsorienterat heldagsevent med korta tillbakablickar från våra 30 år i forskningens tjänst. Välkommen att fira med oss!

  CTF har i år varit verksamt i trettio år och det vill vi fira tillsammans med alla som är intresserade av CTFs verksamhet och hur man kan skapa värde för användare genom tjänster. Den 6 oktober bjuder vi in till jubileumsfirande på Karlstads universitet. Tillsammans med inbjudna forskare och experter från akademin, näringsliv och offentlig förvaltning kommer vi att prata tjänster, design, upplevelser och andra aktuella ämnen inom tjänsteforskning.

 • 2016-09-20

  Henrietta Huzell ny prodekan vid Karlstads universitet

  Henrietta Huzell, föreståndare för CTF och lektor i arbetsvetenskap vid Karlstads universitet, blir ny
  prodekan vid fakulteten för humaniora och samhällsvetenskap vid Karlstads universitet.

  - Det är ett roligt och ansvarsfullt uppdrag som jag ser fram emot. Fyra fantastiska år på CTF har givit mig mod och lust att ta större ansvar. Jag är också glad att CTFs tidigare föreståndare Patrik Larsson är dekan. Vi har jobbat mycket bra ihop tidigare, så det känns tryggt.

 • 2016-09-19

  Kollektivtrafik som förändrar städer

  I slutet av förra året fick världen ett nytt klimatavtal genom klimatmötet i Paris. Hoppet ställs till städer och företag för att det verkligen ska bli en förändring, inte bara på ytan – ”greenwashing” – utan en omställning i grunden där hållbarhet är drivkraften.

  Förändringen av våra städer kopplat till hur vi förflyttar människor och gods, är utgångspunkten för en ny forskningsstudie som presenteras i boken ”Kollektivtrafik som transformativ kraft för levande och hållbara städer”. Den är skriven av professor Bo Enquist på Handelshögskolan, vice föreståndare för Samot – the Service and Market Oriented Transport Research Group, i samarbete med Trafikverket. Utvecklingsarbetet har skett inom Karlstad Service Innovation Lab.

 • 2016-09-14

  Boksläpp: Kollektivtrafik som förändrar – om hållbara städer för människor och miljö

  I slutet av förra året fick världen ett nytt klimatavtal genom klimatmötet i Paris. Hoppet ställs till städer och företag för att det verkligen ska bli en förändring, inte bara på ytan – ”greenwashing” – utan en omställning i grunden där hållbarhet är drivkraften. Förändringen av våra städer kopplat till hur vi förflyttar människor och gods, är utgångspunkten för en ny forskningsstudie som presenteras i boken ”Kollektivtrafik som transformativ kraft för levande och hållbara städer”. Den är skriven av Bo Enquist, professor vid CTF, i samarbete med Trafikverket.

 • 2016-09-02

  Pridevecka på universitetet

  Den 5-10 september arrangeras Värmland Pride där Karlstads universitet är samarbetspartner. Under veckan genomförs flera aktiviteter på campus med temat HBTQ.

  På schemat står bland annat ett lunchsamtal mellan rektor Åsa Bergenheim, professor i idéhistoria, studenthälsan och studentföreningen HBTQ et al. Moderator är universitetsprästen Hans Kvarnström. Dessutom håller Manuel Almberg Missner, adjunkt i genusvetenskap, lunchföreläsningen ”Pride vid sidan av regnbågen” och projektgruppen Sex & sånt arrangerar Stand up. Alla aktiviteter är öppna för allmänheten.

 • 2016-08-26

  Undvik parkeringskaos - ta bussen

  På måndag, den 29 augusti, börjar höstterminen vid Karlstads universitet. Det innebär att väldigt många personer kommer till universitetet och att det kan bli ont om parkeringsplatser. Därför är buss det bästa transportmedlet terminens två första veckor.

  De första dagarna på terminen är det fler studenter på plats än normalt. De flesta utbildningar har någon form av uppstartsföreläsning, och många samlas vid samma tid. Det brukar resultera i överfulla parkeringar, stressade studenter och lärare som håller på att komma för sent medan de desperat cirklar i jakt på en ledig p-plats.

  Åk kollektivt
  - Jag skulle vilja vädja till både anställda och studenter som tänkt åka bil till universitetet den första veckan att välja buss eller samåkning istället, säger Frida Gråsjö, lokalansvarig vid Karlstads universitet.