Nyheter

  • 2024-10-14

    Handelshögskolan deltog i EAIE-konferensen i Toulouse

    Candida MacKenzie, internationell koordinator på Handelshögskolan, berätta om konferensen.
    – Handelshögskolan och Karlstads universitets internationella kontor deltog på konferensen i tillsammans med 7300 representanter från universitet runt om i världen.

    – Årets tema var "En Route". Från Sverige deltog nio andra universitet i Svenska Institutes booth för att marknadsföra Sverige som studiedestination. från hela landet för att marknadsföra Sverige som studiedestination. Under konferensen träffade vi nuvarande och potentiella nya utbytespartneruniversitet, lyfte fram möjligheterna för studenter som kommer att studera vid Karlstads universitet och den nya utbytesterminen på engelska som Handelshögskolan nyligen presenterat.

  • 2024-10-11

    Handelshögskolan presenterade doktorandkurs vid årets IAQUIS-konferens

    Samuel Petros, lektor i företagsekonomi vid Handelshögskolan, berätta om doktorandkursen Theory and Research in Service Management som presenterades vid årets IAQUIS-konferens.

    – Kursen anordnas genom ett samarbete mellan Handelshögskolan och Centrum för tjänsteforskning (CTF) vid Karlstads universitet och Roma Tre University i Rom, Italien och fokuserar på sociala, miljömässiga och hållbarhetsaspekter av Service Management.

  • 2024-10-10

    Hallå där Germaine Hillerström, doktorand i civilrätt vid Handelshögskolan

    Du har besökt universitetet i Oxford under hela september, berätta.

    – Jag deltog i årets Research Masterclass for Graduate Students som erbjöds av Institute of European and Comparative Law (IECL) som är ett av forskningscentren vid Oxford Law Faculty. IECL:s Research Masterclass är en doktorandkurs som består av seminarier i små grupper, men som även skapar utrymme för doktoranderna att arbeta med deras egna forskningsprojekt.

  • 2024-10-09

    Språk, medier och katastrofer – välkommen till höstens öppna docentföreläsningar

    Den 16 oktober hälsas anställda, studenter och intresserad allmänhet välkomna till höstens öppna docentföreläsningar vid Fakulteten för humaniora och samhällsvetenskap vid Karlstads universitet, där nyantagna docenter presenterar sin forskning. Föreläsningarna är öppna för alla. Ingen föranmälan krävs.

    Fakulteten arrangerar docentföreläsningar, där de docenter som antagits under hösten 2023 och våren 2024 bjuds in att hålla en kort populärvetenskaplig föreläsning med anknytning till sin forskning.

    – Detta är en tradition sedan länge som vi gör för att uppmärksamma våra nya docenter och samtidigt ge en inblick i den mångfald av forskning som bedrivs vid fakulteten, säger dekan Martin Grimberg Löfgren. Formatet med korta populärvetenskapliga föreläsningar har visat sig vara positivt och lockat många åhörare.

  • 2024-09-27

    Robotkollegor – en trend som kräver forskning

    I projektet ”AI-robotar i besöksnäringen: En framtid med nya kollegor” ska forskare från Handelshögskolan och Centrum för tjänsteforskning (CTF) undersöka hur anställda i besöksnäringen påverkas av att ha AI-robotar som kollegor.

    Kristina Palm, Poja Shams, Nina Löfgren och Maria Åkesson från Handelshögskolan och CTF samt Calle Rosengren vid Högskolan Kristianstad och Carin Håkansta vid Karolinska Institutet ska driva det tvååriga projektet som startar i juni 2025. Strawberry Hotel, Furhat Robotics och Compare Karlstad medverkar också.

  • 2024-09-27

    Forskare: Dessa åtgärder krävs för att nå målet om halverat matsvinn 2030

    I dag släpps en rapport om det nordiska matsvinnet. Rapporten är skriven av forskare vid Centrum för tjänsteforskning (CTF) vid Karlstads universitet och innehåller rekommendationer om politiska åtgärder. Budskapet är tydligt:

    – Antingen genomför vi kraftfulla åtgärder nu eller så överger vi målet om halverat matsvinn till 2030.

    I rapporten har forskarna identifierat initiativ och åtgärder som lett till att mindre mängd mat slängts i restaurang- och skolkök, inom handeln och i de nordiska hushållen. Baserat på detta rekommenderas ett antal åtgärder som krävs för att nå målet om halverat matsvinn till 2030.

    – Det handlar om allt från att implementera kraftfulla politiska verktyg för att minska svinn, till att stärka det nordiska samarbetet och sätta tydligare krav på datadelning samt bedömning och rapportering av matsvinn, säger Helén Williams, docent i miljö- och energisystem.