Nyheter

 • 2023-05-29

  Tre saker avgörande om arbete känns meningsfullt

  Jan Ch Karlsson, professor i arbetsvetenskap vid Handelshögskolan, har tillsammans med en kollega från Tyskland prisats för artikeln ”Towards a Sociology of Meaningful Work”.
  - Arbete med mycket negativ stress eller med starka hierarkier är direkt livsfarligt, säger Jan Ch Karlsson.

  Jan Ch Karlsson, varför är forskning om meningsfullt arbete viktigt?

  - De flesta människor tillbringar större delen av sitt liv och stora delar av sin dagliga tid i arbete. Därför är det viktigt att arbetet är meningsfullt och känns meningsfullt även om det inte är så för alla människor.

 • 2023-05-11

  Bo Enquist rapporterar från det nionde Pat Murphy International-symposiet

  Det här är en liten inblick i det årliga symposiet (undantaget pandemiåren 2020 och 2021) om marknadsföringsetik och näringslivets samhällsansvar, som i år hölls vid Bristol Business School i april. Det första symposiet gick av stapeln i London 2011, arrangerat av professor Patrick E. Murphy från Mendoza College of Business vid University of Notre Dame i USA. Murphys huvudsakliga ämnesområden är marknadsföringsetik och affärsetik.

  Symposiet har arrangerats av ett flertal olika universitet och handelshögskolor runt om i Europa och USA. Samuel och jag har deltagit i symposiet varje år sedan starten – förutom årets tillställning i Bristol, där han inte kunde närvara.

 • 2023-05-04

  Open access-journal inom informationssystem

  Remigijus Gustas, professor i informatik vid Handelshögskolan, är chefredaktör för open access-journalen International Journal of Information System Modeling and Design (IJISMD).

  Vad är fördelarna med att publiceras i en open access journal?

 • 2023-04-28

  Välkommen till Tjänsteinnovationsdagen 2023: Digitala och sociala innovationer för framtiden

  Hur möjliggörs innovation av digitalisering och hållbarhetsutmaningar? Hur upplevs innovationsförmågan hos svenska företag och vad påverkar detta? Hur kan organisationer stärka sin innovationsförmåga? Detta är några frågor som kommer att besvaras på Tjänsteinnovationsdagen 2023 den 1 juni på Karlstad CCC.

  Den 1 juni bjuder Centrum för tjänsteforskning (CTF) vid Karlstads universitet in till Tjänsteinnovationsdagen 2023 – ett seminarium där forskare och praktiker bjuder på intressanta föreläsningar och samtal med fokus på digitalisering, social innovation och hållbar utveckling. 

  Under seminariet presenterar CTF det senaste resultatet av Svenskt innovationsindex där tusentals kunder rankat innovationsgraden hos svenska företag och organisationer. 

 • 2023-04-27

  Uppsatspris för andra året till Handelshögskolan

  Grattis Magnus Olsen, vinnare av Svenska ProjektAkademiens årliga uppsatstävling 2023.

  Vad handlar din uppsats om?

 • 2023-04-27

  SM i ekonomi 2023 arrangeras av studentföreningen KarlEkon vid Handelshögskolan

  Handelshögskolans laguppställning består av studenterna Ellen Andersson, Tina Forssén och Elin Johansson som alla tre går termin 6 på civilekonomprogrammet med inriktning redovisning och styrning.

  Vilka förväntningar har ni på att medverka i SM i ekonomi?

  - Att skapa kontakter och lära känna ekonomistudenter från andra universitet, säger Ellen Andersson. Dessutom får vi testa våra kunskaper från vår utbildning,