Kalendarium

Clear River Racing är ett team som medverkar i tävlingen Formula Student, vilket är en av världens största ingenjörstävlingar för studenter. Teamet bygger under ett års tid en racingbil som de tävlar med på internationella tävlingar. I sommar ska de åka dels till Italien där vi ska tävla på Riccardo Paletti Circuit och dels till Tyskland där de ska tävla vid Hockenheimring mot lag från andra universitet världen över. I årets team är det 44 studenter som medverkar.
Välkommen till en halvdagskonferens om ekonomisk brottslighet med temat: Rättsliga aspekter med anledning av handläggningen av ekobrottsmålen mot Mats Qviberg och HQ Bank samt Victor Muller i SAAB. Konferensen inleds med att ordföranden i Högsta Domstolen Stefan Lindskog talar om prejudikatbildning och rättsfallsanalys. Rolf Åbjörnsson och Hans Strandberg, båda advokater inom insolvens och straffrätt, belyser några väl kända mål. Konferensen är avgiftsfri och öppen för alla.
Snart är det många studenter vid Handelshögskolan som tar examen och säger hej då. Den 1 juni kl.18.00 slås portarna upp för Vårbal 2018. Missa inte en oförglömlig kväll Snart är det äntligen dags! Alla dessa fina timmar tillsammans med studiekamraterna och efter allt hårt slit, det bör firas. Årets vårbal är på Karlstad CCC och vill man ta med sin respektive är hen självklart också välkommen. I april öppnar biljettförsäljningen och projektgruppen jobbar just nu med alla förberedelser.
Årets tema är kopplat till Handelshögskolans motto: Kunskap är inget värd utan förmågan att kunna använda den. Huvudtalare är Emma Frans, forskare, journalist och författare, som 2017 gav ut boken "Larmrapporten – Att skilja vetenskap från trams", som på ett pedagogisk sätt lär läsaren hur man navigerar genom den djungel av information som florerar runt omkring oss dagligen.
Prenumerera på Kalendarium