Kalendarium

Akademien för Insolvensrätt bjuder härmed in till en halvdagskonferens rörande Brott och kränkningar på internet, den 20 mars 2019 kl. 13.15-16.30. Det är Professorn Mårten Schultz från SCCL vid Stockholms universitet som talar över ämnet. Hämndporr, Facebook-våldtäkter och bilder på döda människor: Straffrättsliga utmaningar med brott på internet, Är det verkligen lagligt att sprida bilder på ett mordoffer på Facebook?
Welcome to the seminar: Will the Robots Take Care of Grandma? Eldercare Staffing and the Future of Work Speaker is Jerry A. Jacobs, Professor of sociology at the University of Pennsylvania, US Friday 29th of March, 10.15-11.30 in 3B 512 Jerry A. Jacobs is Professor of Sociology at the University of Pennsylvania, where he has taught since earning his Ph.D. in sociology at Harvard in 1983.
Handelshögskolan och avdelningen för juridik bjuder härmed in till en halvdagskonferens med Justitiekanslern Mari Heidenborg, den 16 april kl. 13.15-16.30 som talar om sin personliga syn på uppdraget som Justitiekansler och straffrättens roll i samhället i den politiska kontexten. Med gedigen erfarenhet som bland annat domare, lagman och expert i påföljdsutredningen och Bergvallskommissionen besöker Mari Heidenborg Karlstads universitet för en öppen föreläsning. Den 16 april 2019 kl.
Akademien för Insolvensrätt bjuder härmed in till en halvdagskonferens med f.d. justitiekanslern och justitierådet Göran Lambertz, den 23 maj kl. 13.15-16.30 som talar över ämnet Rättssäkerhet och rättstrygghet – en balansakt. Hur ska vi ha det i en rättsstat? Är det acceptabelt att oskyldiga döms om det krävs för att tillräckligt många brott ska klaras upp? Kan vi stå ut med att uppenbart skyldiga går fria? Vilken roll har medierna samt om vilket ansvar juristerna har? Den 23 maj 2019 kl.
Prenumerera på Kalendarium