Kalendarium

Den kognitiva tidsdistortionen är dokumenterad i såväl medicinsk som psykologisk forskning, men kunskapen om effekter på gruppnivå och organisationsnivå är begränsad.
Sociologi och Socialt arbete bjuder in till seminarium med Professor emiritus Göran Therborn som pratar om sin bok "Kapitalet, överheten och alla vi andra". Den 15 maj kl. 13.15-15.00 i sal 5C337.  Professor emiritus Göran Therborn ställer en rad frågor om klassanalys och vad det innebär att analysera Sverige som ett klassamhälle i sin nya bok Kapitalet, överheten och alla vi andra. År 1980-81 var Sverige historiskt som minst ojämlikt (i ekonomiskt avseende).
Akademien för Insolvensrätt bjuder härmed in till en halvdagskonferens med f.d. justitiekanslern och justitierådet Göran Lambertz, den 23 maj kl. 13.15-16.30 som talar över ämnet Rättssäkerhet och rättstrygghet – en balansakt. Hur ska vi ha det i en rättsstat? Är det acceptabelt att oskyldiga döms om det krävs för att tillräckligt många brott ska klaras upp? Kan vi stå ut med att uppenbart skyldiga går fria? Vilken roll har medierna samt om vilket ansvar juristerna har? Den 23 maj 2019 kl.
Läser du sista terminen på någon av de program som hör till Handelshögskolan får du inte missa den fantastiska avslutningen på din tid som student - Vårbalen! Projektgruppen ser fram emot att ge er en oförglömlig kväll - så boka in datumet redan nu. Mer information om pris och anmälan kommer inom kort.
Prenumerera på Kalendarium