Nyhetsarkiv för "Hhk"

2019-12-19
CTF, Centrum för tjänsteforskning vid Karlstads universitet, får cirka 18 miljoner från KK-stiftelsen till ett nytt forskningsprojekt i samverkan med näringslivet. I projektet ska forskarna titta närmare på hur digitalisering påverkar kunder och företag med fokus på upplevelser och utveckling av tjänster. - Vi är mycket glada och tacksamma för att KK-stiftelsen har gett oss möjlighet att fördjupa vår forskning kring digitalisering, kundupplevelser och tjänstefiering.
2019-12-18
Marie Karlsson Tuula, professor i civilrätt på Handelshögskolan vid Karlstads universitet, har utsetts till att bli en av 2020 års hedersvåldsambassadörer av Riksorganisationen GAPF - Glöm aldrig Pela och Fadime. Motiveringen är hennes viktiga ställningstagande och engagemang mot hedersvåld. (Uppdaterad 20/12.
2019-12-16
Nu är ytterligare en ny doktorand på plats och vi är glada över att välkomna Kristin Svärd. Hon är ny doktorand i företagsekonomi vid Handelshögskolan, placerad på Centrum för tjänsteforskning och knuten till Forskarskolan Management och IT.
2019-12-13
– Jag tycker det är roligt att Karlstads universitet och Karlstad som stad placerar sig i toppen på denna lista. Det är ett bevis på att våra studenter trivs och att vår samverkan med kommunen är på rätt väg, säger Johan Sterte, rektor vid Karlstads universitet. Det är Sveriges förenade studentkårer (SFS) som utser Årets studentstad och efter en nomineringsprocess har Karlstad kvalificerat sig till topp tre i landet.
2019-12-09
Årets Sustainability Day på Handelshögskolan handlade mycket om att ta sig från prat till fart. Att planer och prat ska bli handling och fart, eftersom kunskap är inget värd utan förmågan att kunna använda den.
2019-12-06
Är en app rätt sätt att guida besökarna på Centralsjukhuset i Karlstad? Det ska en ny forskningsstudie förhoppningsvis ge svar på. Studien innebär ett genombrott för forskning i verkliga miljöer inom DigitalWell. Studien är en del av DigitalWell Research, ett systerprojekt till DigitalWell, och kopplad till caset: ”Att hitta rätt”.
2019-12-03
Med utställningen "Stötta manligt företagande" vill Sara Högström, som undervisar på masterkursen Hållbara affärer, sätta ljuset på jämställdhetsfrågor. Utställningen, som är inlånad från Region Värmland, kombineras med att kommunikationsbyrån Bulldozer berättar om uppdrag där genusperspektivet varit en tydlig faktor. Sara Högström undervisar på Handelshögskolans kurs Hållbara affärer, som bland annat tar upp etiskt ledarskap.
2019-11-27

De vann pris för sin uppsats

Nyheter » 2019-11-27
”Alla klappade för att man skulle klappa”, så löd titeln på den C-uppsats som vann Uppsatspriset 2019 av Sveriges HR-förening region väst. Författarna är Emma Hammarberg och Fanny Olsson som studerat personal- och arbetsliv på Handelshögskolan vid Karlstads universitet. Årets vinnande uppsats inom personalvetenskap belyser organisationskultur och lojalitet. Juryns motivering var, bland annat, att uppsatsen är värdefull för HR-professionen.
2019-11-27
Black Friday försöker locka konsumenter att handla mer. Samtidigt nås vi dagligen av klimatrapporter med uppmaningar till förändrade konsumtionsvanor och motreaktioner som White Monday växer sig starkare. Vad är det som får konsumenter att falla för denna köphysteri trots en ökad klimatångest?
2019-11-21
Vi är glada över att välkomna Muhammad Murtaza Ali, ny doktorand i företagsekonomi vid Handelshögskolan. Han är placerad på Centrum för tjänsteforskning där han ska forska om digital transformation. - Jag ska forska om hur digitalisering påverkar olika marknader och aktörer.
2019-11-18
När domstolarna fattar beslut om att fortsätta eller upphöra med vård enligt LVU, lagen med särskilda bestämmelser om vård av unga, blir ofta tidigare bedömningar i praktiken vägledande. Det innebär att barn och unga som en gång blivit föremål för tvångsvård tenderar att bli kvar i vården under avsevärd tid.
2019-11-13
Samarbetet mellan Karlstads universitet och svensk stålindustri fortsätter genom CRE8® the Future. På fredag 15 november arrangeras årets upplaga av kreativitetstävlingen där åtta studentlag från hela Sverige ska bidra till utveckling av stålindustrin. Andreas Backlund och Emma Söderlind från Handelshögskolan vid Karlstads universitet ingår i ett av lagen tillsammans med studenter från Mittuniversitetet och Uppsala universitet.
2019-11-12
Åtta forskare från Karlstads universitet finns med på listor över de 100 mest citerade inom olika forskningsområden enligt nyhetsmagasinet Fokus. Listorna visar de forskare i Sverige som citerats flitigast i internationella vetenskapliga tidskrifter. Forskarna rankas utifrån hur mycket de citerats och det finns en topp 100-lista per område.
2019-11-11
Anne-Charlotte Paas är ny doktorand i företagsekonomi vid Handelshögskolan vid Karlstads universitet. Hon kommer att vara placerad på Centrum för tjänsteforskning där hon ska studera hållbar utveckling i vardagslivet. - Jag kommer bland annat att titta på hur olika dilemman kan uppstå och vilka implikationer det kan ha när en familj ska försöka leva på ett mer hållbart sätt i sitt vardagliga liv.
2019-11-08
Röda mattan var på plats, liksom ballonger och jubileumstårta. Tillsammans med omkring 300 gäster och föreläsarna Micael Dahlen, Katarina Blom och Helén Williams, firade Handelshögskolan 10 år igår, torsdag 7 november. Till tonerna av Stevie Wonders "Happy Birthday" invigde studenter från Musikhögskolan Ingesund årets Handelshögskolans dag. Liten har blivit stor, och med det följer ansvar.
2019-11-06
Times Higher Education är en av världens högst värderade universitetsrankningar. Karlstads universitet hamnar på plats 251-300 i kategorin Business & Economics. Rankningen består i år av nästan 1 400 universitet i 92 länder och är den största och mest varierade universitetsrankningen som gjorts. För att rankas måste lärosätena leva upp till vissa kriterier.
Prenumerera på Nyhetsarkiv för "Hhk"