Nyhetsarkiv för "Kau.se"

2019-01-22
Christina Olin-Scheller, Martin Stolare, Gabriel Bladh, Martin Kristiansson, Niklas Gericke och Brian Hudson - samtliga inom forskargruppen Rose vid Karlstads universitet - har blivit publicerade i den ansedda tidskriften London Review of Education. - Mycket glädjande och en bekräftelse på att vi inom Rose bidrar i den ledande, internationella forskningen om skolundervisning och lärarrollen, säger Christina Olin-Scheller, professor i pedagogiskt arbete och forskare vid Ro
2019-01-15
Hur användaren upplever tillgänglighet är en viktig faktor vid utveckling och utvärdering av attraktiva och hållbara transporttjänster. Trots det saknas ofta användarperspektivet i traditionella tillgänglighetsmätningar som i stället fokuserar på objektiva mått.
2019-01-10
Med start hösten 2019 kommer Karlstads universitet att utbilda ämneslärare med inriktning mot årskurs 7-9. Den nya utbildningen ger en lärarexamen med behörighet att undervisa i två ämnen och startar för att möta det stora behovet av lärare - Vi är väldigt glada över att kunna erbjuda den nya utbildningen som också är efterfrågad i regionen, säger Jessica Eriksson, dekan för lärarutbildningsnämnden vid Karlstads universitet.
2018-12-23
Ska plastkorken på mjölkförpackningen sitta kvar eller rivas loss innan källsortering? Och hur är det med gröttuben, ska man skölja bort grötrester innan sortering? I jultider ökar mängden hushållssopor, men att återvinna upplevs ofta som kladdigt, tidskrävande och komplicerat. Det visar en ny studie av forskare vid CTF, Centrum för tjänsteforskning vid Karlstads universitet. Forskarna har undersökt hur förpackningens utformning påverkar sortering.
2018-12-21

Inspirationsdagar i fysik

Nyheter » 2018-12-21
Under två dagar besökte 224 gymnasieelever och lärare Karlstads universitet för att inspireras till fortsatta studier inom fysikområdet. - Formatet har vi arbetat fram i samråd med gymnasielärarna i fysik, säger Marcus Berg, professor i fysik på Karlstads universitet.
2018-12-20
...hur känns det att ha blivit invald som ledamot i Vetenskapsrådets ämnesråde för humaniora och samhällsvetenskap 2019-2021? Det känns mycket bra. Jag ser det som ett hedersuppdrag att få möjlighet att verka för forskningen inom dessa breda fält. Kan du beskriva vad du som ledamot kommer att göra i ämnesrådet? - Detta är ju helt nytt för mig, och jag kommer att behöva lite tid för att sätta mig in i arbetet.

Kårhuset avvecklas

Nyheter » 2018-12-19
Under tisdagskvällen hade Kårhuset i Karlstad AB bolagsstämma och beslutade att avveckla kårhuset. Den främsta anledningen är att verksamhetens bokslut visade ett minusresultat. Aktiebolaget Kårhuset i Karlstads AB startades 2014 och har sedan oktober 2017 drivit kårhuset.
2018-12-19
Elitidrottsuniversitetet vid Karlstads universitet tar varje år emot cirka 30 studenter som tänkt satsa på sin idrott på elitnivå samtidigt som de skaffar sig en utbildning. Elitidrottsuniversitetet utgör på så sätt en plantskola för kommande stjärnor som ska representera Sveriges färger i olika mästerskap. Inte minst i OS. Sveriges olympiska kommitté, SOK, är väl medvetna om det och gör jämna besök i Karlstad. Det är inte lätt att satsa på en idrottskarriär.
2018-12-19
Ett nytt projekt för behovsdriven forskning och utveckling av verktyg och metoder för IT-baserad krisövning har beviljats 4,8 miljoner kronor från EU:s regionala utvecklingsfond Interreg Sverige- Norge.
2018-12-18
Den 22 januari är det 20 år sedan vi blev Karlstads universitet. För att fira 20-åringen bjuds alla studenter in till en firareftermiddag med program i aulan och efterföljande tårtkalas. Höjdpunkt? Clara Henry kommer på besök! Tag plats i Aula Magna den 22 januari klockan 13.00 och lyssna först till prorektor Thomas Blom och sedan på ett samtal mellan 1999 års ordförande och nuvarande ordförande för Karlstad Studentkår.
2018-12-17
Den 12 december arrangerades den andra upplagan av Matte möter industri-dagen, MIMM®-dagen, vid Karlstads universitet. På plats var representanter från Rolls-Royce, Sogeti och Uddeholm som tillsammans med gymnasieelever, studenter, forskare och lärare försökte hitta matematiska lösningar på hittills olösta problem. – Vi vill lyfta Värmland som bas för attraktiva arbetsgivare som genom avancerad och modern teknik använder matematik som verktyg.
2018-12-17

Magisk konst i vintermörkret

Nyheter » 2018-12-17
I fredags kväll hölls den årliga föreställningen Eldkonst på Sandgrundsudden i Karlstad, skapad av studenter vid Karlstads universitet. Vinterkvällen bjöd på nyskapad konst i flera former: danser, musik, en ljusinstallation, eldjonglering och flera brinnande konstverk. Årets tema var ”Att göra någonting av ingenting”. Kvällen inleddes med en föreläsning på Värmlands museum med Kristian Petrov, docent i idéhistoria och lektor i kulturstudier vid Karlstads universitet.
2018-12-13
Sverige beskrivs ofta som ett av världens mest sekulariserade länder. Men under de senaste decennierna har religionen fått en ny synlighet i form av politiska debatter, media och samhället i stort. Ämnet religionsvetenskap vid Karlstads universitet arbetar för att öka sin samverkan med samhället och har nu för första gången genomfört en konferens som riktade sig till en målgrupp utanför universitet.
2018-12-12
Skypesamtal som hackar och Netflixfilmer som plötsligt laddas om. Fördröjningar som kan vara otroligt irriterande, men snart är ett minne blott! Forskaren Toke Høiland-Jørgensen vid Karlstads universitet har tagit fram en lösning för smartare WiFi, som snart kan finnas i alla våras hem. – WiFi är en teknik som används överallt för att det är enkelt och billigt.
2018-12-11
För ett 20-tal av sjundeklassarna på Frödingskolan i Karlstad blev det traditionella pepparkaksbaket mer än förberedelser inför julen – det blev ett inspirerande tillfälle med sin mentor. - Ungdomarna är väldigt stolta över sin mentor.
Prenumerera på Nyhetsarkiv för "Kau.se"