Nyhetsarkiv för "Kau.se"

2018-10-19
Den 6 oktober hölls Karlstadmästerskap i programmering där studenter, alumner och representanter från lokala IT- och teknikföretag deltog. Efter avslutad tävling stod det klart att lag Bug repellent, med Dan Wolff från Altran, Marcus Söder från Sogeti och Niclas Fredriksson, student inom datavetenskap vid Karlstads universitet, vunnit med fyra lösta uppgifter. – Det var mycket roligt att vara med, säger Marcus Söder från Sogeti.
2018-10-17
Sjukförsäkringen är ett av fundamenten i den svenska välfärden, då människor ska känna trygghet när de blir sjukskrivna och inte får lön från sin arbetsgivare. Men för den som är sjuk idag gäller det att vara aktiv i sitt ärende för att allt ska löpa på hos Försäkringskassan. Sjukskrivna medborgare måste arbeta för att tillsammans med Försäkringskassans handläggare få ärendet utrett och tillgång till försäkringen. Det menar Johan Kaluza, i sin avhandling ”Sjukskrivnas arbetsbörda.
2018-10-16

Livet tio år efter uppsägningen

Nyheter » 2018-10-16
Vilka är de långsiktiga konsekvenserna när industriarbetare sägs upp vid en omstrukturering? Vad händer med individer och familjer? Hur ser det ut efter tio år efter uppsägningen? Och hur effektiva är stödprogram och arbetsmarknadsåtgärder i ett längre perspektiv?
2018-10-15
Anna Fyrberg Yngfalk och Markus Fellesson, Handelshögskolan vid Karlstads universitet har nyligen tilldelats drygt 2,5 miljoner kronor för projektet ”Kunder med ”förmåner” - #MeToo, makt och genus i kundinteraktivt tjänstearbete”. Forskningsprojektet handlar om att skapa mer kunskap om arbetsmiljön i serviceorganisationer genom att fokusera på kunders sexuella trakasserier, som är både mer omfattande och frekventa inom service och handel jämfört med andra branscher.
2018-10-12
Karlstads universitet har under de senaste åren satsat intensivt på att utveckla flera internationella och flexibla spetsutbildningar. Under våren 2019 startar tre nya kurser som riktar sig till verksamma inom tjänsteinnovation och datakommunikation. - Med etableringen av de nya kurserna positionerar sig Karlstads universitet som en av de främsta i Sverige inom den här typen av utbildningar, säger Jörg Pareigis, projektledare. Kurserna är både digitala och flexibla.
2018-10-11
Nya monterplatser har skapats för att möta utställarnas stora intresse av att träffa studenter på Karlstads universitet. Det gör att över 120 utställare får möjlighet att delta på jobbmässan. - Behovet av att hitta rätt kompetens är enormt för alla typer av arbetsgivare, både inom näringslivet och inom offentlig sektor.
2018-10-10
- Utbildning är självklart en värdefull investering, den ger dig valmöjligheter. En bra utbildning är entrébiljetten till framtiden, men det är själva kunskapen som är nyckeln till den egna reflektionen.
2018-10-09
Pågående verksamheter och insatser hos olika aktörer i länet, för att förebygga och bekämpa mäns våld mot kvinnor, ska kartläggas. Länsstyrelsen i Värmland har givit uppdraget till FOU Välfärd Värmland vid Karlstads universitet.
2018-10-05
En ny studie av forskare vid Karlstads universitet och Lunds universitet visar att det finns både brister och utvecklingspotential inom livsmedelsbranschen när det gäller klimatpåverkan.
2018-10-04
Riktlinjer för hållbara byggnadskoncept i byggbranschen, är temat i en nypublicerad bok med redaktör Asaad Almssad, docent i byggteknik på Karlstads universitet. - Sustainable Buildings, Interaction Between a Holistic Conceptual Act and Materials Properties, är en ny open access bok som jag är medredaktör till, säger Asaad Almssad. Boken behandlar riktlinjer för de mest kvalificerade åtgärderna för hållbart byggnadskoncept i byggbranschen enligt nya rön.
2018-10-03
Träden sprakar i allsköns färger, luften är hög och klar och nätterna börjar bli frostbitna – det är ett tydligt tecken på att Akademisk högtid närmar sig. Högtidskläder ses över, tal skrivs, installationsföreläsningar putsas och stämningen stiger – huset gör sig redo för universitetets stora högtidsdag den 19 oktober. I januari firar Karlstads universitet 20 år som universitet. Lärosätet bubblar och sjuder av aktivitet, både i nuet och inför framtiden.
2018-10-02
Universitetsstyrelsen vid Karlstads universitet beslutade den 2 oktober i enlighet med det förslag till vision och strategiska mål som tagits fram vid Karlstads universitet. Visionen sträcker sig till år 2030 och de strategiska målen till 2023. I visionen framgår att universitetet ska bedriva sin verksamhet med ökat fokus på ett bidra till hållbart samhälle.
2018-10-02
Ny forskning vid Karlstads universitet visar att massafabriker årligen kan spara flera miljoner kronor genom ny mätteknik. Den nya mättekniken gör det möjligt att styra massaprocessen så att förbrukningen av kemikalier, vatten och energi minskar.
2018-10-01
SELMA-studien vid Karlstads universitet är viktig för det EU-finansierade EDC-MixRisk projektet som undersöker gravida kvinnors exponering för blandningar av misstänkt hormonstörande kemikalier och vilken betydelse detta har för barns hälsa och utveckling. Hormonstörande ämnen är kemikalier som misstänks kunna störa vårt hormonella system, och påverka könsutveckling, cancer, fetma och neurokognitiv utveckling.
2018-10-01
Jonathan Lannö, ingenjörsstudent på Karlstads universitet, var en av 16 studenter som valdes ut för att delta i projektet Explore China. Syftet är att studenterna under en resa till Kina ska få inspiration och ökad kunskap om företagande och innovation. - Det var fantastiskt roligt att få åka på en sån här resa tillsammans med 15 andra studenter från olika delar av Sverige, säger Jonathan Lannö. Jag är både stolt och glad över att jag fick den här möjligheten.
Prenumerera på Nyhetsarkiv för "Kau.se"