Nyheter

 • 2018-09-26

  Prisas för bok om arbetslivet

  Boken "Arbete & Välfärd" kommer ut i februari 2019, men har redan tilldelats ett av Kurslitteraturprisets hederspriser- Sveriges främsta utmärkelse till författare av ny kurslitteratur. Bland författarna finns två karlstadsforskare - Ann Bergman, professor i arbetsvetenskap på Handelshögskolan vid Karlstads universitet och Jan Ch Karlsson, professor emeritus i sociologi och numera pensionerad arbetslivsforskare.

  "Arbete & Välfärd" är en grundbok om personal, arbetsmiljö och organisation. Det är också en bok som ger olika och ibland ifrågasättande perspektiv på ledning, personal och organisationsmodeller i Sverige. Boken är kritiskt samhällsvetenskapligt med aspekter som makt, genus, klass, etnicitet och facklig organisering. Syftet är bland annat att ge en god grund för seminarier och fördjupande diskussioner i utbildningen.

 • 2018-09-25

  Nätverket som ger jobb

  Det lönar sig att nätverka och engagera sig under studietiden - det var tydligt då studenter och företagsrepresentanter inom SNITS, Samverkan Näringsliv och IT-studenter vid Karlstads universitet, träffades för att knyta kontakter vid årets IT-middag den 20 september.

  Att många studenter erbjuds arbete efter avslutade ex-jobb var något som alla de tio deltagande företagen betonade under den inledande presentationen.

  – Sogeti har anställt fem nyutexaminerade studenter nu i höst och fyra av dem har gått SNITS-vägen. Ta kontakt med oss företag, det lönar sig, uppmanade Åsa Maspers, konsultchef och rekryteringsansvarig vid Sogeti.

 • 2018-09-25

  Samarbete med högaktuell serietecknare om feministiska tecknade serier

  På årets Bokmässan i Göteborg den 27-30 september deltar Margareta Wallin-Wictorin, lärare och forskare i kulturstudier och Monica Furu, lärare i konst-och bildgestaltning. Tillsammans med värmlandsbördiga serietecknaren Malin Biller, samtalar de bland annat om tecknade serier, om mediets möjligheter att nå ut och om tecknade serier och feminism.

  Vid Karlstads universitet finns möjlighet att under två terminer lära sig göra bildberättelser, illustrationer och tecknade serier. Initiativtagare till utbildningen är Monica Furu, adjunkt i konst- och bildgestaltning. Margareta Wallin Wictorin är en av lärarna, tillsammans med bland andra kursansvarige Fredrik Näsholm, adjunkt i konst- och bildgestaltning.

 • 2018-09-24

  Hallå där Susanne Walan

  ...projektledare för teknikerjakten. Susanne Walan tillträdde i maj som ny projektledare för Teknikerjakten efter Jan Håkanson. Hon har jobbat operativt i flera av projektets aktiviteter sedan det startade 2004.

  Vad har du för mål, idéer och tankar om teknikerjakten?
  - Först och främst handlar det om att fullfölja det som är bestämt inom projektet, det vill säga att stimulera intresset för naturvetenskap och teknik. Mycket har redan gjorts under de år som projektet har funnits, men det finns fortfarande mycket att utveckla.

 • 2018-09-24

  Anna Lindell fick sitt glasäpple i Aula Magna

  Under examenshögtiden på Karlstads universitet den gångna helgen fick Anna Lindell sitt glasäpple som ett konkret tecken på avlagd examen. Hon var en av 738 studenter som närvarade och det gjorde det till den största examenshögtiden hittills vid universitetet.

  Anna Lindell som studerat på programmet personal- och arbetsliv är idag anställd på Landstinget i Värmland som HR-konsult och har arbetat som samordnare av feriearbetare i Karlstads kommun.

  - Jag blev klar med studierna för några år sedan och det har gått bra efteråt, men det var först nu som det var praktiskt möjligt att vara med på ceremonin och ta emot glasäpplet.

 • 2018-09-21

  Veronica Stigsson är Årets alumn vid Karlstads universitet 2018

  Veronica Stigsson, Årets alumn 2018, har skapat stor nytta för livsmedelsindustrin genom sina akademiska kunskaper och sitt intresse för kemi och kemiska reaktioner. Med sin arbetsglädje och stora kompetens är hon en utmärkt ambassadör för Karlstads universitet.

  - Jag känner mig hedrad, glad och blev förvånad när jag fick veta att jag utsetts till Årets alumn. Jag åker fortfarande till universitetet och fikar med mina tidigare kollegor på kemiteknik ibland, det är en fantastisk miljö och att få vara en ambassadör för Karlstads universitet är jätteroligt, berättar Veronica Stigsson.

@KAU

Innovationsprojekt för lyckade studier vid Karlstads universitet: https://t.co/ObyfmL2Fwf #innovation #universitet… https://t.co/0IwusqBSI2