Nyheter

 • 2018-09-24

  Anna Lindell fick sitt glasäpple i Aula Magna

  Under examenshögtiden på Karlstads universitet den gångna helgen fick Anna Lindell sitt glasäpple som ett konkret tecken på avlagd examen. Hon var en av 738 studenter som närvarade och det gjorde det till den största examenshögtiden hittills vid universitetet.

  Anna Lindell som studerat på programmet personal- och arbetsliv är idag anställd på Landstinget i Värmland som HR-konsult och har arbetat som samordnare av feriearbetare i Karlstads kommun.

  - Jag blev klar med studierna för några år sedan och det har gått bra efteråt, men det var först nu som det var praktiskt möjligt att vara med på ceremonin och ta emot glasäpplet.

 • 2018-09-21

  Veronica Stigsson är Årets alumn vid Karlstads universitet 2018

  Veronica Stigsson, Årets alumn 2018, har skapat stor nytta för livsmedelsindustrin genom sina akademiska kunskaper och sitt intresse för kemi och kemiska reaktioner. Med sin arbetsglädje och stora kompetens är hon en utmärkt ambassadör för Karlstads universitet.

  - Jag känner mig hedrad, glad och blev förvånad när jag fick veta att jag utsetts till Årets alumn. Jag åker fortfarande till universitetet och fikar med mina tidigare kollegor på kemiteknik ibland, det är en fantastisk miljö och att få vara en ambassadör för Karlstads universitet är jätteroligt, berättar Veronica Stigsson.

 • 2018-09-20

  Statsvetaren Annika Fredén med i första Snabbtänkt

  Inför valet startade ett unikt forskningssamarbete; Snabbtänkt - reflektioner från valet 2018 av ledande forskare, där närmare 100 forskare bidrar med 80 texter som analyserar och reflekterar över årets val och valrörelse. Annika Fredén, lektor i statsvetenskap vid Karlstads universitet är en av dem.

  Annika Fredéns bidrag handlar om taktisk röstning på stora och små partier. Du hittar hennes bidrag på sidan 47 i Snabbtänkt 2018.

  Snabbtänkt är ett initiativ från forskningscentret DEMICOM vid Mittuniversitetet.

 • 2018-09-19

  Krafttag för att studenter ska bli medarbetare i Värmland

  Institutionen för ingenjörs- och kemivetenskaper vid Karlstads universitet, Paper Province och flera storföretag gör gemensam sak för att studenter vid Karlstads universitet ska bli framtida medarbetare i Värmland. Det sker inom projektet BEST. Nyligen möttes studenterna och företagen för första gången.

  - Jag tycker det är underbart. Den första träffen hjälpte mig att få en idé om framtiden, berättar Luis Alberto Strömbäck, som nyss börjat första terminen på civilingenjörsutbildningen kemiteknik. I början av sin utbildning är man osäker och det känns lite skrämmande, men det här var ett jättebra initiativ. Det gav också möjligheter till kontakt och jag bytte uppgifter med en person från Stora Enso. Jag kommer höra av mig om sommarjobb när det närmar sig lite mer. Jag är jättenöjd med starten.

 • 2018-09-19

  Emma Frans på Handelshögskolans dag

  Huvudtalare på Handelshögskolans dag den 11 oktober är Emma Frans, forskare, journalist och författare. Årets tema är kopplat till Handelshögskolans motto: Kunskap är inget värd utan förmågan att kunna använda den.

  Hur avgör du vad som är vinklade nyheter – och rena påhitt? Och är vetenskapliga rön ens vetenskapliga? I tider av "alternativa fakta", fejknyheter och halvsanningar ger forskaren och prisade journalisten Emma Frans dig vetenskapskoll för att förstå hur fakta – och påstådda fakta – ska bedömas.

 • 2018-09-18

  Tung internationell utmärkelse till Anders Gustafsson

  I år tilldelades den prestigefyllda internationella utmärkelsen “Christopher Lovelock Career Contributions to the Services Discipline Award” till Anders Gustafsson, professor i företagsekonomi vid CTF, Centrum för tjänsteforskning vid Karlstads universitet. Endast fem gånger tidigare har utmärkelsen tilldelats en forskare utanför USA.

  - Jag är enormt överväldigad, stolt och så klart mycket hedrad. Det är otroligt kompetenta forskare på listan bland tidigare mottagare och jag vet att konkurrensen är stenhård, säger Anders Gustafsson.

@KAU

Innovationsprojekt för lyckade studier vid Karlstads universitet: https://t.co/ObyfmL2Fwf #innovation #universitet… https://t.co/0IwusqBSI2