Nyheter

 • 2018-09-20

  Hallå där, Rodney Clarke...

  ...du forskar och undervisar på University of Wollongong och är även docent i informatik på Handelshögskolan vid Karlstads universitet. Pendelavståndet mellan de båda arbetsplatserna är ovanligt långt - ungefär 32 timmars resa från dörr till dörr.

  Hur kommer det sig att du är här i Karlstad?
  - Jag kom i kontakt med ämnet informatik i Karlstad i början av 2000-talet och har även en hel del samarbete med Samot och CTF. Den här gången har jag varit här på ämnet informatik genom ett Erasmus-utbyte.

 • 2018-09-19

  Emma Frans på Handelshögskolans dag

  Huvudtalare på Handelshögskolans dag den 11 oktober är Emma Frans, forskare, journalist och författare. Årets tema är kopplat till Handelshögskolans motto: Kunskap är inget värd utan förmågan att kunna använda den.

  Hur avgör du vad som är vinklade nyheter – och rena påhitt? Och är vetenskapliga rön ens vetenskapliga? I tider av "alternativa fakta", fejknyheter och halvsanningar ger forskaren och prisade journalisten Emma Frans dig vetenskapskoll för att förstå hur fakta – och påstådda fakta – ska bedömas.

 • 2018-09-17

  Treklöverrapporten om ämnet informatik i Karlstad nu färdig

  Inom samarbetet mellan Karlstads universitet, Linnéuniversitetet och Mittuniversitetet för utbildningsgranskning, har nu informatikämnet i Karlstad belysts av ämnesrepresentanter från olika nordiska universitet, en arbetslivsrepresentant samt studentrepresentanter.

  I rapporten framhålls ämnets väl utvecklade samarbete med arbetslivet inom flera kurser, nivåer och program. Bedömargruppen lyfter också kopplingen till forskningsprojekt i masterprogrammet som medför att detta kan bedrivas med en god studiemiljö och trots ett begränsat antal platser. Även ITQ och andra rekryteringsarbeten som distansprogrammet framhålls bland goda exempel som kan spridas till andra lärosäten.

 • 2018-08-28

  Gunnar Olsson ny medarbetare på informatik

  Den 1 augusti fick ämnet informatik en ny lärare. Gunnar Olsson med en gedigen bakgrund inom IT-branschen- och tidigare OS-medaljör, har tagit klivet in i den akademiska världen.

  Gunnar Olsson kommer ursprungligen från Timrå, en ort strax norr om Sundsvall med stark idrottstradition, inte minst ishockey med Timrå IK:s A-herrlag i svenska hockeyligan, SHL. För Gunnar Olsson blev det kanot istället.

  - Jag var väl 13 år när Ungdoms-SM i kanot kördes i Timrå. Jag såg alla kanoter och tyckte det var så häftigt. Mellansystern i familjen började först, därefter kom jag och sedan hakade även lillasyster på kanotsporten, berättar Gunnar.

 • 2018-06-27

  Digitalisering, medicin och hälsa i fokus

  Mellan 18-21 juni arrangerades det internationella symposiet IEEE CBMS 2018 vid Karlstads universitet. Cirka 100 internationella forskare och andra experter inom medicin- och hälsovårdsteknik besökte universitetet och deltog vid symposiet för att presentera egen forskning och kunskap samt ta del av och utbyta erfarenheter med andra.

  - IEEE CBMS är en topprankad konferens och det här är första gången den arrangeras i Sverige, berättar Bridget Kane, docent i informatik vid Handelshögskolan. Under konferensdagarna har vi fått mycket positiv feedback från deltagarna, både för konferensens innehåll och genomförande.

  IEEE CBMS 2018 är det 31:a Internationella symposiet om databaserade medicinska system. CBMS står för Computer-Based Medical Systems och konferensen hålls i juni varje år. Den samlar forskare och andra experter från en rad olika fält med koppling till medicin- och hälsovårdsteknik.

 • 2018-06-15

  Vad händer inom digitalisering, medicin och hälsa?

  Under kommande vecka (18-21 juni) samlas internationella forskare, representanter från hälso- och sjukvårdssektorn och andra experter på Karlstads universitet för att belysa frågor som rör digitalisering, medicin och hälsa. Framtidens sjukhus, cybersäkerhet och sjukvård samt nya visualiseringstekniker i behandling av cancer är några av de områden som kommer att behandlas under det internationella symposiet IEEE CBMS 2018.

  IEEE CBMS 2018 är det 31:a Internationella Symposiet om databaserade medicinska system och arrangeras vid Karlstads universitet den 18-21 juni. CBMS står för Computer-Based Medical Systems och konferensen samlar forskare från en rad olika fält: datavetenskap, informatik, ingenjörsvetenskap och även experter inom medicinsk teknik som är verksamma inom akademin och den medicinska sektorn.

Kontaktuppgifter till informatik, se mer info under menyalternativet kontakt
Sidansvarig: Malin Åhs
Senaste uppdatering: 2017-05-31