Nyheter

 • 2018-02-21

  After School den 15 mars, kl. 17-22

  After school är ett event där du som student får chansen att träffa olika IT-företag och mingla med dess anställda. Genom att gå på eventet får du en unik möjlighet att ställa frågor till företagen och bygga upp ditt nätverk.

  Idén After School bygger på att du som student ska få en chans att träffa olika IT-företag i en avslappnad miljö. För endast 50 kr får du uppleva denna kväll med god mat och dryck. Detta event görs i samarbete med SNITS.

  Till Facebookevent

 • 2018-01-25

  M4D 2018 äger rum i Uganda 15-16 november

  Informatiks mångåriga partner Makerere-universitetet i Ugandas huvudstad Kampala kommer att agera värd för konferensen sjätte upplagan av Mobile Communication Technologies for Development, M4D 2018.

  M4D-konferenserna startades en gång i tiden inom den numera nedlagda centrumbildningen HumanIT och hölls då Karlstad. Därefter har konferensen besökt Kampala, New Dehli, Dakar, och Maputo, och i år är det alltså Kampalas tur igen.

 • 2017-11-21

  Handelshögskolans dag om att påverka med känsla

  Från smarta sätt att kommunicera hållbarhet och hur man hittar rätt kund och affärsmodell för företagets tjänster till hur mycket en enda person kan påverka. Handelshögskolans dag 2017 hade tema påverkan och landade i kloka tankar både för stunden och livet.

  Född och uppvuxen i Botkyrka. Som 17-åring var drömmen att bli journalist. Men förebilderna var få i förorten, där de kriminella var hjältarna. Mötet med och påverkan från en enda person räckte. I det här fallet en journalist från den stora kvällstidningen och för Siduri Poli betydde mötet att vägen till journalistyrket blev möjlig.

 • 2017-11-01

  Fredrik Johansson ny lärarresurs på informatik

  Vi välkomnar Fredrik Johansson som kommer att arbeta heltid hos oss vissa månader under läsåret 17/18 på kurser som databasdesign, programmeringskurser och webbkurser.

  Fredrik jobbar till vardags på Cerpus Karlstadskontor där han hjälper företagets kunder med deras webbplatser. Bland annat har han medverkat vid Karlstads universitets introduktion av sin nya Drupal-lösning.

  För att komma i kontakt med Fredrik, använd mejladressen fredrik.h.johansson@kau.se (observera ”.h.”; det finns redan en annan Fredrik Johansson på KAU)

 • 2017-09-28

  Seminarium 3 oktober: Digitaliseringens transformerade kraft

  Ett diskussionsseminarium med Professor Jan “Gulan” Gulliksen, ny ledamot i universitetsstyrelsen och ledamot i Digitaliseringsrådet. Digitaliseringsrådet startades av den svenska regeringen i mars i år.

  “Gulan” kommer att prata och diskutera kring områden som politik, nationell IT-strategi och digitalisering, alltså effekten som digitiseringen av vårt samhälle medför. Han kommer även prata om digitaliseringen som ett objekt för forskning och utbildning.

  Händelsen är öppen för allmänheten. Seminariet hålls på engelska men frågor kan ställas på svenska.

  Medverkande
  - Prof. Jan Gulliksen, KTH
  - Prof. John Sören Pettersson, KAU, moderator

 • 2017-09-19

  Seminarium 20 november: Emerging Mobile Learning Environments

  Edgar Napoleon Asiimwe, Örebro universitet och DSV, besöker oss för att tala om följande.

  This seminar deal with issues pertaining to the implementation of mobile learning and particularly the use of learning content management systems and mobile devices in university education. The discussion is positioned at the intersection of the research areas of information systems and education. The general view of technology is grounded in the field of information systems, but it is connected to the field of learning using the framework for the rational analysis of mobile education (FRAME).

  Tid: 20 november, kl 14:05-15:00
  Plats: Informatiks fikarum 1A349

Kontaktuppgifter till informatik, se mer info under menyalternativet kontakt