Nyheter

 • 2018-11-20

  Grattis Prima Gustiené, nybliven docent i informatik...

  ...du blev utsedd till docent av Fakultetsnämnden vid deras senaste sammanträde. Hur känns det?

  - Det känns jättebra och jag är både stolt och lycklig. Det är ett viktigt steg i min akademiska karriär. Det känns fint att det jag gjort som forskare och lärare bedömdes vara docentkompetent.

 • 2018-10-30

  Kurs om e-tjänster kombinerar företagsekonomi och informatik

  För två år sedan gjordes den om från svenska till engelska. Kursen Tjänster och IT: Elektroniska affärer, lockar idag både svensktalande och internationella studenter. Och kopplingen till den senaste forskningen i kombination med att jobba med skarpa case från organisationer och företag gör kursen till ett attraktivt val för studenter inom såväl informatik som företagsekonomi. Kursen ingår i programmet IT-design: affärssystem och ekonomi på Handelshögskolan, och är även öppen som fristående kurs.

  Ett syfte med kursen, som är på 15 högskolepoäng, är att studenterna ska bli ”två-språkiga”. Företagsekonomistudenter ska få mer kunskap om hur informationssystem hänger ihop med användarperspektiv och organiseringen av arbete och informatikstudenter ges en djupare inblick i koncept och modeller inom tjänster, marknadsföring och ledningsfrågor. En viktig del är att träna på att relatera de olika modellerna till varandra, att växla perspektiv.

 • 2018-10-18

  Bridget Kane om informationssystem inom hälso-och sjukvården

  Bridget Kane, docent i informatik, höll en av docentföreläsningarna som Fakulteten för humaniora och samhällsvetenskap bjöd in till onsdagen den 17 oktober. Hon gav en inblick i sin forskning om informationssystem inom hälso- och sjukvården.

  Inom hälso- och sjukvården möts många kompetenser, specialister från olika områden och olika yrkesgrupper. Att kommunikationen fungerar och rätt information når rätt mottagare i systemet är ofta - och bokstavligt talat - livsavgörande. Under sin docentföreläsning gav Bridget Kane inblick i sin forskning och de utmaningar hon kartlägger, bland annat genom observationer och intervjuer med specialister, läkare, sjuksköterskor och annan personal inom sjukvården.

 • 2018-09-20

  Hallå där, Rodney Clarke...

  ...du forskar och undervisar på University of Wollongong och är även docent i informatik på Handelshögskolan vid Karlstads universitet. Pendelavståndet mellan de båda arbetsplatserna är ovanligt långt - ungefär 32 timmars resa från dörr till dörr.

  Hur kommer det sig att du är här i Karlstad?
  - Jag kom i kontakt med ämnet informatik i Karlstad i början av 2000-talet och har även en hel del samarbete med Samot och CTF. Den här gången har jag varit här på ämnet informatik genom ett Erasmus-utbyte.

 • 2018-09-19

  Emma Frans på Handelshögskolans dag

  Huvudtalare på Handelshögskolans dag den 11 oktober är Emma Frans, forskare, journalist och författare. Årets tema är kopplat till Handelshögskolans motto: Kunskap är inget värd utan förmågan att kunna använda den.

  Hur avgör du vad som är vinklade nyheter – och rena påhitt? Och är vetenskapliga rön ens vetenskapliga? I tider av "alternativa fakta", fejknyheter och halvsanningar ger forskaren och prisade journalisten Emma Frans dig vetenskapskoll för att förstå hur fakta – och påstådda fakta – ska bedömas.

 • 2018-09-17

  Treklöverrapporten om ämnet informatik i Karlstad nu färdig

  Inom samarbetet mellan Karlstads universitet, Linnéuniversitetet och Mittuniversitetet för utbildningsgranskning, har nu informatikämnet i Karlstad belysts av ämnesrepresentanter från olika nordiska universitet, en arbetslivsrepresentant samt studentrepresentanter.

  I rapporten framhålls ämnets väl utvecklade samarbete med arbetslivet inom flera kurser, nivåer och program. Bedömargruppen lyfter också kopplingen till forskningsprojekt i masterprogrammet som medför att detta kan bedrivas med en god studiemiljö och trots ett begränsat antal platser. Även ITQ och andra rekryteringsarbeten som distansprogrammet framhålls bland goda exempel som kan spridas till andra lärosäten.

Kontaktuppgifter till informatik, se mer info under menyalternativet kontakt
Sidansvarig: Malin Åhs
Senaste uppdatering: 2017-05-31