Nyheter

 • 2022-01-20

  Årets första Digitala kulturmorgon

  Nu är det snart dags för vårens första Digitala Kulturmorgon, ett Kultur på Kau-evenemang som är öppet för alla. Torsdag den 27 januari möter vi Carl Unander-Scharin, professor vid Musikhögskolan Ingesund. Han talar på temat Operasång, teknologi och forskning - hur i all världen går det ihop?

  Varmt välkommen till ett seminarium om flygande körer, interaktiva ringar, operasång och forskning av Carl Unander‐Scharin, en svensk tonsättare och operasångare, filosofie doktor och professor. Han har studerat vid Kungliga Musikhögskolan, Operahögskolan och KTH i sin hemstad Stockholm och är specialiserad på höga lyriska tenor‐partier. Mellan 2000 och 2010 var han anställd på Kungliga Operan i Stockholm. Carl var mellan 2011 och 2014 Gästprofessor vid Operahögskolan i Stockholm, och är sedan år 2014 professor vid Musikhögskolan Ingesund vid Karlstads Universitet.

 • 2022-01-20

  Första kullen jurister examinerade från Handelshögskolan

  Per-Ola Wiklander, universitetslektor i offentlig rätt och programledare vid Handelshögskolan är mycket nöjd med hur juristprogrammet har utvecklats. Och studenterna får jobb direkt.

  - Jag har varit med från start som lärare och tog över programledarskapet för två och ett halvt år sedan. Det har varit en hel del utvecklingsarbete då en juristexamen är väldigt omfattande. Men våra studenter har varit både ambitiösa och skickliga. Speciellt den första kullen har presterat bra hela vägen. Ur ett programledarperspektiv är det tillfredställande att nu cirka sextio studenter har tagit sig hela vägen i mål.

 • 2022-01-19

  Uppkopplade medier och platsbaserade tjänster i fokus för nytt forskningscentrum

  Att navigera i den moderna teknologin är idag vardag för många människor. Men hur påverkar den oss och hur skiljer det sig mellan olika geografiska och sociala grupper? Centrum för geomediastudier vid Karlstads universitet forskar i ämnet.

  - Med start nu i vår kommer vi att bygga upp en forskningsinfrastruktur genom fokusintervjuer med utvalda personer ur olika geografiska och sociala områden, säger André Jansson, professor i medie- och kommunikationsvetenskap och föreståndare för nybildade Centrum för geomediastudier. Genom dem vill vi bedriva forskning om hur de upplever och använder uppkopplade medier, inte minst olika platsbaserade tjänster, i vardagen.

 • 2022-01-17

  Juridikens dynamik i fokus kring gränssamarbete

  Vid gränsen mellan Sverige och Norge finns juridiska utmaningar. Studenter vid juristprogrammet har kommit långt i arbetet med att reda ut de frågor som kan uppstå.

  Vad får polisen göra på respektive sida av gränsen mellan Sverige och Norge? Vilka skillnader finns i de båda ländernas lagstiftningar? Och hur ska ett samarbete mellan länderna bli hanterbart och praktiskt genomförbart?

  Frågorna inför invigningen av den gemensamma gränspolisstationen i Morokulien i norra Värmland är många. Bland frågeställningarna finns:

 • 2022-01-14

  Hotspot 2022 blir digital

  På grund av den ökade smittspridningen och Folkhälsomyndighetens riktlinjer har universitetsdirektören och säkerhetschefen på Karlstads universitet beslutat att Hotspot 2022 genomförs digitalt.

  – Trots att mässan återigen blir i digital form är den ändå en självklar plats för företag och organisationer i regionen att träffa framtida arbetskraft, säger Ximena Deramond, projektledare för Hotspot. Kursansvariga tar hänsyn till att mässan blir digital och planerar för att studenterna ska få möjlighet att besöka mässan. 

 • 2022-01-13

  Start av fler kurser för yrkesverksamma inom tjänsteområdet

  Nu utökar CTF, Centrum för tjänsteforskning vid Karlstads universitet, sitt utbud av flexibla kurser för yrkesverksamma inom tjänsteområdet. Kurser inom digitalisering, kundresor och idéhantering är nu öppna för anmälan, varav två ges för första gången. Kurserna startar i slutet av januari. Anmälan är öppen till och med 18 januari.

  Anmälan är nu öppen till vårens första kurser för yrkesverksamma. Fler kurser kommer att lanseras och erbjudas under året. Alla kurser är kostnadsfria. Antal platser är begränsat.