Viktiga Bud

 • Öppettider för universitetets entréer sommaren 2018

Student

Nyheter

 • 2018-06-07

  Universitetet flaggar på halv stång

  Tisdagen den 5 juni gick Dag Nordmark bort efter en kort tids sjukdom. Dag Nordmark var professor i ämnet litteraturvetenskap under åren 1998-2011 och var även projektledare för En värmländsk litteraturhistoria. Dag Nordmark har skrivit flertalet böcker där de senaste har fokuserat på bilden av Gustaf Fröding.

  Under dagen den 7 juni kommer universitetet att flagga på halv stång och ett minnesbord finns uppställt vid Välkomstcenter.

 • 2018-06-04

  Kenyanskan Martha vill tillbaka till Karlstads universitet för att doktorera

  Utbytesstudenten Martha Maiyo kommer gärna tillbaka till Karlstads universitet för att läsa en mastersutbildning och doktorera. Det berättade hon i samband med vårterminens Farewell ceremony. English version below.

  - Det har varit så bra! Studierna, undervisningen och de tekniska förutsättningarna, säger Martha Maiyo som studerar vid Laikipia university i Nyahururu. Undervisningen skiljer sig från Kenya där distansen mellan studenter och lärare är mycket större.

 • 2018-06-04

  Lyckad vårbal i varm sommarkväll

  Sommarkväll, sol och Klarälvens blänkande vatten. Handelshögskolans vårbal i fredags, 1 juni, kunde inte fått en vackrare inramning. Och i underbara klänningar och stiliga kostymer minglade studenterna på KCCC:s träbrygga, för att sedan fira att studierna är avklarade. Bubbel, röda mattan och fotovägg - allt var på plats.

  Handelshögskolans vårbal är numera tradition och i år var 300 festklädda gäster på plats på KCCC för middag, underhållning och festligheter. Vårbalen är en fest för studenter av studenter med stöd från Handelshögskolan. I år var det Frida Johansson, turismprogrammet, som tillsammans med projektgruppen Andrea Elfman (Pelikan), Felicia Morén och Matilda Andersson (Ture), Julia Laitinen, Frida Dexe och Emmy Didriksson (Mexika) samt Moa Lindström och Amanda Arvidsson (JFK), hade ordnat med inbjudan, programmet, bokningar och allt annat fixande inför vårbalen.

 • 2018-06-01

  Nyheter i shopen

  Nu är sommaren här och det har fyllts på med gåvor i Välkomstcentrets shop!

  Nu finns det skärbrädor och brickor som är perfekta att ge bort som gåva när man exempelvis ska packa resväskan. Motivet är byggnader i Karlstad, där även vårt fina Karlstads universitet finns med.

 • 2018-05-30

  ”Kanske blir jag SO-lärare, jag gillar historia”

  Det säger Eden Estefanos, en av deltagarna i mentorprogrammet Näktergalen, där elever i grundskolan har en student vid Karlstads universitet som mentor under ett läsår. 

  -Vi har gjort så många roliga saker, men allra roligast var det att spela fotboll tillsammans.

  Kommer du tillbaka efter gymnasiet?
  - Gärna, om jag inte flyttar. Jag vill bli flygvärdinna, men det kan man inte kan utbilda sig till här, va? Kanske blir jag SO-lärare, jag gillar historia.

 • 2018-05-29

  Kentucky University i samläsning med Karlstads universitet

  Under två veckor i maj har studenter från NKU, Northern Kentucky University i USA studerat en kurs i biologi, delvis vid Karlstads universitet. Det har varit fantastiska förutsättningar med varmt och soligt väder och de har fått se den nordliga växtligheten, djur och träffat lärare och studenter.

  Naturvårdsbiologi är vetenskapen om den biologiska mångfalden och i den här kursen på NKU, Northern Kentucky University, får studenterna studera den moderna naturvårdsbiologins grunder. Syftet med kursen är att ge en introduktion till de ekologiska begreppen och de grundläggande fältmetoderna med fokus på förvaltningen av nordlig fauna och flora. Två veckor genomfördes vid Karlstads universitet med omgivande område. Det innebar bland annat utflykter till lokala fältplatser i skogar, sjöar, floder och strömmar.