Student

Nyheter

 • 2018-07-12

  Första antagningen till höstterminen 2018 vid Karlstads universitet klar

  Omkring 13 440 får idag besked om de antagits till en utbildning vid Karlstads universitet. Det är en ökning med drygt 400 från samma period 2017. Av dessa antas 4 164 till program, drygt 120 fler än förra året.

  I eftermiddag får de som sökt utbildning med start i höst på högskolor och universitet i Sverige besked om de antagits till sina utbildningar, placerats som reserver eller strukits efter första urvalet. Den som antagits eller blivit reservplacerade måste svara senast 27 juli för att behålla sin plats.

  De populäraste programmen är liksom förra året jurist-, psykolog- och socionomprogrammen. Juristprogrammet antar 160 personer, med drygt 2 200 reservplacerade. 32 har antagits till psykologprogrammet, som har knappt 1 700 reserver. Socionom tar in 60, med drygt 1 100 reserver.

 • 2018-06-27

  Hög kvalitet på forskarutbildning i datavetenskap

  UKÄ, Universitetskanslerämbetet, har utvärderat kvaliteten på utbildningar på forskarnivå inom datavetenskap vid svenska lärosäten. Karlstads universitets forskarutbildning inom datavetenskap får i granskningen omdömet hög kvalitet.

  - De senaste tre åren har vår forskarutbildning haft en remarkabel tillväxt, precis som vår övriga forskningsverksamhet. Forskastudenterna är involverade i alla tre av våra forskningsområden, datakommunikation, datasäkerhet och personlig integritet samt programutveckling, säger Karl-Johan Grinnemo, ämnesföreträdare för Datavetenskap vid Karlstads universitet. Forskarstudenterna får ta del av tillämpad forskning genom våra samverkansprojekt som bedrivs ihop med nationella och internationella aktörer från näringsliv, offentlig sektor och akademi.

 • 2018-06-21

  Eduroam enda trådlösa nätverket från 2 juli

  Den 2 juli 2018 försvinner det trådlösa nätverket Kau-student. För att få åtkomst till WiFi i universitetets lokaler gäller hädanefter endast eduroam. Eduroam är säkert, kostnadsfritt och används på många andra universitet och högskolor världen över, vilket underlättar surfandet för den som reser.

  Eduroam är ett säkert och gratis trådlöst internet för alla studenter, forskare, lärare och övriga anställda i högskolesverige. Det används även i andra delar av världen och på vissa publika platser som till exempel flygplatser.
  - Vi stänger ner nätverket Kau-student eftersom vi inte ser någon anledning att ha det kvar. Det är enklare med ett enda nätverk och alla når precis samma saker via eduroam, säger Tom Ericson Furufors, systemutvecklare på IT-avdelningen vid Karlstads universitet.

 • 2018-06-07

  Universitetet flaggar på halv stång

  Tisdagen den 5 juni gick Dag Nordmark bort efter en kort tids sjukdom. Dag Nordmark var professor i ämnet litteraturvetenskap under åren 1998-2011 och var även projektledare för En värmländsk litteraturhistoria. Dag Nordmark har skrivit flertalet böcker där de senaste har fokuserat på bilden av Gustaf Fröding.

  Under dagen den 7 juni kommer universitetet att flagga på halv stång och ett minnesbord finns uppställt vid Välkomstcenter.

 • 2018-06-04

  Kenyanskan Martha vill tillbaka till Karlstads universitet för att doktorera

  Utbytesstudenten Martha Maiyo kommer gärna tillbaka till Karlstads universitet för att läsa en mastersutbildning och doktorera. Det berättade hon i samband med vårterminens Farewell ceremony. English version below.

  - Det har varit så bra! Studierna, undervisningen och de tekniska förutsättningarna, säger Martha Maiyo som studerar vid Laikipia university i Nyahururu. Undervisningen skiljer sig från Kenya där distansen mellan studenter och lärare är mycket större.

 • 2018-06-04

  Lyckad vårbal i varm sommarkväll

  Sommarkväll, sol och Klarälvens blänkande vatten. Handelshögskolans vårbal i fredags, 1 juni, kunde inte fått en vackrare inramning. Och i underbara klänningar och stiliga kostymer minglade studenterna på KCCC:s träbrygga, för att sedan fira att studierna är avklarade. Bubbel, röda mattan och fotovägg - allt var på plats.

  Handelshögskolans vårbal är numera tradition och i år var 300 festklädda gäster på plats på KCCC för middag, underhållning och festligheter. Vårbalen är en fest för studenter av studenter med stöd från Handelshögskolan. I år var det Frida Johansson, turismprogrammet, som tillsammans med projektgruppen Andrea Elfman (Pelikan), Felicia Morén och Matilda Andersson (Ture), Julia Laitinen, Frida Dexe och Emmy Didriksson (Mexika) samt Moa Lindström och Amanda Arvidsson (JFK), hade ordnat med inbjudan, programmet, bokningar och allt annat fixande inför vårbalen.