Viktiga Bud

 • KauPlay nere för uppgradering

Student

Nyheter

 • 2020-01-20

  Några av Treklöverutvärderingarna är avslutade

  Utvärderingarna av utbildningar i kluster 1, 6 och 7 har avslutats. Nu återstår för fakulteten för humaniora och samhällsvetenskap att följa upp de åtgärder som utbildarna ska genomföra.

  Utvärderingar rör utbildningar inom media- och kommunikationsvetenskap, statistik, nationalekonomi, företagsekonomi, civilekonomprogrammet och informatik. Thomas Nilsson är representant för Karlstads universitet i Treklöverns ledningsgrupp och tycker att genomförandet av denna fas i utvärderingsprocessen har prövat och synliggjort systematiken i Treklövermodellen.

 • 2020-01-15

  Alltid på en måndag

  Nu är programmet för vårens "Alltid på en måndag" i biblioteket färdigt. Varje måndag, hela våren, kan du lyssna till korta föreläsningar i biblioteket som handlar om hur du blir en mer effektiv och framgångsrik student.

  "Alltid på en måndag" vänder sig till dig som är student, men alla är välkomna. Varje måndag kl. 12.30-13 kan du komma till Studieverkstaden på plan 3 i biblioteket och lyssna på en kort föreläsning eller delta i en workshop.

  Se innehåll och hela vårens program genom att klicka på länken:
  Alltid på en måndag - VT20

 • 2020-01-10

  TimeEdit har ändrat sina ingångslänkar – länkar äldre än 6 månader påverkas

  Om du har skapat egna direktlänkar som har url: se.timeedit.net kommer dessa inte längre att fungera från 15 januari 2020.

  Om du inte får fram ditt schema eller lokal, gå till TimeEdit via startsidan på inslaget eller kurshemsidan, sök fram lokalen eller schemat igen och ersätt länken. Den nya länken ska börja med cloud.timeedit.net

  Länk till schema

  Länk till lokalbokning

 • 2019-12-30

  Universitetet får medel för arbetsintegrerad lärarutbildning

  Karlstads universitet beviljas 3 000 000 kr för fortsatt deltagande i satsningen på arbetsintegrerad lärarutbildning.

  Karlstads universitet var ett av de lärosäten som i höstas lämnande in en intresseanmälan för att delta i satsningen på arbetsintegrerad lärarutbildning. Uppdraget innebär att utveckla ett regionalt samarbete som möjliggör en arbetsintegrerad lärarutbildning där man kan studera till lärare samtidigt som man arbetar på en skola. Lön utgår under studietiden.

 • 2019-12-20

  Hallå där Anna Lindholm, adjunkt i svenska som andraspråk...

  ...Din avhandling "Flerspråkiga elevers läsförståelse på svenska. Om lässtrategier och läsutveckling på mellanstadiet" har valts till Skolportens favorit. Grattis!

  – Tack, jag blev väldigt glad. Det är lätt att själv bli uppslukad av det man skriver, men det här blir en bekräftelse på att fler läst och tyckt att det var intressant.

  Vad innebär det att bli utsedd till Skolportens favorit?
  – Skolporten har en läsarpanel som läser avhandlingar från de senaste månaderna. De väljer ut de mest läsvärda och utser en av dessa till Skolportens favorit.

 • 2019-12-18

  Projektkurs ledde till forskarsanställning

  Simon Sundberg, tidigare student vid civilingenjörsprogrammet, inriktning datateknik, kom i kontakt med HITS*-företaget Icomera i kursen Performance Modelling and Simulation i årskurs fyra. Det ledde till att han skrev sitt examensarbete i samarbete med företaget vilket i sin tur resulterade i en projektassistentanställning vid universitetet och fortsatt arbete inom projektet HITS.

  – Jag har alltid sett forskning som ett alternativ, men varit osäker på om det var den vägen som jag ville ta, säger Simon Sundberg. När jag fick möjligheten att arbeta som projektassistent, först på deltid och senare på heltid, kände jag att jag ville ta chansen. Dörren är fortfarande öppen för en karriär inom industrin. För det mesta är det roligt och spännande att forska, det är ganska likt arbetet under studietiden.