Student

Nyheter

 • 2018-10-23

  Utökad skrivhandledning till studenter

  Karlstads universitet har utökat sin skrivhandledning till studenter med 150 procent för att förbättra studenternas akademiska skrivande. Numera finns skrivhandledning i svenska, svenska som andraspråk och engelska.

  - Alla kan förbättra sitt akademiska skrivande. Man ska kunna ta hjälp var man än befinner sig, vilken nivå man än är på. Och det är smart att ta hjälp i tid, säger skrivhandledaren Louise Alvarsson.

 • 2018-10-19

  Karlstads bästa programmerare är korade

  Den 6 oktober hölls Karlstadmästerskap i programmering där studenter, alumner och representanter från lokala IT- och teknikföretag deltog. Efter avslutad tävling stod det klart att lag Bug repellent, med Dan Wolff från Altran, Marcus Söder från Sogeti och Niclas Fredriksson, student inom datavetenskap vid Karlstads universitet, vunnit med fyra lösta uppgifter.

  – Det var mycket roligt att vara med, säger Marcus Söder från Sogeti. Eftersom det var min första tävling var det bra att vara i samma lag som Dan som varit med tidigare. Det gjorde att vi kunde hoppa över många nybörjarmisstag och direkt fokusera på problemlösningen tillsammans.

  Tio lag med max tre deltagare fick elva programmeringsproblem av varierande svårighetsgrad att lösa på fem timmar. Till sin hjälp hade de endast en dator, litteratur och så de egna kunskaperna.

 • 2018-10-18

  Lyckad nationell konferens om verksamhetsförlagd utbildning för vårdutbildningar

  Dagens och framtidens vård ställer allt högre krav på välutbildade och kompetenta sjuksköterskor som på ett patientsäkert sätt kan möta patienter med komplexa vårdbehov i ett allt högre tempo och med minskade resurser. Pedagogiska modeller och organisationen av studenternas VFU, verksamhetsförlagd utbildning, behöver utvecklas för att tillgängliga personella och strukturella resurser ska kunna användas effektivt.

  Den 10-11 oktober samlades 730 handledande sjuksköterskor, arbetsterapeuter, fysioterapeuter, chefer, kliniska lärare och forskare för att ta del av det senaste inom utbildning, utveckling och forskningen inom området. Konferensen "Verksamhetsförlagd utbildning – att förbereda professioner för framtidens vård", blev mycket uppskattad och positivt utvärderad. Programmets upplägg med föreläsningar av hög kvalité, tillsammans med den varma stämningen och middagen med fartfylld underhållning beskrevs som framgångsfaktorerna av deltagarna.

 • 2018-10-17

  Dags för Tillskottsdagen

  Torsdag 18 oktober är det dags för Tillskottsdagen - en dag som startades 2012. Syftet är att få studenter att stanna kvar i Värmland efter avslutade studier. Det bidrar till en ökad tillväxt i Värmland. Initiativtagarna till detta projekt är Sveriges Byggindustrier och Fastighetsägarna.

  Dagen riktar sig till studenter som läser till byggingenjör, energi- & miljöingenjör, fastighetsekonomer samt till företag som har ett intresse för dessa studenter.

 • 2018-10-16

  Stort intresse för magisterprogrammet i projektledning på Handelshögskolan vid Karlstads universitet

  Inför vårterminen 2019 har 257 personer sökt till magisterprogrammet i projektledning på Handelshögskolan vid Karlstads universitet i första hand. Utbildningen startar åter till våren efter att ha pausat antagningen av nya studenter ett år.

  - Det känns jättekul att det är så många sökande. Vi startar programmet igen för att många har hört av sig och efterfrågat programmet, säger programledaren Henrik Bergman.

  Utbildningen är helt på distans, även tentor görs på distans och det verkar tilltala studenterna. Henrik Bergman bedömer att mer än hälften av de som går utbildningen nu är yrkesverksamma som arbetar med projekt inom olika branscher.

 • 2018-10-12

  Hej Tore! Du pluggar utomlands just nu - var då?

  - Just nu är jag på utbytestermin i Hong Kong och studerar vid The Chinese University of Hong Kong, här har jag valt kurser kring Global studies, alltså likt statsvetenskap men med ett mer internationellt fokus. Vid Kau pluggar jag Masterprogrammet i samhällsvetenskap med inriktning statsvetenskap och gör min masteruppsats till våren.

  Varför ska man ta chansen och plugga utomlands?
  - För det första är det riktigt, riktigt roligt. Det är även något som får en att se andra perspektiv utav både universitetslivet och livet i stort. Fördelar som man verkligen kan ta med sig in i sin utbildning och sedan vidare ut i arbetslivet. Plus att det är alltid bra att förbättra sina språkkunskaper!