Nyheter

 • 2019-04-01

  Testperiod på tidskrifter från Royal Society

  Tre månaders testperiod erbjuds just nu på ett tidskriftspaket från Royal Society.

  Biblioteket har under april, maj och juni tillgång till de tio tidskrifterna i Royal Society Package S:

  Philosophical Transactions A
  Philosophical Transactions B
  Proceedings A
  Proceedings B
  Biology Letters
  Journal of Royal Society Interface
  Interface Focus
  Notes and Records
  Open Biology (Open access)
  Royal Society Open Science (Open access)

  Sök i tidskrifterna

 • 2019-03-01

  Ny anatomiresurs

  Uforska människokroppen i 3D!

  Nu erbjuder biblioteket tillgång till Visible body - Human Anatomy Atlas.
  Denna resurs låter er utforska människokroppen i 3D via webb eller app.

  Karlstads universitetsbibliotek har enbart tillgång till modulen Human Anatomy Atlas. Den innehåller 3d-modeller samt tvärsnitt. Det går också att göra olika quiz för att testa sina kunskaper.
  Resursen fungerar både på webb och på mobila enheter. För att installera en mobilapp måste du befinna dig på universitetets nätverk.

 • 2018-11-20

  Så här får du tillgång till nya artiklar från Elsevier

  Svenska lärosäten har sedan den 1 juli 2018 begränsad åtkomst till vetenskapliga tidskrifter från förlaget Elsevier. Du som är anställd vid Karlstads universitet kan dock fortfarande få tillgång till nya artiklar via bibliotekets fjärrlånetjänst Get it now.

  Tidskrifter publicerade av Elsevier mellan 1 januari 1995 och 30 juni 2018 går att nå som tidigare. Artiklar publicerade före eller efter denna period kan fjärrlånas. Du hittar i de flesta fall direktlänkar till beställning av fjärrlån via KAUlink på bibliotekets olika söktjänster och databaser.

 • 2018-09-19

  Läs digitaliserade svenska dagstidningar

  I Kungliga bibliotekets tjänst Svenska Dagstidningar hittar du alla svenska dagstidningar från 2014 och framåt.

  Aftonbladet, Dagens industri, Dagens nyheter, Expressen och Svenska dagbladet finns från det första utgivna numret. Övriga dagstidningar (cirka 400 st) finns från 2014 och framåt. De senaste numren av tidningarna finns inte med, det tar cirka 2-4 månader innan de är sökbara.

 • 2018-09-19

  Nu kan du använda BrowZine för att läsa tidskrifter

  Biblioteket har skaffat ett abonnemang på tjänsten BrowZine som är ett verktyg för att enklare kunna läsa e-tidskrifter.

  Med BrowZine kan du söka bland de flesta av bibliotekets elektroniska vetenskapliga tidskrifter, spara dina favorittidskrifter i en egen bokhylla, och enkelt läsa artiklarna. BrowZine kan användas direkt på webben och på din telefon eller surfplatta, om du installerar BrowZine som app.

  Läs mer om BrowZine

 • 2018-05-17

  Svenska lärosäten avslutar stort förlagsavtal

  Sveriges lärosäten, däribland Karlstads universitet, har beslutat att avsluta avtalet med det stora vetenskapliga förlaget Elsevier. Anledningen är att förlaget inte tillgodoser kraven på öppen tillgång (Open Access)

  Elsevier är ett av världens största vetenskapliga förlag. Svenska lärosäten betalade under 2017 sammanlagt cirka 120 miljoner kronor årligen för prenumerationer på elektroniska tidskrifter till förlaget, varav Karlstads universitet stått för närmare 1,2 miljoner kronor. Utöver det har forskare som velat göra sin forskning öppet tillgänglig (Open Access) fått betala för det - totalt betalade svenska forskare 13 miljoner kronor under 2017.

  Avtalet sägs upp från 30 juni 2018