Nyhetsarkiv för "Student"

2018-11-16
Grattis Sofia Helgen, tidigare student vid Grundskollärarprogrammet - Förskoleklass till årskurs 3, här vid universitetet! Du har vunnit pris för årets bästa matematikdidaktiska examensarbete. Hur glad är du? – Jag är jättejätteglad! Jag visste inte ens att jag var nominerad så jag blev väldigt överraskad när jag fick mejlet med att jag vunnit.
2018-11-15
Du får återigen ta emot Riksidrottsförbundets och Svenska Spels Elitidrottsstipendium i januari. Stort grattis, hur känns det? - Det känns så klart otroligt bra! Elitidrottsstipendiet ska möjliggöra för aktiva att kunna kombinera elitidrott och studier efter gymnasiet. Stipendiet är på 50 000 kronor per stipendiat och delas ut en gång per termin (25 000 kronor per termin) till 75 aktiva.
2018-11-14

Forum för naturkatastrofer

Nyheter » 2018-11-14
Den 15 november genomförs konferensen Forum för naturkatastrofer på Karlstads universitet. Då samlas Sveriges främsta experter inom hantering av naturolycksrisker för att prata om hur man kan minska riskerna och konsekvenserna av naturkatastrofer. Forum är en mötesplats för kunskapsutbyte och dialog kopplat till naturolyckor och naturkatastrofer samt anpassningen av Sverige till ett förändrat klimat.
2018-11-13
Sven-Axel Bergstrand, juridik-nestor, överlämnade i mitten av oktober en fin gammal bok till Handelshögskolan. Det var 1667 års Sjölag i en fin kapsel, som nu tas väl om hand av universitetets bibliotek. Sven-Axel Bergstrand, uppskattad tidigare kollega, medarbetare och lektor i rättsvetenskap är numera pensionär. Men i mitten av oktober var han på återbesök på sin gamla arbetsplats.
2018-11-13

Forskning i viktlöst tillstånd

Nyheter » 2018-11-13
Solcellsforskare inom kemi och fysik vid Karlstads universitet har den senaste veckan utfört sitt arbete i tyngdlöshet i ett flygplan. Vid Novespace anläggning i franska Bordeaux genomfördes under tre dagar forskningen i denna unika miljö.
2018-11-08
Tidigare i höst genomförde idrottslärarstudenter en fjällvandring uppe i Lapplandsfjällen tillsammans med lärare från ämnet idrottsvetenskap. Under tre dagar vandrade sällskapet cirka fem mil upp till Kebnekaises bergsmassiv för att den fjärde dagen bestiga sydtoppen, 2098 meter över havet. Vandringen, som traditionsenligt genomförs termin tre inom ämneslärarprogrammet, gymnasielärare, idrott och hälsa, började på Kungsleden från STF-stugan vid Vakkatovare.
2018-11-08
Mentorn Aida kom till Sverige från krigets Balkan på 1990-talet. Nu är hon docent i ledarskap vid Försvarshögskolan. Adepten Yvonne steriliserade i många år skalpeller på Centralsjukhuset i Karlstad. Nu är hon på väg mot examen som samhällsanalytiker. Aida Alvinius och Yvonne Jonsson är ett av paren i mentorsprogrammet vid Karlstads universitet. I början sågs de en till två gånger i månaden, tog en fika och besökte varandra i sina respektive miljöer.
2018-11-02
Sofie Eriksson, Anna Olofsson och Filip Owén läser sjunde terminen på civilekonomprogrammet med inriktning mot redovisning och styrning. Alla tre har också valt att studera en termin i Australien, på University of Wollongong.
2018-10-31
Det gångna året har det varit tät trafik mellan Karlstads universitet och Dharamsala samt Varanasi i Indien. Både studenter och lärare söker sig till lärosätets indiska studiecenter i Varanasi och Study Point i Dharamsala för att studera, undervisa, forska och etablera nya kontakter. Under 2018 har över 20 personer utnyttjat möjligheten att besöka Dharamsala eller Varanasi.
2018-10-30
För två år sedan gjordes den om från svenska till engelska. Kursen Tjänster och IT: Elektroniska affärer, lockar idag både svensktalande och internationella studenter. Och kopplingen till den senaste forskningen i kombination med att jobba med skarpa case från organisationer och företag gör kursen till ett attraktivt val för studenter inom såväl informatik som företagsekonomi.
2018-10-29
Goda studentprestationer, engagerade lärare och forskare samt en välplanerad verksamhet, så lyder utvärderingarna av ämnena journalistik och medie- och kommunikationsvetenskap.
2018-10-26

Spanskadag med fokus på didaktik

Nyheter » 2018-10-26
Spanskadagen är ett årligt återkommande event som nu är inne på sitt 25:e år. Dagen är en samlingspunkt för yrkesverksamma lärare, alumner och studenter. I år samarbetar ämnet spanska med RUC - Regionalt utvecklingscentrum vid Karlstads universitet, något som väckt idéer och planer för framtiden. Spanskadagen stöttas också av Lärarutbildningsnämnden, som ett led i internationaliseringsarbetet.
2018-10-23
Karlstads universitet har utökat sin skrivhandledning till studenter med 150 procent för att förbättra studenternas akademiska skrivande. Numera finns skrivhandledning i svenska, svenska som andraspråk och engelska. - Alla kan förbättra sitt akademiska skrivande. Man ska kunna ta hjälp var man än befinner sig, vilken nivå man än är på.
2018-10-19
Den 6 oktober hölls Karlstadmästerskap i programmering där studenter, alumner och representanter från lokala IT- och teknikföretag deltog. Efter avslutad tävling stod det klart att lag Bug repellent, med Dan Wolff från Altran, Marcus Söder från Sogeti och Niclas Fredriksson, student inom datavetenskap vid Karlstads universitet, vunnit med fyra lösta uppgifter. – Det var mycket roligt att vara med, säger Marcus Söder från Sogeti.
2018-10-17

Dags för Tillskottsdagen

Nyheter » 2018-10-17
Torsdag 18 oktober är det dags för Tillskottsdagen - en dag som startades 2012. Syftet är att få studenter att stanna kvar i Värmland efter avslutade studier. Det bidrar till en ökad tillväxt i Värmland. Initiativtagarna till detta projekt är Sveriges Byggindustrier och Fastighetsägarna. Dagen riktar sig till studenter som läser till byggingenjör, energi- & miljöingenjör, fastighetsekonomer samt till företag som har ett intresse för dessa studenter.
2018-10-12
- Just nu är jag på utbytestermin i Hong Kong och studerar vid The Chinese University of Hong Kong, här har jag valt kurser kring Global studies, alltså likt statsvetenskap men med ett mer internationellt fokus. Vid Kau pluggar jag Masterprogrammet i samhällsvetenskap med inriktning statsvetenskap och gör min masteruppsats till våren. Varför ska man ta chansen och plugga utomlands? - För det första är det riktigt, riktigt roligt.
Prenumerera på Nyhetsarkiv för "Student"