Nyhetsarkiv för "Student"

2018-12-19

Kårhuset avvecklas

Nyheter » 2018-12-19
Under tisdagskvällen hade Kårhuset i Karlstad AB bolagsstämma och beslutade att avveckla kårhuset. Den främsta anledningen är att verksamhetens bokslut visade ett minusresultat. Aktiebolaget Kårhuset i Karlstads AB startades 2014 och har sedan oktober 2017 drivit kårhuset.
2018-12-19
Elitidrottsuniversitetet vid Karlstads universitet tar varje år emot cirka 30 studenter som tänkt satsa på sin idrott på elitnivå samtidigt som de skaffar sig en utbildning. Elitidrottsuniversitetet utgör på så sätt en plantskola för kommande stjärnor som ska representera Sveriges färger i olika mästerskap. Inte minst i OS. Sveriges olympiska kommitté, SOK, är väl medvetna om det och gör jämna besök i Karlstad. Det är inte lätt att satsa på en idrottskarriär.
2018-12-18
Den 22 januari är det 20 år sedan vi blev Karlstads universitet. För att fira 20-åringen bjuds alla studenter in till en firareftermiddag med program i aulan och efterföljande tårtkalas. Höjdpunkt? Clara Henry kommer på besök! Tag plats i Aula Magna den 22 januari klockan 13.00 och lyssna först till prorektor Thomas Blom och sedan på ett samtal mellan 1999 års ordförande och nuvarande ordförande för Karlstad Studentkår.
2018-12-17

Magisk konst i vintermörkret

Nyheter » 2018-12-17
I fredags kväll hölls den årliga föreställningen Eldkonst på Sandgrundsudden i Karlstad, skapad av studenter vid Karlstads universitet. Vinterkvällen bjöd på nyskapad konst i flera former: danser, musik, en ljusinstallation, eldjonglering och flera brinnande konstverk. Årets tema var ”Att göra någonting av ingenting”. Kvällen inleddes med en föreläsning på Värmlands museum med Kristian Petrov, docent i idéhistoria och lektor i kulturstudier vid Karlstads universitet.
2018-12-11
För ett 20-tal av sjundeklassarna på Frödingskolan i Karlstad blev det traditionella pepparkaksbaket mer än förberedelser inför julen – det blev ett inspirerande tillfälle med sin mentor. - Ungdomarna är väldigt stolta över sin mentor.
2018-12-07
Efter att Karlstad kommun givit klartecken för ett moskébygge i stadsdelen Rud har det varit en het debatt kring frågan. Störst fokus har det varit kring hur religionsfriheten i Sverige ska förstås och vems rättigheter som är viktigast. Men hur ska den då tolkas?
2018-12-07
För tredje året i rad arrangerade Handelshögskolan Sustainability Day - en dag då hållbarhetsfrågor sätts extra mycket i fokus. Eftermiddagen den tredje december ägnades åt några exempel på hur FN:s globala mål för ett hållbart liv på jorden kan omsättas i praktiskt hanterbara nya vanor för organisation, företag och individ. Sustainability Day inleddes med en högtidlig trumpetfanfar av Gustav Stenseke, doktorand i juridik vid Handelshögskolan.
2018-12-05
Nu är slutrapporten från Treklöverns kvalitetsutvärdering av utbildningar mot examina inom ämnena företagsekonomi, nationalekonomi och statistik samt civilekonomexamen klar. Rapporten lyfter både fram goda exempel och sådant som behöver åtgärdas. Under året har program med högskole-, kandidat-, magister- och masterexamen samt civilekonomexamen granskats av en bedömargrupp med lärare, studenter och externa representanter.
2018-12-04
När december är som mörkast kommer i vanlig ordning Lucia till universitetet. In english below. Studenter och personal är välkomna när Lucia gästar Aula Magna torsdagen den 13 december. Med sig har hon körerna Söt Likör och Sällskapet CMB. Det blir en stämningsfull morgon. • Insläpp från kl. 07.10 • Luciatåg kl. 07.30-08.00 • Fika i aulafoajén kl.
2018-12-03
Inför universitetets jobbmässa Hotspot har alla utställare uppmanats att ange vilka av FN:s 17 globala hållbarhetsmål man fokuserar på. Detta för att studenterna, som framtida arbetstagare, ska få en tydlig bild av utställarnas arbete med hållbarhet. Det ska leda till bättre matchning som är syftet med Hotspot. - Skulle ett företag släppa ut exempelvis arsenik i Klarälven kan jag inte jobba där, säger Anna Johansson.
2018-11-29
Tony Edman, företagsekonomi, har utsetts till Årets lärare av Handelshögskolans ekonomstudenter. Det offentliggjordes vid Key-dagens bankett på onsdagskvällen den 28 november. Karlekon, ekonomernas utbildningsförening, utser varje år Årets Lärare. Valet föll i år på Tony Edman och motiveringen lyder: "Med personliga anekdoter skapar han som föreläsare inte bara en inspirerande studiemiljö utan tydliggör även den essentiella kopplingen mellan teori och praktik.
2018-11-26
Studenterna Erica Karlsson och Mikaela Bengtsson från Handelshögskolan vid Karlstads universitet kom på en hedrande andra plats i Personalvetar-SM i Stockholm den 19-20 november. Tävlingen anordnas av Akademikerförbundet SSR och årets case handlade om "Universellt Utformade Arbetsplatser". Personalvetar-SM är en case-tävling och arrangeras varje år av Akademikerförbundet SSR.
2018-11-23

De fick priset Årets Uppsats

Nyheter » 2018-11-23
Sofia Eliasson och Frida Johansson på Handelshögskolans turismprogram fick priset Årets Uppsats för sitt arbete "Connect and share – Den delningsbara destinationen".
2018-11-23

Rea i shopen i Välkomstcentret

Nyheter » 2018-11-23
Nu är det snart nytt år och nya saker kommer in till försäljning. Det gör att Shopen nu rear ut äldre varor till pangpriser! Passa på utbudet av reavaror är begränsat. Här är några av de prissänkta varorna: Gul funktionströja, 50 kr Mustachkampen t-shirt 20 kr Väska, bag 50 kr Grå mössa, 20 kr Välkomna till Välkomstcenter!
2018-11-22
Nu på lördag den 24 november håller Personalvetarstudenternas Riksförbund, P-Riks, sitt årsmöte i Karlstad. Det är 50 representanter som samlas för att bland annat välja ny styrelse, men också för att nätverka och ha kul.
2018-11-21
Lördagen den 24 november är det dags för årets SELMA-dag på Karlstads universitet. Studien har hittills handlat om att samla in data, och nu börjar resultat komma fram och det har tillkommit mer finansiering till exempelvis kostvanor, kemikalier och riskvärdering. Kom och lyssna och diskutera med forskarna i studien. Ett evenemang för hela familjen Vid årets SELMA-dag kommer forskare att berätta om nya resultat som kommit fram i studien.
2018-11-16
Grattis Sofia Helgen, tidigare student vid Grundskollärarprogrammet - Förskoleklass till årskurs 3, här vid universitetet! Du har vunnit pris för årets bästa matematikdidaktiska examensarbete. Hur glad är du? – Jag är jättejätteglad! Jag visste inte ens att jag var nominerad så jag blev väldigt överraskad när jag fick mejlet med att jag vunnit.
Prenumerera på Nyhetsarkiv för "Student"