Nyhetsarkiv för "Student"

2021-01-27

En resa i Förintelsens spår

Nyheter » 2021-01-27
Förintelsens minnesdag är den 27 januari. Under åtta år, mellan 2005 och 2012, reste Anders Österberg, adjunkt i samhällskunskap vid Karlstads universitet, till Polen med bland annat lärarstudenter och personal från Karlstads universitet. - Det var resor i Förintelsens spår med olika inslag och besöksmål. I snitt var det drygt fyrtio resenärer. Förintelseöverlevaren Joost Lakmaker var en viktig del av dessa resor. I söndags, 24 januari, avled Joost Lakmaker.
2021-01-22
Karlstads universitet inrättar ett kandidatprogram i folkhälsovetenskap – hälsa, miljö och samhälle. År 2020 sökte fler än 2500 studenter fristående kurser inom folkhälsovetenskap, det är en ökning från föregående år med över 900 sökande. Det stora samhällsintresset för hälsovetenskap och folkhälsofrågor är högaktuellt.
2021-01-19
- Det ska bli kul, säger Johar Sheh Gibril, snart färdig högskoleingenjör. Den 19 januari börjar nio studenter turas om att röra sig på campus i Karlstad för att hjälpa sina studentkollegor att hålla avstånd till varandra. - Jag räknar med att vi som är studenter kan nå fram på ett bra sätt och påminna om att avstånd är viktigt för att vi ska kunna hålla smittspridningen nere, säger Johar. Studentvärdarnas uppdrag • Att få studenter som sitter i olika studieytor och bibli
2020-12-20
Universitetsbiblioteket är stängt för besök från och med måndag 21 december och kommande veckor. Anledningen är de nya nationella restriktionerna och vi behöver alla bidra till att minska den pågående smittspridningen i samhället. Vi återkommer efter trettonhelgen med information om hur resten av januari blir. Det finns möjlighet att hämta ut reserverade böcker och fjärrlån mån-tis 21-22 december kl.10.00-15.00 i läsesalen på entréplan (glöm inte passerkort).
2020-12-18
Studenterna som läste masterkursen ”Vetenskapliga metoder i sötvattensekologi” under vårterminen -20 fick vara med om en annorlunda examination. Kursens lärare bar med hjälp av AT-ingenjörer och Teknisk service ut fiskar, utrustning och bord.
2020-12-18
I dag medverkar Finn Nilson och Mikael Granberg, föreståndare för Centrum för forskning om samhällsrisker, CSR, i Svenska Dagbladet där de skriver om en förhoppning att vetenskapen ska bättre tas till vara på i hanteringen av covid-19. Redan i mitten av mars skrev Finn Nilson och Mikael Granberg i en debattartikel i Svenska Dagbladet om vikten av att Sverige skulle anamma försiktighetsprincipen för att förhindra omfattande sjukdomsfall och död till följd av covid-19.
2020-12-16
Studenten Patrik Åberg Domeij på Karlstads universitet fick idag utmärkelsen vardagshjälte, i kategorin Årets samverkan, av Karlstads kommun. - Oroligt kul och hedrande. Vi som deltar i Näktergalen är vardagshjältar allihop, säger Patrik Åberg Domeij, som utbildar sig till lärare. Näktergalen är mentorprogrammet där studenter på universitetet är mentorer för elever på grundskolor i Karlstads kommun.
2020-12-15
Karlstads universitet förlänger beslutet om distansundervisning. Examination och undervisning ska därför som huvudregel genomföras i distansform under vårterminen 2021. Karlstads universitet kommer att ha huvuddelen av undervisning och examination på distans även under vårterminen 2021.
2020-12-11
Längtar du efter att få koppla av en stund, ta en kopp kaffe med pepparkaka, tända ett ljus och känna att julefriden så smått börjar infinna sig? Tomten kommer redan nu med en musikalisk present från Musikhögskolan Ingesund i denna märkliga tid då behovet känns extra starkt att sprida glädje, ljus och hopp. Musikhögskolan Ingesund saknar sin publik eftersom mötet genom konserter och evenemang har varit ytterst begränsad under året.
2020-12-09
Alla är välkomna att vara med på fredag och lördag när vi sänder sex ceremonier för att fira de som tagit examen vid Karlstads universitet. Fler än 650 studenter har anmält sig och du kan hylla dem i en chatt under ceremonierna. Ta chansen att dela upplevelsen! De som deltar har fått sitt glasäpple per post och nu är det dags för själva firandet.
2020-12-09
Den 15 december föreläser Anna-Karin Palm om Selma Lagerlöf utifrån sin biografi ”Jag vill sätta världen i rörelse”. Se föreläsningen via zoom. Anna-Karin Palm är författare och kulturskribent som har skrivit böcker för både barn och vuxna. Den 15 december klockan 13:00 kan medarbetare, studenter och veteraner lyssna på hennes föreläsning via zoom.
2020-11-19
Just nu är det många delar i huset som står tomma när vi arbetar hemifrån. För att ha lite koll på vilka personer som rör sig i våra lokaler har universitetsledningen beslutat att entrédörrarna kommer att vara öppna endast för universitetets personal samt våra studenter från och med måndag 23 november. Beslutet innebär att du kan komma in alla entréer med ditt kort under dagtid, 07.00-17.00.
2020-11-16

Distans resten av höstterminen

Nyheter » 2020-11-16
Värmland har fått skärpta allmänna råd och Karlstads universitet anpassar utbildning och forskning efter dessa. All verksamhet som kan ska därför ställas om och skötas digitalt. Ett rektorsbeslut fattades under måndagen mot bakgrund av Folkhälsomyndighetens nya skärpta allmänna råd för Värmlands län. Karlstads universitet tar ansvar för att bidra till en minskad smittspridning.
2020-11-10

Mitt Kau släpper schemafunktion

Nyheter » 2020-11-10
Inför höstterminsstarten gavs alla antagna studenter tillgång till den nya studenttjänsten Mitt Kau. I Mitt Kau du som student använda olika tjänster som kursregistrering, välkomstinformation och nu också schema. I dag släpptes den nya schemafunktionen i Mitt Kau. Det innebär att du som student får ditt schema samlat på ett ställe. Du behöver alltså inte själv leta upp schema för olika kurser utan det visas i en samlad vy i Mitt Kau.

(Länken för att prenumerera leder till ett rss-flöde)

Prenumerera på Nyhetsarkiv för "Student"