Nyhetsarkiv för "Informatik"

2018-10-18
Bridget Kane, docent i informatik, höll en av docentföreläsningarna som Fakulteten för humaniora och samhällsvetenskap bjöd in till onsdagen den 17 oktober. Hon gav en inblick i sin forskning om informationssystem inom hälso- och sjukvården. Inom hälso- och sjukvården möts många kompetenser, specialister från olika områden och olika yrkesgrupper.
2018-09-20

Hallå där, Rodney Clarke...

Nyheter » 2018-09-20
...du forskar och undervisar på University of Wollongong och är även docent i informatik på Handelshögskolan vid Karlstads universitet. Pendelavståndet mellan de båda arbetsplatserna är ovanligt långt - ungefär 32 timmars resa från dörr till dörr. Hur kommer det sig att du är här i Karlstad? - Jag kom i kontakt med ämnet informatik i Karlstad i början av 2000-talet och har även en hel del samarbete med Samot och CTF.
2018-09-19
Huvudtalare på Handelshögskolans dag den 11 oktober är Emma Frans, forskare, journalist och författare. Årets tema är kopplat till Handelshögskolans motto: Kunskap är inget värd utan förmågan att kunna använda den. Hur avgör du vad som är vinklade nyheter – och rena påhitt? Och är vetenskapliga rön ens vetenskapliga?
2018-09-17
Inom samarbetet mellan Karlstads universitet, Linnéuniversitetet och Mittuniversitetet för utbildningsgranskning, har nu informatikämnet i Karlstad belysts av ämnesrepresentanter från olika nordiska universitet, en arbetslivsrepresentant samt studentrepresentanter. I rapporten framhålls ämnets väl utvecklade samarbete med arbetslivet inom flera kurser, nivåer och program.
2018-08-28
Den 1 augusti fick ämnet informatik en ny lärare. Gunnar Olsson med en gedigen bakgrund inom IT-branschen- och tidigare OS-medaljör, har tagit klivet in i den akademiska världen. Gunnar Olsson kommer ursprungligen från Timrå, en ort strax norr om Sundsvall med stark idrottstradition, inte minst ishockey med Timrå IK:s A-herrlag i svenska hockeyligan, SHL. För Gunnar Olsson blev det kanot istället. - Jag var väl 13 år när Ungdoms-SM i kanot kördes i Timrå.
2018-06-15
Under kommande vecka (18-21 juni) samlas internationella forskare, representanter från hälso- och sjukvårdssektorn och andra experter på Karlstads universitet för att belysa frågor som rör digitalisering, medicin och hälsa.
2018-06-04
Sommarkväll, sol och Klarälvens blänkande vatten. Handelshögskolans vårbal i fredags, 1 juni, kunde inte fått en vackrare inramning. Och i underbara klänningar och stiliga kostymer minglade studenterna på KCCC:s träbrygga, för att sedan fira att studierna är avklarade. Bubbel, röda mattan och fotovägg - allt var på plats. Handelshögskolans vårbal är numera tradition och i år var 300 festklädda gäster på plats på KCCC för middag, underhållning och festligheter.
2018-05-04
Henrik Åhman, forskare inom människa-datorinteraktion vid Institutionen för Media & Informatik, Uppsala universitet, berättade och diskuterade om ett projekt han nyligen startat tillsammans med Claes Thorén, tidigare informatiker vid Karlstads universitet. Projektet heter “Ancient rituals in contemporary landscapes: An exploration of religious practices in social media".
2018-04-27
Den 18-21 juni arrangerar Karlstads universitet det 31:a Internationella Symposiet om databaserade medicinska system, IEEE CBMS 2018. Och intresset är stort - över 200 konferensbidrag har kommit in. Att göra ett urval är nu ett digert jobb för symposiets internationella kommitté.
2018-04-23

Nätverket ITQ firade 10 år

Nyheter » 2018-04-23
ITQ - nätverket för tjejer som läser IT på universitetet och praktiker i branschen, firade 10 år med tårta, gästföreläsning och inte minst mingel och nätverkande. Gäst var Siduri Poli, 2017 års digitala inspiratör, som berättade om sitt intresse för teknik som verktyg för förändring. På plats fanns IT-studenter, gymnasieelever från Fria Läroveken samt yrkesverksamma från bland andra CGI, Ibiz Solutions, Karlstads kommun, Netgain, Sogeti och ÅF.
2018-02-21
After school är ett event där du som student får chansen att träffa olika IT-företag och mingla med dess anställda. Genom att gå på eventet får du en unik möjlighet att ställa frågor till företagen och bygga upp ditt nätverk. Idén After School bygger på att du som student ska få en chans att träffa olika IT-företag i en avslappnad miljö. För endast 50 kr får du uppleva denna kväll med god mat och dryck. Detta event görs i samarbete med SNITS. • Till Facebookevent
2018-01-25
Informatiks mångåriga partner Makerere-universitetet i Ugandas huvudstad Kampala kommer att agera värd för konferensen sjätte upplagan av Mobile Communication Technologies for Development, M4D 2018. M4D-konferenserna startades en gång i tiden inom den numera nedlagda centrumbildningen HumanIT och hölls då Karlstad.
2018-01-20
Det 31:a International Symposium on Computer-Based Medical Systems, CBMS 2018, arrangeras den 18-21 juni av Karlstads universitet. CBMS 2018 är ett symposium som utgör en internationell arena för att diskutera den senaste utvecklingen inom bland annat e-hälsa samt den digitala utvecklingen inom medicin och biomedicin. Symposiet hålls på engelska och vänder sig till såväl forskare som praktiker.
2017-11-21
Från smarta sätt att kommunicera hållbarhet och hur man hittar rätt kund och affärsmodell för företagets tjänster till hur mycket en enda person kan påverka. Handelshögskolans dag 2017 hade tema påverkan och landade i kloka tankar både för stunden och livet. Född och uppvuxen i Botkyrka. Som 17-åring var drömmen att bli journalist. Men förebilderna var få i förorten, där de kriminella var hjältarna. Mötet med och påverkan från en enda person räckte.
2017-11-01
Vi välkomnar Fredrik Johansson som kommer att arbeta heltid hos oss vissa månader under läsåret 17/18 på kurser som databasdesign, programmeringskurser och webbkurser. Fredrik jobbar till vardags på Cerpus Karlstadskontor där han hjälper företagets kunder med deras webbplatser.
2017-09-28
Ett diskussionsseminarium med Professor Jan “Gulan” Gulliksen, ny ledamot i universitetsstyrelsen och ledamot i Digitaliseringsrådet. Digitaliseringsrådet startades av den svenska regeringen i mars i år. “Gulan” kommer att prata och diskutera kring områden som politik, nationell IT-strategi och digitalisering, alltså effekten som digitiseringen av vårt samhälle medför.
2017-09-19
Edgar Napoleon Asiimwe, Örebro universitet och DSV, besöker oss för att tala om följande. This seminar deal with issues pertaining to the implementation of mobile learning and particularly the use of learning content management systems and mobile devices in university education. The discussion is positioned at the intersection of the research areas of information systems and education.
2017-07-05
E-hälsa och mobila tjänster inom hälso- och sjukvård utvecklas starkt inom Europa. - Informationssystem för hälso - och sjukvården förväntas bli ett stort forskningsområde i Europa de kommande åren. Det menar Bridget Kane, lektor i informatik vid Handelshögskolan, nyligen hemkommen från en studieresa till Danmark. Bridget Kane deltog i ett tre dagar långt studiebesök i Danmark med fokus på hälso-och sjukvård.
Prenumerera på Nyhetsarkiv för "Informatik"