Nyhetsarkiv för "Informatik"

2020-02-21

Tre nya doktorer på informatik

Nyheter » 2020-02-21
Ala Sarah Alaqra försvarade sin avhandling i datavetenskap om digital hot mot personlig integritet i slutet av januari, och några dagar senare började Ala sin nya anställning på informatik. Där ska hon nu forska och undervisa inom människa-datorinteraktion. Ett lite större spårbyte kan meteorolog Katarina Elevant synas göra när hon nu också börjat jobba på informatik.
2020-01-20
Frågan om upphandling är viktig för att ge utrymme för nya innovationer i välfärden. I en workshop på Karlstads universitet inspirerade DigitalWells processledare studenter i att upphandla digitala lösningar för att skapa en mer hälsosam arbetsmiljö. Workshoppen var ett moment i kursen Anskaffning av IT-system, och gavs för studenter på programmen IT-design och Webbutvecklare.
2019-12-06
Är en app rätt sätt att guida besökarna på Centralsjukhuset i Karlstad? Det ska en ny forskningsstudie förhoppningsvis ge svar på. Studien innebär ett genombrott för forskning i verkliga miljöer inom DigitalWell. Studien är en del av DigitalWell Research, ett systerprojekt till DigitalWell, och kopplad till caset: ”Att hitta rätt”.
2019-10-17

Avtal med Github klart

Nyheter » 2019-10-17
Handelshögskolan vid Karlstads universitet har tecknat ett partneravtal med Github - ett online Community och dotterbolag till Microsoft - för att erbjuda studenter och lärare möjlighet att kostnadsfritt samarbeta och bidra till olika IT-projekt. Vid all utveckling och förvaltning av system är versionshantering av källkoden mycket viktig. GIT är ett system för versionshantering som är utvecklat av Linux skapare Linus Torvalds.
2019-09-20
Årets SNITS-middag på Karlstads universitet var mer än fullbokad, men så fanns också en anställning i IT-branschen på bordet. En anrättning som fick det att vattnas i munnen på både företag och studenter. Den 19 september kom 130 studenter från universitetets olika IT-utbildningar för att bekanta sig med representanter från elva av Karlstads företag i branschen.
2019-08-12

Gästföreläsning 14 augusti

Nyheter » 2019-08-12
Informatik har besök av Stefan Rass, från Klagenfurt. Onsdagen den 14 augusti kl.13.15 håller han en föreläsning i informatiks fikarum.
2019-06-12
Development of Online Medical records and E-health services är det fullständiga namnet på DOME-konsortiet, ett forskningsinitiativ som startade när elektroniska patientjournaler blev tillgängliga på nätet. DOME är ett konsortium där forskare från Karlstads universitet, Karolinska Institutet, KTH, Lunds Universitet, Högskolan i Skövde, Uppsala universitet och Örebro universitet ingår.
2019-03-15
Nätverksträff, gästföreläsning, del av kurs – och på köpet samproduktion av kunskap. När processorientering i praktiken stod på dagordningen var intresset stort med ett 50-tal deltagare från olika företag, organisationer och studenter inom IT vid Handelshögskolan. Hela förmiddagen den 8 mars ägnade studenter och yrkesverksamma åt processorientering, digitalisering och hur man bäst skapar värde.
2018-12-19
Ett nytt projekt för behovsdriven forskning och utveckling av verktyg och metoder för IT-baserad krisövning har beviljats 4,8 miljoner kronor från EU:s regionala utvecklingsfond Interreg Sverige- Norge.
2018-11-20
...du blev utsedd till docent av Fakultetsnämnden vid deras senaste sammanträde. Hur känns det? - Det känns jättebra och jag är både stolt och lycklig. Det är ett viktigt steg i min akademiska karriär. Det känns fint att det jag gjort som forskare och lärare bedömdes vara docentkompetent. - Du har en doktorsexamen i informatik. Vilket är ditt favoritområden, vad handlar din forskning om? - Jag forskar främst om utveckling av informationssystem.
2018-10-30
För två år sedan gjordes den om från svenska till engelska. Kursen Tjänster och IT: Elektroniska affärer, lockar idag både svensktalande och internationella studenter. Och kopplingen till den senaste forskningen i kombination med att jobba med skarpa case från organisationer och företag gör kursen till ett attraktivt val för studenter inom såväl informatik som företagsekonomi.
2018-10-18
Bridget Kane, docent i informatik, höll en av docentföreläsningarna som Fakulteten för humaniora och samhällsvetenskap bjöd in till onsdagen den 17 oktober. Hon gav en inblick i sin forskning om informationssystem inom hälso- och sjukvården. Inom hälso- och sjukvården möts många kompetenser, specialister från olika områden och olika yrkesgrupper.
2018-09-20

Hallå där, Rodney Clarke...

Nyheter » 2018-09-20
...du forskar och undervisar på University of Wollongong och är även docent i informatik på Handelshögskolan vid Karlstads universitet. Pendelavståndet mellan de båda arbetsplatserna är ovanligt långt - ungefär 32 timmars resa från dörr till dörr. Hur kommer det sig att du är här i Karlstad? - Jag kom i kontakt med ämnet informatik i Karlstad i början av 2000-talet och har även en hel del samarbete med Samot och CTF.
2018-09-19
Huvudtalare på Handelshögskolans dag den 11 oktober är Emma Frans, forskare, journalist och författare. Årets tema är kopplat till Handelshögskolans motto: Kunskap är inget värd utan förmågan att kunna använda den. Hur avgör du vad som är vinklade nyheter – och rena påhitt? Och är vetenskapliga rön ens vetenskapliga?
2018-09-17
Inom samarbetet mellan Karlstads universitet, Linnéuniversitetet och Mittuniversitetet för utbildningsgranskning, har nu informatikämnet i Karlstad belysts av ämnesrepresentanter från olika nordiska universitet, en arbetslivsrepresentant samt studentrepresentanter. I rapporten framhålls ämnets väl utvecklade samarbete med arbetslivet inom flera kurser, nivåer och program.
2018-08-28
Den 1 augusti fick ämnet informatik en ny lärare. Gunnar Olsson med en gedigen bakgrund inom IT-branschen- och tidigare OS-medaljör, har tagit klivet in i den akademiska världen. Gunnar Olsson kommer ursprungligen från Timrå, en ort strax norr om Sundsvall med stark idrottstradition, inte minst ishockey med Timrå IK:s A-herrlag i svenska hockeyligan, SHL. För Gunnar Olsson blev det kanot istället. - Jag var väl 13 år när Ungdoms-SM i kanot kördes i Timrå.
2018-06-15
Under kommande vecka (18-21 juni) samlas internationella forskare, representanter från hälso- och sjukvårdssektorn och andra experter på Karlstads universitet för att belysa frågor som rör digitalisering, medicin och hälsa.
Prenumerera på Nyhetsarkiv för "Informatik"