Nyhetsarkiv för "Geomedia"

2019-11-07
Geomediagruppens koordinator Lena Grip, lektor i kulturgeografi, har blivit utsedd till chefredaktör på den högt ansedda vetenskapliga tidskriften Gender, Place and Culture. Ett stimulerande uppdrag som ger bästa möjliga inblick i världens forskning inom feministisk geografi. Det var i somras som Lena Grip började arbeta aktivt med uppdraget att vara redaktör för en högt rankad tidskrift inom geografi och genusvetenskap.
2019-10-03
Prisbelönte journalisten och författaren Po Tidholm blir nästa Ander Visiting Professor vid Karlstads universitet under läsåret 2019-2020. Han har under många år skrivit om landsbygd, lokalsamhällen och klyftor mellan stad och land. Po Tidholm har länge arbetat med frågor som rör landsbygd, har bland annat skrivit böckerna "Norrland", "Läget i landet ” och gjort dokumentärserien “Resten av Sverige” som visades i SVT1 hösten 2016.
2019-09-23

På väg mot en master i Geomedia

Nyheter » 2019-09-23
Ewelina Ursin Masterdalshei och Barbara Kubitzek har nu gått i några veckor på det nya masterprogrammet i Geomedia. Som samhällsplanerare och filmvetare har de helt olika studiebakgrund. Men de har en sak gemensamt – sitt intresse för hur världen och platser påverkas av digitala medier. Det är en blandad skara studenter som utgör den första kullen masterstudenter i Geomedia. Förutom samhällsplanerare och filmvetare finns även turistvetare och medievetare med i klassen.
2019-04-29
Vad är ett hem idag? En uppkopplad, nerkopplad och förhoppningsvis avkopplad plats? Får våra hem en ny mening när vi är mer mobila? Och hur skapar migranter ett nytt hem långt borta från ursprungshemmet? Årets Geomediakonferens, den tredje i ordningen, zoomar in på den kanske allra viktigaste platsen för oss människor. Lena Grip och Stina Bergman arrangerar konferensen och har bråda dagar inför vårens stora händelse för Geomediagruppen.
2019-04-10
Hösten 2019 blir startskottet för det nya masterprogrammet i Geomediastudier. En världsunik masterutbildning för studenter från hela världen som har en bakgrund inom kulturgeografi eller medie- och kommunikationsvetenskap. - Vi ser ett stort intresse för att fördjupa sig i de brännande frågor vi ställs inför i digitaliseringens tidevarv, säger programledaren Karin Fast som är lektor i medie- och kommunikationsvetenskap.
2019-03-21

Premiär för Geomediapodden

Nyheter » 2019-03-21
Geomedias forskning tar upp många olika aspekter på hur platser och medier påverkar varandra. Nu släpper vi en podcast som diskuterar och funderar kring olika intressanta infallsvinklar inom det tvärvetenskapliga Geomediaområdet. John Lynch, docent i medie- och kommunikationsvetenskap, bjuder in gäster från när och fjärran för att belysa varför och på vilket sätt Geomedia kan skapa ny förståelse för världen vi lever i.
2019-03-07

Geomedia goes Oxford

Nyheter » 2019-03-07
Vad kan vara mer inspirerande för ett gäng forskare än en resa till universitetet i Oxford? Inte mycket. I mitten av februari fick Geomediadoktoranderna presentera sina projekt i en minst sagt ärevördig miljö. Gillian Rose är en engelsk professor som har täta kopplingar till Geomediagruppen vid Karlstads universitet. Hon har gjort banbrytande forskning inom visuell kultur och har varit huvudtalare vid Geomediakonferensen vid Karlstads universitet.
Prenumerera på Nyhetsarkiv för "Geomedia"