Nyheter

 • 2017-11-13

  Omflyttning av böcker

  Nu startar ett projekt där vi kommer att flytta om alla böcker som idag står uppställda efter löpnummer, det vill säga böcker med hyllbeteckning 2011:1 och framåt.

  Böckerna kommer nu istället att placeras ämnesindelat, men även där med ett löpnummer så man enkelt kan se vad som är nyinköpt inom ämnet. En ny hyllplacering består alltså av en ämneskod följt av ett nummer; till exempel V 2011:1, eller Im 2017:20.

  Omflyttningen kommer att pågå ca ett halvår framöver. Om du inte hittar boken på den hylla där den ska stå enligt katalogen, så säg till personalen i någon av informationsdiskarna så kan vi reservera den. Då får du den så snart personalen märkt om den, oftast redan dagen efter.

 • 2017-10-06

  Forskning på Instagram

  Instagramkontot Kauresearch startades upp i september med syftet att ge en lättillgänglig bild av vår forskning och våra forskare.

  Flera forskare har under en längre tid uttryckt ett behov av att visa upp forskningen på Karlstads universitet via Instagram.

  - Instagram är ett verktyg som kan bidra till att nå ut till nya målgrupper med den forskning som pågår vid universitetet. Allt fler väljer att ta del av nyheter och information via mobilen och surfplattan, gärna snabba nyheter och rörlig bild. Många av universitetets forskare har ett stort intresse och behov av att nå ut. Det är väldigt glädjande och ställer krav på en aktiv forskningskommunikation, säger Arvid Dahlgren, kommunikationschef.

 • 2017-10-04

  Testperiod på HEIN Online

  Nu finns möjlighet att testa en databas inom internationell juridik, HEIN Online

  Provperioden pågår under oktober och november.

  I HEIN Online finns bland annat internationella juridiska tidskrifter i fulltext, samt en del amerikanska rättskällor och rättshistoriska verk.

  Skicka gärna kommentarer till: Berit Hjort

  Sök i Hein Online

 • 2017-10-02

  Testperiod på videos om forskningsmetodik

  Under oktober och november har vi tillgång till ca 490 filmer om olika forskningsmetoder, SPSS mm från Sage Research Methods.

  I databasen Sage Research Methods kan du söka information om olika forskningsmetoder.
  Just nu har vi även möjlighet att testa deras videomodul med 480 filmer. Filmerna innehåller intervjuer, föreläsningar, minidokumentärer eller instruktioner.

  Sök i SRM Videos

 • 2017-05-15

  Universitetsbiblioteket startar språkcafé/ Do you want to speak Swedish better?

  Vill du förbättra din svenska? Eller kanske hjälpa någon annan att lära sig svenska? På tisdagar, med start den 8 augusti, är det språkcafé på universitetsbiblioteket. Vi fikar, umgås och pratar. Välkommen!

  The text will follow in English.
  Språkcaféet riktar sig till alla som vill träna sin svenska genom vardagligt tal. Det kan vara universitetsanställda, anhöriga till dessa, studenter eller andra som vill förbättra sin svenska.

  - Tanken med språkcaféet är att erbjuda språkträning i en avslappnad miljö men också att få till en mötesplats där deltagarna kan lära känna varandra och nya kulturer, säger Jakob Harnesk, biblioteksdirektör vid Karlstads universitet. Vi hoppas att det blir ett stort intresse och att även personer med goda svenskkunskaper kommer.

 • 2017-04-07

  Testa e-resurser från De Gruyter

  Fram till 8 juli har biblioteket testperiod på e-resurser från förlaget De Gruyter.

  Vi har under testperioden tillgång till ett urval av tidskrifter, e-böcker och databaser inom 28 olika ämnesområden.
  Gör först en sökning, eller välj ett ämne. Därefter kan man begränsa sökningen med "Accessible content" för att endast se det vi har tillgång till.

  Sök i De Gruyter Online

  Kontakta gärna Ulrika Hargeforsom du har synpunkter på innehållet.