Nyheter

 • 2023-12-22

  God jul och gott nytt år från oss på FoU Välfärd Värmland

  Nu nalkas jul och nyår och med det förhoppningsvis också lite välbehövd, välförtjänt och efterlängtad ledighet.

  Några av oss i kollegiet här på Karlstads universitet pratade häromdagen om att 2023 har varit ett kämpigt år – efterdyningar av covid, eller kanske nya omgångar av det snarare, som drabbat många, flera krig runtom i världen som pågår, inflationen med mera.

  Vi hoppas att 2024 blir ett bättre, lättare, år, men vi är så glada att ni ändå hängt med oss på våra olika projekt, till exempel Yrkesresan, iRisk-utbildningen, NUSO, med flera.

 • 2023-11-16

  FoU Välfärd Värmland i semifinal till Svenska Jämställdhetspriset 2024

  Svenska Jämställdhetspriset delas ut till en aktör som aktivt bidragit till ett mer jämställt samhälle. En av semifinalisterna är FoU Välfärd Värmland som tillsammans med socialtjänster i regionen tagit fram ny kunskap som uppmärksammat ojämställdhet och ojämlikhet i insatser för våldsutsatta flickor och pojkar. Det har påverkat arbetssätt och bidrar till en kunskapsbaserad, jämlik och jämställd socialtjänst.

  Semifinalplatsen baseras på arbetet med SAVE-studien och pågående metodutveckling för att främja jämställdhet i bemötande, bedömningar och insatser inom den sociala barn- och ungdomsvården. SAVE står för Support and protection Against Violence, on Equal terms for all children, och är ett regionalt och nationellt forsknings- och utvecklingsprojekt om barn som utretts inom sociala barn- och ungdomsvården efter misstanke om våldsutsatthet.

 • 2023-06-19

  Glad sommar och höstens aktiviteter

  Nu nalkas midsommar och semestrar, både för oss och för er ute i verksamheterna. Vi vill tacka för den här våren samt berätta lite om vad som händer på FoU Välfärd Värmland i höst.

  Yrkesresan

  Yrkesresan Barn och unga fortsätter och nu finns ytterligare två kurser i LMS:et som är öppna för anmälan för medarbetare i spår Ny, utöver Handläggning med barnet i centrum och Samtal och delaktighet, som man kunnat gå under våren.

 • 2023-05-11

  Stöd för unga som utsatts för sexuella handlingar mot ersättning

  En broschyr om kommersiell sexuell exploatering har tagits fram av FoU Välfärd Värmland vid Karlstads universitet, samt regionkoordinatorerna mot prostitution och människohandel i region Bergslagen. Syftet är att visa ungdomar i Värmland att det finns en beredskap för att hantera utsatthet i kommersiell sexuell exploatering.

  Begreppet kommersiell sexuell exploatering avser när personer utsätts för sexuella handlingar mot någon form av ersättning, säger Elin Eklöf som tillsammans med Johanna Lidén Norrman, båda regionkoordinatorer mot prostitution och människohandel i region Bergslagen, samt Martina Magnusson, fakultetsadministratör på FoU Välfärd Värmland, Karlstads universitet, tagit fram broschyren.

 • 2023-02-23

  Hallå där Markus Arvidson…

  … docent och universitetslektor i sociologi vid Karlstads universitet. Du är ny vetenskaplig ledare på FoU Välfärd Värmland och tar över efter Birgitta Persdotter, lektor i socialt arbete vid Karlstads universitet, som tidigare var vetenskaplig ledare. Vad innebär ditt uppdrag?

  – Det innebär bland annat att handleda projekt och följa uppdrag. Det handlar även om att bidra med erfarenhet, kunskap och forskning som kan vara till nytta för de olika verksamheterna som FoU Välfärd Värmland innefattar. Jag kommer att arbeta som vetenskaplig ledare på 20 procent. Hittills har jag bland annat medverkat på Fou Välfärd Värmlands digitala seminarium ”Fredag med FoU” och föreläst om hållbart arbetsliv och ledarskap ur sociologiskt perspektiv.

 • 2022-12-19

  God jul och gott nytt år!

  Vi vill rikta ett stort tack till alla som på olika sätt varit en del av FoU Välfärd Värmlands arbete under 2022.

  Är du nyfiken på vad vi arbetet med under året kan du läsa vårt nyhetsbrev. I nyhetsbrevet berättar vi om olika aktiviteter, bland annat kan du läsa mer Yrkesresan, Plattform Väld Värmland och kartläggningen av SEXIT.

  Vi önskar er en riktigt god jul och gott nytt år!

  Här hittar du FoU Välfärd Värmlands nyhetsbrev.