2018-05-23
Forskarutbildning i ämnet historia vid Karlstads universitet får kritik av Universitetkanslerämbetet, UKÄ, vid senaste granskningen. I sin rapport idag, onsdag 23 maj, menar UKÄ att ämnet har behov av en breddning. Universitetet har nu ett år på sig att vidareutveckla ämnet. Historia inrättades som forskarutbildningsämne för tio år sedan och har två inriktningar: historia med didaktisk inriktning och en inriktning mot regionalt samhällsbyggande.
2018-05-23
Formula Student-teamet Clear River Racing är färdiga med årets bil. Torsdag den 24 maj avtäcks den nya bilen, CRR18, som innehåller många nyheter. Det kommer även bjudas på fika utanför Aula magna. Clear River Racing är ett team på 44 studenter, från olika utbildningar, som medverkar i tävlingen Formula Student, vilket är en av världens största ingenjörstävlingar för studenter.
2018-05-22
Genom att koppla på digitala tjänster kan resmål ge besökarna en starkare upplevelse – men vägen dit kan vara snårig. Nu har ett forskningsprojekt på Karlstads universitet i samarbete med en rad aktörer tagit fram digitala prototyper för två värmländska resmål. I dagarna avslutas ett av Karlstads universitets forsknings- och utvecklingsprojekt om digitalisering inom besöksnäringen.
2018-05-22
This week is Joann Peck, Associate professor at University of Wisconsin-Madison, visiting CTF. She is one of our Ander Visiting Professors and is visiting CTF to meet with the researchers and to work on a joint research project on interpersonal touch. "I am thrilled to be an Ander Visiting Professor at CTF!
2018-05-22
Nu utvecklas en ny utbildning på masternivå i industriell ekonomi med bas i forskningen inom CTF, Centrum för tjänsteforskning. Det nya masterprogrammet utvecklas i nära samarbete med industrin och planerad start är hösten 2020. Utbildningen utvecklas i ett två-årigt projekt i samarbete mellan CTF och företagsekonomi på Handelshögskolan, med stöd av KK-stiftelsens program Avans.
2018-05-21
Karlstads universitet har ett framgångsrikt koncept där studenter erbjuds skrivhandledning, men jämfört med andra lärosäten har tillgången till handledning varit låg. Nu utökas verksamheten och flera handledare har anställts. All skrivhandledning erbjuds på campus i Karlstad, Ingesund och på distans.  Sedan årsskiftet har universitetsbiblioteket tagit över skrivhandledningsverksamheten.
2018-05-21
Vårens upplaga av Anderseminariet tog upp mediernas bevakning av det kommande riksdagsvalet ur olika perspektiv. Hur hittar vi vägen mellan väljarnas behov, politiska strategier och en ständigt pågående turbulens på sociala medier? Eftermiddagen innehöll föredrag med forskare, sociala medieexperter och värmländska mediechefer. Större delen av svenska befolkningen rör sig varje dag i sociala medier.
2018-05-20
I dag är det enkelt att hålla koll på sin kropp och sina vanor, till exempel mäta sömn eller träningsfrekvens, med hjälp av olika appar, armband och andra tekniska prylar och dela denna data i sociala medier. Hur påverkas vi av detta beteende och hur används personliga data av företag? Detta är frågor som Vassilis Charitsis forskat om i sin doktorsavhandling. Vassilis Charitsis är nybliven doktor i företagsekonomi.
Prenumerera på Nyhetsarkivflöde för Karlstads universitet