Hallå där Ricardo Santos!
2016-02-24Välkommen till Karlstads universitet! Vad och var har du studerat innan du började din anställning här i januari?
Hej hej! Innan jag kom till Karlstad gjorde jag min magisterexamen i datavetenskap vid universitetet i Coimbra i Portugal. En del av mitt arbete gjorde jag vid University of Oklahoma (USA ) och förra året gjorde jag också en termin av mitt examensarbete här i Karlstad.
Hur gillar du din nya hemstad?
Det tar lite tid att vänja sig igen vid kylan, men förutom det så känns det bra att vara här igen (jag har saknat fikat). Det känns också trevligt att se välbekanta ansikten här på universitetet samtidigt som jag får träffa nya kollegor.
Varför valde du att ansöka till en tjänst som doktorand inom datavetenskap här på Karlstads universitet?
Mitt beslut att komma tillbaka till Karlstad var främst basterat på mitt tidigare besök här i Sverige. Jag var motiverad av den excellenta miljön på universitetet, av respektive personal inom datavetenskap och av arbetsmiljön som fick mig att trivas när jag var här. När jag forskade på heltid förstod jag också att detta är vad jag vill arbeta med i framtiden och det gjorde att jag valde att arbeta för att ta en postdoktor examen.
Vad fokuserar du på i din forskning?
För närvarande är jag involverad i två forskningsprojekt . Ett fokuserar på installation- och optimering av användningen av 5G nätverk med millimetervågorfrekvenser ( SOCRA ), och den andra syftar till att utforma en mer flexibel arkitektur för internet ( NEAT ). I båda projekten kommer jag att arbeta med Software-Defined Networks som jag redan är bekant med sedan mitt tidigare forskningsarbete.
Vad är ditt mål med forskningen?
huvudmålet med min forskning är att göra framtida nätverk mer konfigurerbara och flexibla. Det kommer att vara uppnåt primärt med Software-Defined Networks och med användning av mer information från program och trådbundna / trådlösa länkar, i jämförelse med dagens standardiserade metoder. Med denna metod kommer det att vara möjligt att påverka mekanismerna att ha bättre reaktioner vid förändringar i de berörda nätverksmiljöer och att fatta bättre beslut i dataplanet , vilket bidrar till förbättringar i de etablerade anslutningar.