Film om kemikaliesamhället
2011-02-21Den 7 mars visas filmen Underkastelsen i Aula Magna. Filmen handlar om kemikaliesamhället och dess påverkan på människor. Alla är välkomna studenter, anställda samt allmänhet och efter filmen inbjuder Film i Värmland och Karlstads universitet till samtal runt filmen.
Filmen är gjord av Stefan Jarl och handlar om kemikaliesamhället och hur det utsätter oss individer för skadlig påverkan. I filmen med Eva Rhöse i huvudrollen medverkar bland andra Carl Gustaf Bornehag, professor i folkhälsovetenskap på Karlstads universitet.
Stefan Jarl är en av Sveriges mer omtalade filmare som alltid haft ett stort samhällsengagemang i sina filmer, ända från Dom kallar oss mods från 1968. Till Underkastelsen har han samlat material i 25 år och jobbat med själva filmarbetet i tre år.
Carl-Gustav Bornehag, professor i folkhälsovetenskap, medverkar i filmen som en av de 25 världsledande forskarna. Han forskar framförallt om mjukgörare i plast, ftalater och om hur bostad och miljö påverkar barn och unga när det handlar om astma, allergi och andra kroniska sjukdomar.
Film i Värmland och Karlstads universitet bjuder även in till samtal runt filmen. På plats finns Stefan Jarl och Carl-Gustaf Bornehag och samtalsledare är Henrik Thorsson, Film i Värmland.
Tid: 7 mars kl 15.00 - 18.00
Plats: Aula Magna, ingen föranmälan krävs.

