Bring out the joy- årets jullåt drar in pengar till Rädda Barnen

 2016-12-06

Äntligen är det dags för uppföljaren av fjolårets julsuccé, Christmas is You, som spreds som en löpeld. Musikhögskolan Ingesunds studenter på kursen, ”Producent, Låtskrivare och Entreprenör” hoppas kunna dra in ännu mer pengar med låten Bring out the joy. I år går intäkterna till Rädda Barnen.

Förra året skänkte studenterna alla intäkter till Musikhjälpen. I år går intäkterna till Rädda Barnen. Med musiker från världens alla hörn satsar de för att nå ut med sitt budskap: att julen handlar om familj och en förenande gemenskap mellan människor. 17 låtskrivare, 18 producenter, två sångare, Ingesunds stråkorkester, en blåsensamble och en maffig kör, skapar tillsammans Bring Out the Joy.

Studenterna började tidigt på terminen att spåna ideér kring ett jultema, under ledning av läraren Carl Utbult. Tillsammans bestämde de att årets jullåt skulle vara mer ”upbeat” med influenser av Motown. Texten arbetades fram runt titeln, Bring Out the Joy. När strukturen fanns på plats letade man fram musiker för att verkligen ge liv till låten. Allt från Musikhögskolan Ingesund till Ingesunds Folkhögskola och musiker i Nashville, har hjälpt till att skapa den färdiga låten.

- Vi hoppas att många, precis som vi, inser behovet av att hjälpa barn överallt och väljer att stödja vår jullåt. Vi valde Rädda Barnen i år för att stödja arbetet som görs för barns rättigheter över hela världen och för barn på flykt, säger studenterna på Musikhögskolan Ingesund.

Du hittar låten på Spotify

Författare: Emelie Rudqvist, student på MHI/Christina Knowles
Publicerad: 2016-12-06