Kvalitetsutveckling
Vi utbildar ansvarsfulla, professionella individer och vår forskning gör betydande skillnad i samhället.
Handelshögskolan i Karlstad arbetar aktivt med kvalitetsutveckling. Ett steg i detta arbete är att vi är AACSB-ackrediterade. Handelshögskolan utbildar för ett ansvarstagande ledarskap. Därför har Handelshögskolan anslutit sig till PRME, PRME - Principles for Responsible Management Education.

AACSB
Handelshögskolan vid Karlstads universitet är AACSB-ackrediterad
AACSB erbjuder en internationellt erkänd ackreditering, konferenser, seminarier, kurser, publikationer, tillgång till omfattande globala data och rapporter, nätverkande samt forskning kring utmaningar och trender för ekonomiutbildningar.
Ansvarstagande ledarskap
Handelshögskolan har valt att ansluta sig till PRME - Principles for Responsible Management Education, som är del i FN:s initiativ UN Global Compact. Det handlar om ett systematiskt arbetssätt för förbättring och förändring, lärande samt samverkan och återkoppling till samhället.
Studentinflytande för kvalitetsutveckling
Studenternas erfarenheter och synpunkter på kurser, program, examination och service är betydelsefull för kvalitetsutvecklingen på Handelshögskolan vid Karlstads universitet. Genom kurs- och programutvärderingar samlas synpunkter systematiskt in och ansvarig lärare analyserar resultatet. Analysen publiceras på kursen och programmets webbsida och skickas även till Handelshögskolans prefekt. Programledare och studenter diskuterar utvärderingar och andra frågor i programråd och instituionsråd. Studenter finns även representerade i Handelshögskolans styrelse och sektionsråd i samarbete med utbildningsföreningarna och Karlstad Studentkår.
Kvalitetsutveckling tillsammans med andra universitet
Karlstads universitet, Linnéuniversitetet och Mittuniversitetet har gemensamt utvecklat systemet för att granska kvaliteten i utbildningarna. Utbildningarna grupperas och utvärderas genom självvärdering, granskning av stundenternas självständiga arbeten samt platsbesök av bedömargruppen. Här hittar du rapporterna:
- Informatik
- Arbetsvetenskap
- Företagsekonomi, nationalekonomi och statistik samt civilekonomexamen
- Juridik
Artiklar om kvalitetsutveckling på Handelshögskolan
Handelshögskolan vid Karlstads universitet får eftertraktad AACSB-ackreditering
Ett systematiskt arbetssätt för förbättring, utveckling, lärande, samverkan och återkoppling till samhället är viktiga uppgifter hos en modern handelshögskola med höga ambitioner. Handelshögskolan vid Karlstads universitet har nu uppnått AACSB-ackreditering.
Handelshögskolan står inför granskning för internationell ackreditering
Handelshögskolan i Karlstad är medlem i AACSB och har sedan 2015 fått klartecken att påbörja sitt arbete med att nå en ackreditering. Det handlar om ett systematiskt arbetssätt för förbättring och förändring, lärande samt samverkan och återkoppling till samhället. Nu närmar sig granskningen för ackrediteringen.
Nu är rapporten för kvalitetsutvärdering inom industriell ekonomi klar
Nu är slutrapporten klar för Treklöverns kluster 15 vilket på Karlstads universitet omfattar utvärdering av civilingenjör i industriell ekonomi.
Åtta forskare med på 100 i topp-listor
Åtta forskare från Karlstads universitet finns med på listor över de 100 mest citerade inom olika forskningsområden enligt nyhetsmagasinet Fokus. Listorna visar de forskare i Sverige som citerats flitigast i internationella vetenskapliga tidskrifter.
Karlstads universitet placerar sig högt i internationell rankning
Times Higher Education är en av världens högst värderade universitetsrankningar. Karlstads universitet hamnar på plats 251-300 i kategorin Business & Economics.
Treklöverns rapport om kvalitet i juridik, skatterätt och rättsvetenskap klar
I maj 2019 var de på platsbesök. Nu är slutrapporten klar för kluster nio. Treklöversamarbetet för kvalitetsutveckling vid Karlstads universitet, Linnéuniversitetet och Mittuniversitetet lämnar varsin rapport för respektive lärosäte. Och juridik på Handelshögskolan vid Karlstads universitet får positiva omdömen och en del råd på vägen.
Undervisning för student 2030 - hur ser den ut?
Handelshögskolan rivstartade efter sommaren med att sätta fokus på utbildningsfrågor på en gemensam utvecklingsdag i mitten av augusti. Dagen var en del i arbetet mot en ackreditering enligt AACSB och ett tillfälle att ta del av varandras erfarenheter och exempel från undervisning och examination.
Kvalitetsgranskare på besök hos juridik, skatterätt och rättsvetenskap
Kvalitetsutvärderingarna inom juridik, skatterätt och rättsvetenskap pågår för fullt. Måndag och tisdag, 13-14 maj, var Treklöverns bedömargrupp för klustret på platsbesök hos Handelshögskolan vid Karlstads universitet. Mittuniversitetet och Linnéuniversitetet deltar på distans med teknikens hjälp.
Arbetsvetenskap kvalitetsgranskas
Nu har startskottet gått för ännu en omgång ämnen som ska kvalitetsgranskas inom Treklövern - ett samarbete mellan Karlstads universitet, Mittuniversitetet och Linnéuniversitetet. För Handelshögskolan vid Karlstads universitet involveras arbetsvetenskap
Kvalitetsrapport för utbildningar mot examina inom företagsekonomi, nationalekonomi, statistik samt civilekonomexamen klar
Nu är slutrapporten från Treklöverns kvalitetsutvärdering av utbildningar mot examina inom ämnena företagsekonomi, nationalekonomi och statistik samt civilekonomexamen klar. Rapporten lyfter både fram goda exempel och sådant som behöver åtgärdas.
Om kunskap, bildning och hur du skiljer på fakta, halvsanningar och myter
Handelshögskolans dag den 11 oktober hämtade temat från sitt motto: Kunskap är inget värd utan förmågan att kunna använda den. Om kunskap, förmågor och vikten av att tänka källkritiskt reflekterade Lars Ivarsson, forskare och docent i arbetsvetenskap vid Handelshögskolan, Stefan Larsson, vd i Färjestads BK och inte minst dagens huvudtalare Emma Frans, forskare, journalist och författare.
Nätverket ITQ firade 10 år
ITQ - nätverket för tjejer som läser IT på universitetet och praktiker i branschen, firade 10 år med tårta, gästföreläsning och inte minst mingel och nätverkande. Gäst var Siduri Poli, 2017 års digitala inspiratör, som berättade om sitt intresse för teknik som verktyg för förändring.
