Kalendarium

Djupmeditation för en mer stressfri vardag.Aktiviteten är öppen både för anställda och studenter på KAU.Djupmeditation innebär att meditationen sker i tystnad.  
För dig som vill reflektera över livets alla små och stora frågor, ihop med gamla och nya vänner. Cafét hålls varje tisdag under terminen, med olika ämnen som gruppen bestämmer tillsammans. Det finns också möjlighet att gå med i caféts facebookgrupp för nya uppdateringar. Cafét riktar sig till alla som tycker det är roligt att träffa nya människor och fundera kring olika ämnen tillsammans med andra. Gruppen leds av studenter som håller i trådarna och fördelar samtalen i gruppen.
Hybrid PRME - Nordic chapter Responsible Management Education symposium (PRME-Symposium)4th - 5th March, 2024The exceptionally collegiate and Nordic focused symposium for Sharing RME research, Pedagogy/ educational methods and tools, paper development, and networking for the PRME Nordic chapter. The symposium started in 2020.More information and registration
Är du intresserad av utbytesstudier och vill veta mer?  Kom på ett informationsmöte med International Office.Mötet hålls på plats i Fryxellsalen 1B 306 och via Zoom.
Kaudagarna är Karlstads universitets utbildningsmässa och arrangeras den 6-7 mars 2024. Gymnasie- och folkhögskoleelever och andra studieintresserade är inbjudna för att upptäcka universitetet, lyssna på programpresentationer och för att träffa studenter, utställare med flera.Mer information finns på kau.se/kaudagarna
Kaudagarna är Karlstads universitets utbildningsmässa och arrangeras den 6-7 mars 2024. Gymnasie- och folkhögskoleelever och andra studieintresserade är inbjudna för att upptäcka universitetet, lyssna på programpresentationer och för att träffa studenter, utställare med flera.Mer information finns på kau.se/kaudagarna
Vid ett offentligt seminarium lägger Annika Thyberg fram sin licentiatuppsats i biologi "Students' meaning-making of epigenetic visual representations: An exploration within and between levels of biological organization".Händelsen är öppen för allmänheten.MedverkandeClas Olander, professor, opponent, Malmö universitetUpplysningarJohn Piccolo, professorE-post: john.piccolo@kau.seKristina Oskarsson, fakultetsadministratörE-post: kristina.oskarsson@kau.se 
Lärardagen är en arbetsmarknadsmässa för lärarstudenter vid Karlstads universitet som erbjuder såväl möten med framtida arbetsgivare som spännande och inspirerande föreläsningar. Lärardagen anordnas av Läsk, föreningen för Lärarstuderande i Karlstad, och genomförs i samarbete med Lärarutbildningen vid Karlstads universitet.
Det har nu blivit dags att presentera resultatet i forskningsstudien SAVE (Support and Protection against Violence on Equal Terms for All Children). SAVE är ett kombinerat forsknings- och utvecklingsprojekt om barn som utreds inom den sociala barn- och ungdomsvården, efter anmälan om misstänkt våldsutsatthet.
Handelslunch för studenter vid Handelshögskolan.Handelslunchen genomförs i samband med Karlstads Personalvetardag.MedverkandeTesthuset UpplysningarOlle SonessonE-post: olle.sonesson@kau.seProgrampunkterFöreläsning av Testhuset med tematVälmående hållbara organisationerLunchmacka för de 50 första som anmäler sig till handelslunch@kau.se senast 7 mars.
Välkommen på digitala informationsträffar om våra program och om Karlstad som studentstad! Ingen anmälan krävs - klicka bara på länken till det Zoomrum du vill besöka. Lyssna på information och ställ frågor som gör ditt studieval enklare!Här hittar du alla träffar, tider och länkar.
Den 22 mars 2024 anordnar Karlstads universitet för första gången Grammatikdagen, en heldag med spännande föredrag på temat språk och grammatik. Föredragshållarna är forskare och lärare vid Karlstads universitet och gästande föreläsare är Bo-A. Wendt, huvudredaktör vid Svenska Akademiens ordbok. Grammatikdagen är ett öppet evenemang som riktar sig till gymnasieklasser, lärarstudenter, språklärare och andra intresserade. Det kostar inget att delta. Vi bjuder samtliga deltagare på fika.
Vid ett offentligt seminarium lägger Katarina Karlsson fram sin licentiatuppsats i omvårdnad "Exploring symptom clusters in patients with lung cancer".Händelsen är öppen för allmänheten.MedverkandeJoakim Öhlén, professor, Göteborgs universitetUpplysningarCarina Bååth, professorE-post: carina.baath@kau.seMaria Klint Hidén, projektkoordinatorE-post: maria.hiden@kau.se   
Välkommen på en temadag om utbildningar på avancerad nivå! Dagen är till för dig som nu studerar på grundnivå eller har jobbat några år och vill återvända till universitetet för att spetsa din kompetens. Innehåll:Klockan 12.15 - 13.00: Presentation i Frödingsalen, där studie- och karriärvägledarna Louise Laurenson och Anne-Marie Larsen berättar om behörigheter och möjligheter med magister- och masterexamina.
Surendra Nepal försvarar sin doktorsavhandling i matematik "Models for capturing the penetration of a diffusant concentration into rubber: Numerical analysis and simulation".Händelsen är öppen för allmänheten.MedverkandeNadja Ray, Prof. dr. habil, opponent, Katholische Eichstätt-Ingolstadt, TysklandMohammad Asadzadeh, Prof. dr. em., betygsnämnd, Chalmers tekniska högskola, SverigeNicolae Suciu, Dr. rer. nat. habil.
Vishnu Raveendran försvarar sin doktorsavhandling i matematik "Scaling effects and homogenization of reaction-diffusion problems with nonlinear drift".Händelsen är öppen för allmänheten.MedverkandeIrina Pettersson, docent, opponent, Chalmers tekniska högskola, SverigeCatherine Choquet, professor, betygsnämnd, Université de La Rochelle, FrankrikeSébastien Martin, professor, betygsnämnd, Université Paris Cité, FrankrikeNiklas Wellander, professor, betygsnämnd, Luleå tekniska högskola, SverigeUpply
Lokal journalistik = nära? Global journalistik = långt bort?Vi lever i en vardag som både påverkas av och påverkar det som sker i världen. Men hur kan medierna klara att förklara komplexa samband och samtidigt göra journalistik som blir begriplig och intressant, och som berör oss lokalt?
Daniel Wallsten försvarar sin doktorsavhandling i psykologi "Shifting the lens on heterogenous psychological suffering - Exploring and evaluating novel psychological treatment approaches to comorbid mental disorders"Händelsen är öppen för allmänheten.MedverkandeLance McCracken, opponent, professor, Uppsala universitetSevgi Bayram-Ozdemir, betygsnämnd, docent, Örebro universitetAta Ghaderi, betygsnämnd, professor, Karolinska institutetAnn-Sophie Lindqvist Bagge, betygsnämnd, docent, Göteborgs uni
Examenshögtid för studenter som är klara med sin examen.  Anmälan öppnar i slutet av februari, då även inbjudan skickas till de studenter som är aktuella för examensceremoni.  
Den 23 maj bjuder Centrum för tjänsteforskning (CTF) och ämnet informatik vid Karlstads universitet in till en spännande, informativ och nätverkande eftermiddag med fokus på hälsodata.

(Länken för att prenumerera leder till ett rss-flöde)

Subscribe to Kalendarium