Kalendarium

Känns det som att mycket händer på en gång? Kom till Karlstads universitets Smygstart och fixa det praktiska innan studierna börjar på allvar. Välkommen att smygstarta terminen den 24 augusti någon gång mellan klockan 10.00-14.00 i aulafoajén (gå in via huvudentrén) på Karlstads universitet. Under öppettiderna är det drop in, så du kan komma när det passar dig. Läs mer om Smygstart här!
Varmt välkommen som ny student vid Karlstads universitet och Handelshögskolan! Du som är antagen till civilekonomprogrammet, fastighetsekonomiprogrammet, personal och arbetsliv, juristprogrammet, IT-design, IT, projektledning och affärssystem, turismprogrammet, webbutvecklare eller på något av Handelshögskolans magister- och masterprogram eller fristående kurser kommer att börja inte bara på Karlstads universitet, utan också på Handelshögskolan här.
Vill du upptäcka en ny akademisk studievärld, utforska en ny kultur, lära dig ett nytt språk och förbättra dina möjligheter att få ett arbete? Då är utlandsstudier något för dig. Som student vid Karlstads universitet har du flertalet möjligheter att förlägga delar av dina studier utomlands. Kom på ett informationsmöte med International Office, ta gärna med dig din lunch och lyssna under tiden du äter. Mer information om utlandsstudier på www.kau.se/ut Kontakt: exchange@kau.se  
Välkommen till en föreläsning om studieteknik! Hur mycket tid skulle du spara om du läste dubbelt så fort? Vad skulle du kunna göra om du mindes dubbelt så mycket? När skulle det löna sig att kunna tänka mer kreativt? Alla behöver vi lära oss – på jobbet, i skolan och till vardags. Varje dag möter vi ny kunskap, och behovet av effektiva metoder för ständig inlärning har aldrig varit större. Björn Liljeqvist vd på Braingain ger dig tips om hur du kan studera och hämta in kunskap effektivare.
Årets tema är kopplat till Handelshögskolans motto: Kunskap är inget värd utan förmågan att kunna använda den. Huvudtalare är Emma Frans, forskare, journalist och författare, som 2017 gav ut boken "Larmrapporten – Att skilja vetenskap från trams", som på ett pedagogisk sätt lär läsaren hur man navigerar genom den djungel av information som florerar runt omkring oss dagligen.
Subscribe to Kalendarium