Ett ögonblick Lars Witell, professor vid CTF

 2016-12-16

Du är nyss hemkommen till Sverige efter att ha spenderat ett par månader i Australien, vad har du gjort där?

- Jag har varit gästprofessor på University of Queensland Business School i Brisbane, Australien. Under min vistelse där har jag fokuserat på vår forskning kopplat till kundupplevelser och tjänsteinnovation som bedrivs inom CTF:s stora forskningsprofil Tjänsteinnovation för hållbara affärer. Jag har också medverkat i deras MBA-utbildning, som är rankad 10:a i världen, samt diskuterat och planterat nya forskningssamarbeten. Jag passade också på att besöka och medverka i en workshop på ANZMAC, Australian and New Zealand Marketing Academy, som är en av de största marknadsföringskonferenser i världen. Jag passade också på att uppleva naturen i Australien, fantastiska djur, skogar och stränder.

Varför valde du att åka just dit?
- För två år sedan gjorde jag ett kort besök på University of Queensland Business School och blev mycket imponerad av deras verksamhet som var både professionell och hemtrevlig. Jag har också sedan tidigare ett samarbete med forskarna Janet McColl-Kennedy och Hannah Snyder vid universitetet. Min vistelse gav oss möjlighet att avsluta vårt gemensamma projekt kring tjänsteforskning inom hälso- och sjukvård samt diskutera nya samarbetsområden.

Vad ska du göra nu?
- Efter jul så kommer jag bland annat att fortsätta fokusera på vår arbete inom forskningsprofilen Tjänsteinnovation för hållbara affärer där vi bedriver flera intressanta forskningsprojekt med våra samarbetspartners och hoppas att kunna komplettera dem med ytterligare intressant projekt i vår.

Lars Witell, professor i företagsekonomi vid CTF
Campus University of Queensland
Författare: Linda Fridberg
Publicerad: 2016-12-16
Senaste uppdatering: 2016-12-20
Lars Witell, professor i företagsekonomi vid CTF
Campus University of Queensland