Forskarskolans doktorander i Centrum för forskning om hållbar samhällsförändring
Khabat Amin, Risk- och miljöstudier
Forskar om säkerhet för gående i vägtrafikmiljö.
Sandra Andersson, Socialt arbete
Undersöker den sociala organiseringen av insatsen skyddat boende från våldsutsatta kvinnors ståndpunkt. Avhandlingen är en institutionell etnografi som baseras på intervjuer med kvinnor som har varit placerade i skyddat boende, observationer och intervjuer med socialsekreterare, samt fokusgruppsintervjuer med personal i ideella, kommunala och privata skyddade boenden.
Sofia Billebo, Kulturgeografi
Undersöker hur markanvändningskonflikter påverkar människors liv, möjlighet till identifikation och tillhörighet med sina omgivningar och/eller andra platser. Jag undersöker också vilka naturnarrativ som produceras, landskapens föränderlighet och synsättet på hur olika kategorier av natur/icke-natur och människor/icke-mänskliga djur representeras och manifesteras i landskapet. En tredje aspekt som undersöks är miljöetik och miljörättvisa i förhållande till naturen som resurs. Några av mina forskningsintressen är naturnarrativ, miljöetik, identitetsstudier, geografiska binärer, rural geografi, urban geografi och postkolonial teori.
Tove Bodland, Risk- och miljöstudier
Peter van Eerbeek, Kulturgeografi
Mathilde de Goër de Herve, Risk- och miljöstudier
Kristin Gustafsson, Risk- och miljöstudier
Per Göransson, Kulturgeografi
Min forskning ryms i gränslandet mellan musik- och religions-geografi. Jag är intresserad av vilka processer som påverkar musikupplevelser i både urbana och rurala kontexter. Mina generella forskarintressen relaterar till subjektiva upplevelser i urbana och rurala miljöer, religiös geografi och samhällsplanering.
Lisa Lindqvist, Genus/Sociologi
Åsa Melin, Historia
Avhandlingsarbetet rör skolväsendets förändringar på kommunal nivå, från parallellskolesystemet till grundskolans införande år 1950-1972. Studien fokuserar på kommuner, i ett brett perspektiv hur statligt beslutade reformer genomfördes, eller inte genomfördes, på kommunal nivå. Begrepp som likvärdighet, geografisk rättvisa, demokrati och förtroende är intressanta i sammanhanget.
Kristoffer Nilsson, Socialt arbete
Liselotte Olsson, Sociologi
Avhandlingsprojektet handlar främst om familj, föräldraskap och emotioner. Fokus ligger på hur män som donerar sperma privat upplever de relationer som skapas i samband med donationen. Teoretiskt kommer avhandlingen att baseras på begrepp inom den sociologiska utgångspunkten personligt liv och maskulinitetsteori. Är även doktorandrepresentant i stipendiekommittén vid Karlstads Universitet.
Michaela Padden, Statsvetenskap
Forskar om policy och reglering av "big data" och dess användning i framväxande tekniska processer som försöker övervaka vårt realtids beteende och förutse vår nästa troliga dragning. Framförallt är intresset av huruvida det nuvarande europeiska ramverket för dataskydd är tillräckligt för att inte bara säkerställa privata integritetsbehov utan också för att möta växande utmaningar med ursprung i processer som algoritmiskt beslutsfattande, prediktiva analysmetoder och målet om beteendemodifiering.
Linda Persson, Risk- och miljöstudier
Min forskning handlar om motstånd i frågor som relaterar till miljö- och riskfrågor. Det motstånd jag är intresserad av är inte de som gör motstånd mot exempelvis miljöarbete utan de som på olika sätt gör motstånd mot den rådande normen, status quo eller business as usual. Detta involverar delstudier om bland annat counterurbanization som motstånd mot den neoliberala urbaniseringens risker, samt Fridays for Future rörelsen inspirerad av Greta Thunbergs skolstrejk.
Johanna Tangnäs, Statsvetenskap
Forskningsintresset utgörs av samhällsstyrning, demokrati, legitimitet och möjligheter till transformation. I nuläget handlar min forskning om frånvaro av artikulerade politiska konflikter, inom hållbarhet och tillväxt. I första hand i en svensk kontext. Jag är intresserad av att studera förskjutningar och diskursiva praktiker i svenska regioner, utifrån utmaningar och förändringar av det politiska handlingsutrymmet som återfinns på den internationella nivån men i högsta grad har en regional logik.
Josefin Velander, Sociologi
Avhandlingsarbetet rör sig inom fältet människa-djurstudier där jag tittar på människa-djurrelationer inom livsmedelsindustrin ur ett socialkonstruktionistiskt, emotionssociologiskt och diskursivt perspektiv. Jag är också en del av Centrum för forskning om regionalt samhällsbyggande. Undervisar i sociologi och socialpsykologi på grundnivå.