Forskarskolan om hållbar samhällsförändring
Centrum för forskning om hållbar samhällsförändring, CRS, bedriver tvärvetenskaplig forskarutbildning i Forskarskolan om hållbar samhällsförändring.

Forskarskolan tog emot sin första kull doktorander år 2009 och den utgör en fokusering av fakulteternas resurser för att skapa en större och kvalitativt starkare doktorandmiljö. Samtliga doktorander från den första kullen har nu disputerat och en fjärde kull startade våren 2018. Inom forskarskolan är doktorander i ämnena historia, kulturgeografi, risk- och miljöstudier, socialt arbete, sociologi och statsvetenskap verksamma och dagsläget ingår 16 doktorander i forskarskolan. Forskarskolans verksamhet består av kurser, seminarier, temadagar och internat med utgångspunkten att både tillmötesgå doktorandernas behov samt att skapa mötesplatser mellan doktorander och seniora forskare i CRS. Doktoranderna presenterar sin forskning vid CRS-seminariet, till exempel i samband med mitt- och slutseminarier. Som en del av forskarskolans deltar doktoranderna årligen i internationella konferenser, exempelvis de konferenser som arrangeras av Regional Studies Association.
Förutom olika kurser erbjuds doktoranderna aktiviteter som seminarier och workshops, ofta med speciellt fokus på akademiskt skrivande men även på karriärmöjligheter efter doktorsexamen. Doktoranderna i forskarskolan utgör tillsammans ett doktorandråd som har regelbundna träffar där idéer för forskarskolans verksamhet diskuteras.
Doktorandrådet har även en representant i CRS ledningsgrupp och rådgivande kommitté, och en referensgrupp med representanter från alla ämnen med doktorander i forskarskolan har etablerats som kanal mellan forskarskolan och ämnena. Via referensgruppen ges ämnena möjlighet att påverka forskarskolans innehåll samt sprida information om egna kurser och andra aktiviteter.
