Alumnintervju, Rose-Marie Wadelius
”Om man inte riktigt vet om man ska arbeta som kock fram till pensionen så är lärare ett bra alternativ. Det är så roligt!”
Rose-Marie Wadelius blev klar yrkeslärare i januari 2020 och arbetar nu på samma ställe som tidigare.
- Jag arbetade som kocklärare när jag sökte till utbildningen. Anledningen var att jag ville höja min kompetens, framförallt den pedagogiska delen.
Att hon bodde i Karlstad var en bidragande orsak till att det blev just Karlstads universitet, men hon fick också rekommendationer.
- Kollegor till mig har gått utbildningen och tyckte att den var bra, vilket jag håller med om. Utbildningen var bra uppbyggd med mycket grupparbeten. När man läser på distans är det värdefullt att träffas, arbeta tillsammans och diskutera olika frågor, det gav mest. Jag fick det stödet jag behövde av både lärare och studiekamrater. Yrkesämnesdidaktiken och yrkesdidaktiken fungerade mycket bra, det var nog det roligaste eftersom det är kopplat till yrket och det man ska arbeta med som lärare. Universitetet har också bra service med mat och fika.
Vad är det bästa med att vara lärare?
- Att se kunskapen gå vidare och se människor växa i sin roll som kock är häftigt. Det jag kan får någon annan användning av.
Just nu trivs Rose-Marie Wadelius bra med sitt arbete. Men det finns funderingar på att söka sig till gymnasieskolan.
- Jag är lite oviss inför framtiden och undrar om jag är redo för ett arbete på en gymnasieskola. Det känns som ett stort steg, men jag har ju förberett mig och kommit en bit på vägen tack vare utbildning.