Produktion och konsumtion inom turism
7.5 HPUnder kursen betonas varugörandets process inom besöksnäringen ur såväl producent- som konsumentperspektiv. Studenten utvecklar sin förmåga att kritiskt granska hur turism som fenomen kan ses som en del av konsumtionskulturens framväxt utifrån såväl ett klass-, genus- som etnicitetsperspektiv. Utgångspunkten är att ge studenten verktyg för att förstå hur konsumtionsmönster, livsstilar och val styr konsumenternas upplevelse av en turismtjänst. Studenten tillägnar sig därigenom redskap att utveckla nya turismtjänster utifrån en förståelse av människors individuella förutsättningar och behov. Studenten ges grundläggande kunskap i metoder för att arbeta med användardriven innovation och upplevelser inom turism. Vidare ges studenten färdigheter i till exempel gestaltning, samt narrativa och pedagogiska metoder vid paketeringen av turismtjänster.
Fördjupningsnivå:
G1F (har mindre än 60 hp kurs/er på grundnivå som förkunskapskrav)
Utbildningsnivå:
Grundnivå
Behörighetskrav:
Grundläggande behörighet
Kurskod:
TVGT21
Kursen ingår i följande program
- Turismprogrammet (läses år 1)
Kursen ingår inte i kursutbudet för nästkommande period.