Så anmäler du dig

Funderar du på att söka en utbildning hos oss? Då behöver du anmäla dig i förväg. Det gör du via ett anmälningssystem på antagning.se.

Antagning.se är en nationell webbplats där nästan alla Sveriges universitet och högskolor presenterar sina utbildningar. Förutom att anmäla dig till en kurs eller ett program, kan du där även följa din anmälan, läsa kontrollbesked och antagningsbesked, tacka ja till din plats med mera. 

Hur anmäler jag mig?

För att göra en webbanmälan på antagning.se måste du gå igenom fyra steg:

  • Skapa ett användarkonto med ett individuellt lösenord.
  • Lägg de utbildningar som du vill söka i din korg. De utbildningar som är öppna för anmälan har en "välj"-knapp och en anmälningskod.
  • Prioritera dina utbildningsalternativ. Du får anmäla dig till upp till 20 utbildningsalternativ.
  • Komplettera anmälan genom att omgående skicka dina meriter till Antagningsservice, FE 20101, 839 87 Östersund

Du kan ändra din anmälan fram till sista anmälningsdag. Det finns även möjlighet att göra en anmälan via pappersblankett.

Här på Karlstads universitets egen webbplats hittar du enkelt alla de kurser och program som vi erbjuder. Varje utbildning har en egen ansök nu-knapp, som leder direkt till rätt ställe på antagning.se.


När kan jag anmäla mig?

Du kan göra en anmälan från och med cirka en månad före sista anmälningsdag. 

 

Behörighet och urval

Om du vill börja läsa en utbildning på grundnivå måste du ha vissa förkunskaper för att kunna antas. Detta kallas för behörighet. För att kunna antas måste du uppfylla grundläggande behörighet. Till de flesta utbildningar krävs dessutom särskild behörighet. Om antalet sökande är fler än antalet platser till en utbildning, görs dessutom ett urval.