Uppdragsutbildning omvårdnad
Uppdragsutbildningar är kompetensutveckling för yrkesverksamma där arbetsgivare står för finansieringen av utbildningen. Det handlar om utbildningar inom olika områden, bland annat hälsa, vård & omsorg och ledarskap. Alla uppdragsutbildningar genomförs av universitetets ämnen och förmedlingen sköts av universitetets helägda dotterbolag, Karlstads universitets uppdrags AB.
Det finns flera sätt som arbetsgivare kan välja för att kompetensutveckla sin personal med hjälp av Karlstads universitet: öppna uppdragsutbildningar, skräddarsydda lösningar utifrån specifika behov eller samläsning. Arbetsgivare kan även hyra och använda utrustning och labbmiljöer hos universitetet.
- Öppen uppdragsutbildning betyder att deltagarna i uppdragsutbildningarna kan komma från flera olika arbetsgivare.
- Skräddarsydda uppdragsutbildningar innebär att en arbetsgivare köper en uppdragsutbildning som är skräddarsydd exklusivt för sin personal.
- Samläsning innebär att en yrkesverksam deltagare samläser med studenter i en reguljär utbildning, deltar i seminarieserier, workshops, hela utbildningsprogram eller webbkurser vid universitetet.
- Uppdragsutbildning kan även bedrivas av arbetsmarknads- eller biståndspolitiska skäl.
- Det finns olika former av finansieringsstöd som arbetsgivare kan ansöka om för att finansiera kompetensutvecklingen av sin personal. Till exempel via Omställningsfonden eller Trygghetsrådet.
Några exempel på uppdragsutbildningar är inom cancervård, diabetes och ledarskap inom äldrevård.
• Läs mer om uppdragsutbildningarna på uppdragsutbildningens webbsida