Hitta till universitetet

Karlstads universitet ligger samlat inom ett och samma område i stadsdelen Kronoparken i Karlstad, några kilometer från centrum. Du tar dig enkelt hit med cykel, buss, tåg eller bil. Universitetet har även ett campus i Arvika, där Musikhögskolan Ingesund ligger.

Med buss

Direktbuss 1 till och från centrum går var tionde minut under större delen av dagen. Även stadsbussarna 2, 3 och 52 samt många läns- och expressbussar stannar vid universitetet. Studenter får rabatt på stadsbussarna.

Det finns flera länsbussar som stannar vid universitetet och fungerar som pendelbussar för de som bor utanför Karlstad. Du kan även ta dig till och från Karlstad med Swebus Express eller GoByBus (tidigare Säfflebussen). Några av linjerna stannar vid universitetet.

Med bil

Kommer du med bil på E18 är det skyltat mot Karlstads universitet. Leta efter skylten mot Kronoparken/Universitet.
GPS: Lat: N 59º 24' 21.11" Long: E 13º 34' 55.95"

Med cykel

Det går även utmärkt att ta sig till Karlstads universitet med cykel eller med en promenad. I Karlstad finns fem olika huvudstråk som binder samman centrum med olika stadsdelar. Det är det röda cykelstråket som leder till Kronoparken där universitetet ligger. Från Stora torget är det cirka 5,5 kilometer till Karlstads universitet.

Med tåg

Flera tåg stannar vid tåghållplatsen i Välsviken. Därifrån kan du ta buss 53 och på några minuter vara på universitetet. Kommer du med tåg som stannar på Karlstad centralstation tar du direktbuss 1 från Stora torget.

Med flyg

Karlstad flygplats är belägen cirka 15 km från Karlstads centrum. Här finns linjetrafik till Stockholm.

 

 

Flygfoto över Karlstads universitet