Videoanalys i forskning - VIDA

Är du intresserad av att diskutera frågor kring videoanalyser i forskningsprocessen?
I VIDA-gruppen ingår forskare och doktorander från olika ämnesområden som arbetar med videoobservation i olika typer av interaktionsstudier.
Syftet är vara ett forum där vi tillsammans kan hjälpa varandra i analysarbetet, läsa och diskutera metodlitteratur inom fältet och dela med oss av tekniska, etiska och praktiska erfarenheter i arbetet med att använda video vid datainsamling. Innehållet i seminarieserien är på många sätt deltagarstyrt och har ofta karaktären av arbetande seminarier. Vårt mål är också att utgöra ett forum där forskare och doktorander som använder sig av videoobservationer turas om att bidra med datamaterial som vi gemensamt kan arbeta med. Förutom detta är inslag av externa föreläsare viktiga där både innehållsliga och metodologiska frågor presenteras och diskuteras.
KALENDARIUM
Alla seminarier ligger på tisdagar kl. 13-14.30, seminarierna genomförs på universitetet i VIDA-rummet 3D512B eller över Zoom, beroende på omständigheterna.
Välkomna den 25 februari – Kl. 13:00-14:30 i sal 3D 512B.
- 25 februari – Minna Arvidsson presenterar några kortare videosekvenser från hantverksklassrummet relaterat till hennes avhandlingsarbete.
- 25 mars – Annelie K. Johansson visar videorepresentationer av högstadieelevers designprocesser i samband med deras arbete med att göra filminspelningar. Hon ställer frågan till videoklippen: hur och vad gör eleverna – och varför? Videoklippen är en del av det empiriska materialet i hennes doktorsavhandling.
- 22 april – Line Isaksson presenterar en videosekvens utifrån hennes studie gällande didaktik i fritidshem.
- 20 maj – Jan Axelsson presenterar några kortare videosekvenser relaterat till hans avhandlingsarbete.
Är du mitt i forskningsprocessen och vill diskutera frågor gällande videoanalys vid ett seminarium är du välkommen att höra av dig till Minna för att boka in en tid under våren/hösten 2025.
Vi som koordinerar träffarna är Minna Arvidsson, Erica Sandlund och Marie Nilsberth,
Mer information
- Anmäl dig till gruppens e-post-lista för ytterligare information och Zoomlänkar minna.arvidsson@kau.se
- Vill du se våra tidigare seminarier så klickar du här
