Om våra kurser
Våra kurser vänder sig till dig som är yrkesverksam inom svenskt näringsliv, till exempel chefer och medarbetare inom tillverkande företag och tjänsteföretag, samt andra organisationer och som vill utveckla din egen kompetens inom områden som tjänsteutveckling, tjänstedesign, tjänsteinnovation, digitalisering och organisationsutveckling med mera.
Vi samverkar med näringsliv och andra organisationer för att utveckla och erbjuda relevanta kurser som möter specifika kompetens- och utvecklingsbehov inom svenskt näringsliv. Som deltagare får du förutom en chans att vidareutveckla dig själv inom ett specifikt område också en möjlighet att ta del av aktuell forskning och diskutera frågor och utmaningar med forskare och kursdeltagare. Erfarenhetsutbyte är en viktig del i våra kurser.
VÅRA ISE-KURSER:
- Är utformade så att arbete och studier kan kombineras
- Läses på distans via Canvas som är Karlstads universitets lärplattform
- Ger 5 högskolepoäng
- Är avgiftsfria och har begränsat antal platser
- Har en studietakt på 25 % och läses under cirka 10-12 veckor
- Genomförs via självstudier och enstaka schemalagda digitalaträffar där du får träffa övriga kursdeltagare och lärare via Zoom
- Är ett sätt att bredda din kompetens, ta del av aktuell tjänsteforskning och stärka ditt CV så att du blir mer attraktiv på arbetsmarknaden
Anmälan
Du kan när som helst göra en intresseanmälan till våra kurser så får du mejl med information om när kurser ges igen och när anmälan öppnar. Anmäl ditt intresse via respektive kurssidor. Din intresseanmälan är icke-bindande.
Vanliga frågor och svar
Här hittar du vanliga frågor och svar kring våra kurser för yrkesverksamma och projektet ISE.
Kostar det att delta i kurserna?
– Nej, alla våra kurser är avgiftsfria.
Vem kan delta?
– Våra kurser är speciellt utvecklade för yrkesverksamma och du bör ha arbetslivserfarenhet som är relevant för kursen.
Vilka är förkunskapskraven?
– Våra kurser är på avancerad nivå. Förkunskapskraven är 90 högskolepoäng varav lägst 30 högskolepoäng på grundnivå eller högre inom samhälls-, beteende- eller naturvetenskap samt minst 2 års arbetslivserfarenhet inom för kursen relevant yrkesverksamhet. Engelska 6 eller engelska A från gymnasieskolan.
Kan jag söka även om jag inte har rätt behörighet?
– Om du saknar de akademiska meriter som vi kräver för våra kurser så kan din arbetslivserfarenhet göra dig behörig för en kurs genom validering. Kontakta vår kursadministratör så får du hjälp.
Vem vänder jag mig till om jag har andra frågor?
– Välkommen att kontakta vår kursadministratör, Charlotta Andersson, charlotta.andersson@kau.se, 054-700 2518 om du har andra frågor.