Workshop inom biologisk mångfald

Målgrupp
Chefer, arbetsledare inom offentlig verksamhet som fokuserar på att bevara och utveckla naturvärden och det gröna kulturarvet.
Workshopsinnehåll
- Livsmiljöer (ej enskilda arter)
- Vad som är aktuellt och på gång inom forskning, politik och lagstiftning gällande biologisk mångfald
- Begrepp inom biologisk mångfald och användbara verktyg såsom Artdatabanken
- Fokus på vår lokala miljö och gärna lokala exempel (föreläsaren kan ta kontakt med kommunekolog/hållbarhetscoach för det)
- Både land- och vattenmiljöer, dvs skog, park, ängsmark såväl som sjö, hav och vattendrag, över och under ytan. Viktigt att det hanteras i olika spår
- Skapa samsyn i arbetsgrupp kring området biologisk mångfald, naturvård och ekosystemtjänster, övergripande nivå
Genomförande
Workhopen kan skräddarsys utifrån specifika behov inom ämnet.
Kontakta uppdragskoordinator för en dialog och upplägg och kostnad.
Föreläsare
Peter Lampert är lektor i biologi med inriktning biologididaktik. Han forskar om biologisk mångfald utifrån flera perspektiv – hur man kan undervisa om biologisk mångfald, och hur olika aktörer kan samarbeta för att gynna biologisk mångfald.
Peter har pågående samarbeten med olika aktörer för att gynna biologisk mångfald. Till exempel Karlstads kommun, Karlstads Bostads AB, Naturskolan Karlstad och Håll Sverige Rent. Samarbetena har lett till förändringar av grönområden i Karlstad (parker, skolområden, bostadsområden) och ökad information om teman biologisk mångfald (undervisningsupplägg och informationsmaterial).
Peter har mer än 10 års erfarenhet att undervisa på universitetsnivå om olika teman kopplat till biologisk mångfald, som invasiva arter, floristik och faunistik, utomhusdidaktik, pollinering.
