Stämningen på topp på Handelshögskolans vårbal
2019-06-03Fredag 31 maj var det dags för årets upplaga av Handelshögskolans vårbal. Och det kyliga och regniga vädret från dagen innan hade blåst bort. Istället lyste solen på glada och stolta studenter.
Handelshögskolans vårbal i fredags lockade ett par hundra studenter, som minglade och firade på KCCC i kvällssolen. Röda mattan, fotovägg, bubbel och ballonger - allt var på plats. Kvällens meny bestod av rödbetsgravad och rökt fjordlax med brynt pepparrotsmajonäs till förrätt som följdes av sotad ryggbiff med vitlöksrostade haricortverts, varmrökt fläsk, bearnaise, rostad potatis och vinägersky. Till dessert serverades hallon- och rabarberbakelse på kardemummabakad citronbotten som serverades med fläder- och rabarbersorbet samt hallonsås.
Handelshögskolan firar i år 10 år och Vårbalen arrangerades för fjärde gången. Det är studenter som tar examen från utbildningarna i ekonomi, juridik, IT, personal och arbetsliv samt turism som bjuds in. Och hela evenemanget fixar studenterna själva - med stöd från Handelshögskolan.
Årets projektgrupp bestod av: Albert Holmer, William Nygren, Madeleine Ahlberg, Mia Lindqvist, Walter Magnusson och Amanda Hjert, samtliga studenter på turismprogrammet. Till sin hjälp för marknadsföringen har de Linnea Jarefjäll och Ella Alvin, som båda pluggar medie-och kommunikationsvetenskap.