Stöd till hot- och våldsutsatta
Har du eller någon du känner varit utsatt för fysiskt eller psykiskt våld? Eller har du själv utsatt någon annan för våld på något sätt? Det finns hjälp att få, du är inte ensam.
Här presenteras några verksamheter som erbjuder stöd. All information är taget från respektive verksamhets hemsida. OBS! För att nyttja Karlstads kommuns verksamheter måste du vara folkbokförd i Karlstad eller i en närliggande kranskommun.
Brottsofferjouren Värmland - 054-18 28 88, 054-18 75 75, 073-584 91 45
Erbjuder någon att tala med, enskilt eller i grupp där du kan få råd och stöd. Här kan du få hjälp i kontakten med myndigheter och försäkringsbolag samt stöd i samband med rättegång. Det som tidigare var Rådgivningen Stella ingår nu i vår stödverksamhet som riktar sig till flickor och unga kvinnor som lever i hedersförtryck och våld i Värmlands län. Hos oss har du möjlighet att vara anonym, och kan få stöd genom telefon, mail. Telefontider måndag-onsdag kl. 09.00 – 15.00
Alla kvinnors hus - 054-18 30 34
Alla kvinnors hus är en ideell förening med ett arbetssätt som bygger på hjälp till självhjälp. De registrerar ingen; du kan vara anonym och de har tystnadslöfte. Det finns personer där som lyssnar, ger råd och stöd samt stöttar dig i det du vill göra. Alla kvinnors hus kan bl.a. erbjuda skyddat boende för dig som måste fly ditt hem och stöd vid kontakt med myndigheter.
Telefontider mån 09.00-15.00, tis-fre 10.00-15.00, tors 17.00-20.00, lör 14.00-17.00
Karlstads tjejjour - 072-746 67 61
Alla som är med i tjejjouren är tjejer, feminister och har gått en utbildning i tjejjourskunskap. Utbildningen innehåller ämnen som tjejjoursarbete, mäns våld mot kvinnor, feminism och lagar och rättigheter och den behöver en gå för att på bästa sätt kunna bemöta de tjejer som kontaktar oss. Vi i Tjejjouren är inte psykologer, utan fungerar som medmänniskor som lyssnar, stöttar och peppar på dina villkor. För oss kan du berätta allt, ingenting är tabu. Vi har tystnadslöfte, så det du berättar för en jourtjej, stannar hos en jourtjej.
Samtalsakuten - 054- 540 11 00
Samtalsakuten vänder sig till dig som är i akut livskris och behöver samtala med en samtalsterapeut. Har du drabbats av sorg, separation, arbetslöshet, existentiell kris eller andra dramatiska händelser i ditt liv? Då kan Samtalsakuten erbjuda dig en möjlighet att bearbeta och samtala om den uppkomna krisen.
Kvinnofridslinjen - 020-50 50 50
Kvinnofridslinjen är en nationell stödtelefon för den som utsatts för hot och våld. Den som är anhörig eller vän är också välkommen att ringa. Du kan ringa dygnet och samtalet är gratis.
Värmlands mansforum – 054- 15 20 85
Karlstads mansjour riktar sig till män och drivs av män som arbetar ideellt. Deras ambition är att fungera som ett bollplank och samtalspartner för män som behöver andra män att tala med. Du får vara helt anonym.
Karlstads kommun
Kontaktcenter på telefon 054-540 00 00, välj alternativet omsorg och hjälp, alternativt via e-post: karlstadskommun@karlstad.se och berätta att du är över 18 år och utsatt för hot eller våld.
Anhörigstöd
Anhörigstödet är en service till alla karlstadsbor och är helt kostnadsfritt. Det finns fem anhörigkonsulter.