Minikonferens för Edtech-företag

Vad upplever studenter med funktionsnedsättning och hur kan vi hjälpa dem med digitala verktyg?
Projektet Rethink:Kau och Swedish Edtech Industry bjuder in till en spännande och kreativ resa för att utveckla och förbättra digitala verktyg för studenter med funktionsnedsättning.
Stockholm 20 mars: Insikter från studenter med funktionsnedsättning
På denna minikonferens får du kunskap och insikter om vad studenter med funktionsnedsättning upplever vid ett svenskt universitetet. Projektet Rethink:Kau har kartlagt upplevelser under sju veckor och kommer att presentera dessa kopplade till olika utvecklingsområden. Det kan vara områden som ”Ta in litteratur”, ”Skriva text”, ”Jobba i grupp”, ”Stress” och ”Struktur i kurser”.
Vi hoppas att tillfället gör dig så nyfiken att du även vill komma till Karlstads universitet den 3 april.
Datum: 2019-03-20
Tid: kl 13:00-15:00
Plats: Victory Hotel, Lilla Nygatan 5, Gamla Stan
Lokal: Aboukir
Karlstad 3 april, Kreativ idéworkshop
Den 3 april samlas en mix av olika kompetenser med möjlighet att tillsammans vidareutveckla idéer, koncept och prototyper baserade studenters egna behov och idéer. Vi tror att du som brinner för digitala verktyg vill träffa andra med intresse för studenternas bästa och tillsammans skapa spännande lösningar!
Anmälan görs efter mötet i Stockholm, men boka gärna kalendern redan idag.
Citat från studenter
”En annan sak som jag upplever som mycket frustrerade är det här med att kunna få böcker inlästa. En inläst bok är något helt annat än en metallröst som utan uppehåll mal på, uttalar konstigt och i värsta fall även utelämnar bokstäver och ord. Jag tror alla håller med men jag förstår också att det är en kostnadsfråga.. I vilket fall som helst, de böcker som inte finns och som jag behöver inför en termin går inte att få inlästa innan man vet att man kommit in på kursen, dessutom tar det upp till åtta veckor att få dem.”
"Jag har även börjat göra färgkoordinerade mindmaps men kan tycka det är svårt ibland att hålla mig till att bara skriva nyckelord då jag känner att vissa saker behöver förklaras. Känner att jag behöver träning i detta."
"När jag läser om [uppgiften] verkar den enkel, när jag får den förklarat verkar den enkel, när jag går igenom den med mentor så verkar den enkel, när jag ska göra den fattar jag iiiingenting. [..] Saknar verkligen någon att bolla med. När allt finns i huvudet blir det bara en röra och jag har ingen aning om något. Först när man får prata om åsikterna/ställningstagandet/reflektionerna och diskutera dem blir det tydligt. Tycker inte om huvudtänk. Föredrar prattänk."
”[..] under veckan har jag haft tre föreläsningar och ett seminarium. Tycker att det fungerar bra överlag men det skulle underlätta om man kunde hitta något sätt att markera i lagtexten utan att min assistent behöver göra det. Kanske elektroniskt. Under veckorna läser jag mycket böcker. Jag använder internetappen Legimus för att få elektroniska böcker och jag tycker att det fungerar bra. Det enda jag kan sakna är att kunna markera i texten i appen.”
