Lyssningsdatabaser, noter och uppslagsverk för musik
Här kan du hitta ett flertal databaser för att söka information inom ämnet musik, du kan både lyssna på ljudinspelningar, se på musikvideo samt söka efter noter. Du har även tillgång till uppslagsverk samt Orchestral Music som är en referensdatabas över orkestermusik.
Musikdatabaser
Medici.tv är en databas för filmade konserter och föreställningar, dokumentärer mm inom klassisk musik, jazz, opera och ballet
Oxford Music Online är ett gemensamt gränssnitt för:
The Oxford Dictionary of Music, The Oxford Companion to Music och Grove Music Online
Oxford History of Western Music - Richard Taruskins musikhistoria
IMSLP "International Music Score Library Project syftar till att skapa ett virtuellt bibliotek innehållande alla noter som är allmän egendom..."
University of Colorados guide är en samling av öppet tillgängliga resurser inom musik. Öppet tillgängligt innehåll är gratis och kräver ingen betalning eller inloggning för att använda. Här hittar du länkar till musiknoter, strömmande innehåll, artiklar samt öppet tillgängliga böcker och läroböcker. Det finns även interaktiva webbplatser som kan hjälpa dig förbättra dina musikaliska färdigheter och utveckla ditt musikaliska gehör.
Archival Sound Recordings Archival Sound Recordings är resultatet av ett utvecklingsprojekt för att öka tillgången till British Librarys omfattande samlingar. British Library har en av världens främsta ljudarkiv med över 3,5 miljoner ljudinspelningar. Dessa kommer från hela världen och täcker hela bredden av inspelat ljud från musik, teater och litteratur, sång, natur och miljöljud.
IIPA - International Index to performing arts.
IIPA är en fulltextdatabas med över en halv miljon artiklar ur tidskrifter och tidningar inom området performing arts.
UbuWeb här möts olika avantgardistiska konstriktningar. Man kan hitta ljud, filmer och annat som man inte ens trodde fanns kvar.
Folkmusikkommissionens notsamling
och Musikmuseets spelmansböcker
Genom den här presentationen ger Svenskt visarkiv och Statens musiksamlingar tillgång till hela det omfattande notmaterialet i den svenska Folkmusikkommissionens samlingar, samt Scenkonstmuseets samling av spelmansböcker. Delar av materialet har tidigare utgivits som Svenska låtar (1922–1940) och Svenska folkliga koralmelodier från Gammalsvenskby och Estland (1945), vilka fortfarande är tillgängliga i nytryck från Svenskt visarkiv. Svenska låtar omfattar endast en liten del av hela samlingen och i många fall har låtar och visor dessutom redigerats i större eller mindre omfattning. Här ges nu möjlighet att på egen hand enkelt ta del av det stora primärmaterialet - omkring 45 000 sidor med låtar och visor i den utformning de tillfördes Folkmusikkommissionens och Musikmuseets samlingar.