Gör så här - steg för steg
Det finns många begrepp för livslångt lärande. Kompetensutveckling, kompetensförsörjning, vidareutbildning, fortbildning, reskill, upskill och säkert många fler. Uppdragsutbildning är kompetensutveckling för yrkesverksamma där arbetsgivaren står för finansieringen av utbildningen. Uppdragsutbildning är en viktig del i universitetets samverkansuppgift som stärker grundutbildning och forskning.
På Karlstads universitet organiseras arbetet inom det helägda dotterbolaget Karlstads universitets uppdrag AB där uppdragsutbildningen ingår med åtta medarbetare och rektorsutbildningen med ett trettiotal medarbetare.
Kolla utbudet på webbsidan
Titta på vårt aktuella kursutbud. På startsidan ser du alla kurser som det pågår anmälan till.
Genom att klicka på rubriken uppdragsutbildning i huvudmenyn och hovra över undermenyerna kan du välja den inriktning som är intressant för dig:
- kunduppdrag
- ekonomi & juridik
- hälsa, vård & omsorg
- it & teknik
- ledarskap, kommunikation och verksamhetsutveckling
- olycksutredning & säkerhet
- undervisning & skolutveckling
- utrustning & labbmiljöer
Det finns flera genomförandeformer som du som är arbetsgivare kan välja när du vill kompetensutveckla din personal via Karlstads universitet:
- Öppen kurs betyder att deltagarna i uppdragsutbildningarna kan komma från flera olika arbetsgivare. Affärsmodellen bygger på marknadsföring gentemot olika branscher via olika marknadsföringskanaler där ämnet bidrar med sina kontakter och nätverk.
-
Skräddarsytt innebär att en uppdragsgivare, kund, köper en uppdragsutbildning som är skräddarsydd exklusivt för sin personal. Affärsmodellen bygger på ett riktat säljarbete för bolaget där ämnet kan bli involverad som experter innan affären blir klar.
-
Samläsning innebär att en yrkesverksam deltagare samläser med studenter i en reguljär kurs på universitetet - se kurskatalogen
Kontakta oss
Uppdragsutbildningar utformas i dialog utifrån arbetsgivarens, kundens, önskemål med stor flexibilitet när det gäller tid, plats och form. Allt sker i nära samarbete med det undervisande ämnet. Kunden bestämmer vilka i personalen som ska delta i uppdragsutbildningen. Deltagarna kan ha mycket liten eller ingen erfarenhet alls av universitetsstudier men bidra med desto mer praktisk kompetens.
I uppdragsutbildning finns inga krav på formell behörighet för högskolestudier. Om arbetsgivaren önskar kan uppdragsutbildningen ge högskolepoäng. Då gäller dock att det ska finnas kursplan för utbildningen och att kursdeltagaren ska bli godkänd på utbildningens examination.
Din samtalspart är någon av våra uppdragskoordinatorer eller vd:
- Förskola och skola - uppdragskoordinator Pia Sundgren Storm, tel 072-454 77 60
- Rektorsutbildningen - uppdragskoordinator Anette Daleke, tel 076-100 35 88
- Offentlig förvaltning, vård och omsorg - uppdragskoordinator Nina Sundberg, tel 076-126 04 37
- Näringsliv och organisationer - vd Camilla Johannesson, tel 070-253 13 00
Både chef och arbetstagare - gör intresseanmälan!
Klicka i de kurser som är intressanta för dig eller din personal. Intresseanmälan är inte bindande utan det enda som händer är att du kommer få ett mejl från vår kommunikatör inför att det är dags att en av kurserna närmar sig tidpunkten för att anmälningsperioden ska starta. Då får du förhandsinformation om kursen och hur anmälan går till.