Magnus Hammar - kökschef på Karlstad CCC

Hallå där…
…Magnus Hammar, köksmästare vid Karlstad CCC. Du ansvarar för mat och dryck under administratörskongressen och utlovar ett värdskap i världsklass. Vad kan deltagarna förvänta sig?
– God mat, trevlig personal och ett charmigt värmländskt värdskap. Här blir man omhändertagen i allt från fika till middag. Det tycker jag är minst lika viktigt som innehållet i konferensen. När vi utformade middagsmenyn tänkte vi främst på CO2-avtrycket och fokuserade på svenska råvaror.
Vad betyder ett värdskap i världsklass?
– Vi kan inte konkurrera med storstäder när det gäller exempelvis shopping och nöjesutbud. Men när gästerna kommer hit så är det ett värdskap i världsklass. Mat, dryck och utsikt håller högsta kvalitet och vi får höga betyg i utvärderingar. Det är vi mycket glada och stolta över.
Hur fungerar det att laga och servera mat till 1 000 personer?
– Alla konferenser med många människor är en utmaning, men en rolig utmaning. Här finns 15 års erfarenhet och det är ett väloljat maskineri som drar igång.
Har det blivit fel någon gång?
– Nja, peppar, peppar…Den enda gång jag kommer ihåg var när några gäster blev utan potatismos. Det är väldigt mycket matematik när vi lagar mat till många människor, och här blev det en felräkning.
Kongressens tema är: Du. Vi. Tillsammans! Vad betyder det för dig?
– Det betyder Karlstad CCC! Det är alla vi tillsammans som gör dagarna. Vi är inte starkare än den svagaste länken – och den är mycket stark.
Vad är det bästa med Karlstad?
– Närheten till vatten och alla promenadstråk. Sedan tycker jag att man ska passa på att besöka Lerins museum, även Värmlands museum är fint.