Checklista

Tacka ja till din plats

Du måste tacka ja till det program och/eller den kurs som du är antagen till. Detta gör du via

Sök bostad

I Karlstad är det lättare än i många andra universitetsstäder att hitta bra boende. Karlstads kommun gör allt för att garantera dig som inte redan bor i kommunen en bostad.

Sök bostadsbidrag

Bostadsbidrag kan vara ett välkommet tillskott i den ibland skrala studentkassan. 

Sök studiemedel

Om du inte redan har gjort det är det hög tid att ansöka om studiemedel hos CSN. All information om vad du behöver veta och göra finns på

Folkbokföring

Om du flyttar för att börja studera ska du folkbokföra dig på din nya adress. Förutom att din post kommer rätt och att din adress stämmer hos organisationer och myndigheter kan du bland annat söka bostadsbidrag och skaffa hemförsäkring. Bara en massa fördelar helt enkelt.

Försäkring

Som student på ett svenskt universitet omfattas du av en allmän personskadeförsäkring. Försäkringen gäller endast under skoltid och under resan mellan din bostad och den plats där du tillbringar skoltiden. Studier hemma eller på stadsbiblioteket omfattas till exempel inte av försäkringen. Därför är det viktigt att du har en privat försäkring.

Uppropet!

Missa inte uppropet - då kan du förlora din plats. Datum och tid för just din utbildning hittar du i antagningsbrevet.

Hämta ut ditt studentkonto

För att komma åt det paket av IT-tjänster, bland annat “Min sida“, som vi erbjuder alla studenter, behöver du hämta ut ditt studentkonto. Det vanligaste och enklaste sättet att hämta sitt studentkonto är via antagning.se.

Registera dig på din utbildning

Webbregistrera dig vid terminsstarten på det program eller den kurs som du är antagen till. Utan registrering kan du till exempel inte få ut dina studiemedel. Registerar dig gör du via Min sida.

Bli medlem i Studentkåren

Ett medlemskap i Karlstad Studentkår kostar 250 kronor per år eller 150 kronor per termin och innebär både trygghet och ett bättre studentliv. Du får dessutom tillgång till en mängd rabatter och fina erbjudanden. Läs mer på karlstadstudentkar.se

Ansök om lånekort, passerkort och kopieringskort

Köp och låna kurslitteratur

Till varje kurs finns en litteraturlista - och se till att beställa böckerna i god tid, ibland kan leveranstiden vara lång.